Helsinki Dance Company esittää 19. helmikuuta ensi-illassa suomalaisen nykytanssin vahvan tekijän, Ervi Sirénin, uuden teoksen JUICY – tuli vaan mieleen. Ensimmäistä kertaa ryhmän koreografina vierailevan Sirénin teos ammentaa kehon aistimisesta ja aistillisuudesta.

”Juicy merkitsee minulle aistillisuutta ja elämän aistimista. En osaa tehdä teosta esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, rakkaudesta tai väkivallasta. Juicyn harjoitukset ovat lähteneet kehon aistimisesta. Jokainen ihminen voi halutessaan olla aistiva, aistillinen. Se on globaalisti merkittävää, ja se on ehkä minun sanomani”, Sirén kertoo.

Vapaan liikekehittelyn kautta syntyneessä JUICY – tuli vaan mieleen -teoksessa esiintyy kuusi Helsinki Dance Companyn taitavaa tanssijaa: Jenni-Elina von Bagh, Heidi Naakka, Sofia Ylinen, Kai Lähdesmäki, Mikko Paloniemi ja Eero Vesterinen. Lavalla nähdään myös violonea soittava Ilkka Heinonen. Kansanmusiikkiin erikoistunut muusikko on myös säveltänyt valtaosan teoksessa kuultavasta musiikista.

Pukusuunnittelijana vierailee kuvataiteilijana, ohjaajana ja näyttelijänäkin tunnettu Cris af Enehielm. Lavastuksesta ja valosuunnittelusta vastaa William Iles.

"Ervin teokset vievät katsojan - tämän niin halutessa - jonnekin ajattomaan tilaan, joka tänä ironian kyllästämänä nykyaikana näyttäytyy eräänlaisena absurdina tanssiteatterina. Suosittelen heittäytymään rohkeasti Ervin ja tanssijoiden vietäväksi; altistumaan maailman kummallisuudelle ja etsimään teoksesta naurua, joka siellä kaiken alla iloisesti tirskuu", kuvailee Helsinki Dance Companyn taiteellinen johtaja Jyrki Karttunen.

Tanssitaiteilija ja koreografi Ervi Sirén (s. 1948) on ollut vahvasti mukana suomalaisessa tanssitaiteessa jo 1970-luvulta lähtien. Hän on ansioitunut myös tanssinopetuksessa ja on toiminut tanssitaiteen professorina Teatterikorkeakoulussa 1998–2007. Sirén tutkinut ja kehittänyt sekä omaa työskentelytapaansa että opetusajatteluaan, joissa korostuu liikettä hienovaraisesti mutta syvästi ymmärtävä ote. Hän on kasvattanut useiden tanssintekijäsukupolvien käsitystä oman kehon ilmaisullisista ulottuvuuksista.

Juicy – tuli vaan mieleen -ensi-ilta 19.2.2015 ja esitykset jatkuvat 25.3.2015 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Elsassa (Ensi linja 2)

Liput 24 -29 e

Seuraavaksi esitämme 06.03.2015

18:30 Suuri näyttämö

PEPPI PITKÄTOSSU

 
 

19:00 Lilla Teatern

RÅDGIVAREN

 
 

19:00 Arena-näyttämö

FLIRTTIKURSSI 55+

 
 

19:00 Studio Pasila

TROIKKA

 
 

19:00 Studio Elsa

JUICY