Music and Lyrics by STEPHEN SCHWARTZ - Book by WINNIE HOLZMAN

Wicked

Uusi musikaali lumotusta maailmasta

Wicked on enemmän aikuisten ja nuorten kuin lasten musikaali. Ikäsuositus 10 v. ylöspäin.

Produced on Broadway by Marc Platt
Universal Pictures The Araca Group Jon B. Platt and David Stone

Music Arrangements ALEX LACAMOIRE & STEPHEN OREMUS
Orchestration by WILLIAM DAVID BROHN
Dance Arrangements JAMES LYNN ABBOTT

Rooleissa: Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko, Vuokko Hovatta, Antti Lang, Ursula Salo, Heikki Sankari, Tuukka Leppänen, Eero Saarinen, Mikko Vihma, Unto Nuora, Inka Tiitinen, Katja Sirkiä, Saku Mäkelä, Saara Aalto, Saara Ahola, Markku Haussila, Sofia Hilli, Jukka Juntti, Emmi Kangas, Kirsi Karlenius, Ilkka Kokkonen, Ahto Koskitalo, Petrus Kähkönen, Matti Leino, Aksinja Lommi, Hanna Mönkäre, Heidi Naakka, Sami Paasila, Tiina Peltonen, Antti Timonen, Raili Ruutu, Maria Saivosalmi, Pinja Schönberg, Elina Silander, Leenamari Unho

Suomennos: Liisa Ryömä
Laulujen suomennos: Sami Parkkinen
Ohjaus: Hans Berndtsson
Koreografia: Rebecca Evanne Kapellimestari: Kristian Nyman
Lavastus: Mikael Varhelyi
Puvut: Elina Kolehmainen Valosuunnittelu: Palle Palmé
Äänisuunnittelu: Kirsi Peteri, Seppo Myllyrinne
Maskit: Jutta Kainulainen, Maija Vuoristo
Kampaukset: Anu Laaksonen, Milja Mensonen
Peruukit: Ari Haapaniemi

Katso myös Broadway-version upea traileri:

Tunnelmia ensi-illasta:

Ensi-ilta 26.8.2010

Suuri näyttämö

Kesto 2 t 55 min

Todella upea kokemus jälleen kerran, aina löytyy jotain uutta katsottavaa!

Hillittön ja hurmaava:)!Love it!!!!

13 vuotiaan pojan kommentti; se oli kyllä tosi upea !

suosittelen kaikille , aivan mahtava show <3

Odotukset olivat korkealla enkä joutunut pettymään! Hienoa hienoa työtä!!

Miten näistä voimanaisista edes nimeää ykköstä? 1. Ennakossa Anna-Maija Tuokko räjäytti pankin heti alussa, Ursula Salo räiskyi kierolaisena, ja Maria Ylipää loisti koko ajan tähtenä! Lavastus ja valot olivat hypnoottisia. Huima kokemus!

Ihan mieletön, mutta kaipaa sitä valtaisaa loppupamausta jolle saakin sitten hurrata lopun iltaa ja vaikka seuraavan päivänkin.

Maria ja Anna-Maija ovat upeita laulajia,lisäksi Anna-Maija on oivallinen komedienne-hieno esitys

Maria, Anna-Maija ja Tuukka vetävät täysillä - ja musiikkisovitukset jopa parempia kuin Broadwaylla! Tanssiryhmällä myös hillitön party-fiilis päällä. Vaikka visuaalista loistoa tässä Wickedissä on vähemmän kuin HKT:n edellisissä musikaalituotannoissa, koskettavia pikkuhetkiä on sitäkin enemmän. Kunhan vuoden 1939 Ihmemaa Oz -musikaaliklassikko on nähty, voi tästä Wickedistä nauttia sydämensä kyllyydestä!

H I E N O !

Liikutuin ihan itkemään lahjakkaista laulajista. Hieno esitys!

Esityksen jälkeen olin aivan shokissa! Wicked oli aivan sanoinkuvaamaton ja lyhyesti sanottuna paras esitys mitä olen ikinä nähnyt. Näyttelijät olivat loistavia ja musiikki oli vaan niin VAU! Kaiken lisäksi pidän vihreästä, joten tämä oli esitys minun makuun. Aijon vielä tulla katsomaan sen vähintään kerran ja häkellyn silloin varmaan ihan yhtä paljon. Kiitos kaikille näyttelijöille! T: Riina 14v

Aivan mahtava musikaali olen monta nähnyt mut tää on kyllä joukossa parhaita, kiitos koko työryhmälle joita on paljon ja kaikki osaavia tekiöitä kiitos heille sydämmestä ja muuten kaverit lähettää samoja kiitoksia teille kaikille . Toivotamme kaikille hyvää ensiiltaaaaaa ja pitkää esitys aikaa jutulle tullaan uudestaan nauttimaan t. kirsi ja make

Olipa upea esitys!

Kävin katsomassa toisen ennakkonäytöksen - aivan upeaa laulantaa - smaragdikaupungin vihreä puvustus extraupeine hattuineen mahtava visuaalinen kokemus. Käyn katsomassa vielä toisenkin kerran. Bravo.

Ihana! Ylitti tuplasti odotukset. Esiintyjät aivan mahtavia! Mielestäni yhtä hyvä kuin lontoossa.

LOISTAVAA! ei mitään pahaa sanottavaa. loistavat laulajat ja näyttelijät! :)

Huhhuh olipa kokemus! Visuaalisesti aivan maaginen ja lumoava ja lentokohtaus oli jotain super huippua! Cast mielettömän energinen, taitava. Kaiken kaikkiaan erittäin Wicked! ;D

aivan UPEA esitys. Esiintyjät aivan mahtavia!!!

Unohtumatonta upeutta! Koskettavaa kauneutta! Ilostuttavaa ihanuutta. Kiitos taas kerran HKT!

jes!

Aivan mahtava! (Ensi-illasssa) Liikutuin näyttelijöiden puolesta, oli mahtavaa nähdä kun ihmiset nousivat lopussa seisomaan! Taksikuskin sanojen mukaan "rahalle sai todellakin vastinetta" - Suosittelen sydämeni pohjasta!

Ensi-ilta ylitti ihan kaikki odotukset. Kylmät väreet vieläkin upeista lauluista ja miten ne laulettiin! Järjettömän upea kokonaisuus. Kaikki toimi loistavasti. KIITOS!

Siis aivan huippu. Loistavat näyttelijät ja upea musiikki. Miten joku voi olla niin hyvä kuin Maria Ylipää.

Loistavaa!Kaikki, kuoro, akrobaatit, tanssijat ja pääroolien esittäjät, olitte erinomaisia. Katsomoon heijastui täydellinen esittämisen riemu ja huikea taito.Mieletöntä!

Kiitos ja WAU: Jokainen palanen loksahtanut hienosti paikalleen. Ensemble tekee todella ammattitaitoista työtä jokainen tontillaan vaikuttaen suuresti vaikuttavaan ja koskettavaan kokonaisuuteen. Roolivalinnat napakymppejä, hienoa ja persoonallista näyttelemistä kautta linjan. Ja nämä kolme ah niin erilaista naista; Ursula Salon herkullisen taidokas Madame, Maria Ylipään ja Annamaija Tuokon Lumoavat ystävykset! Ja mitä laulamisen tasoa koko porukalta. Elämys, joka säilyy sydämissämme pitkään. Terveiset ja kiitos koko upealle työryhmälle!!!

aivan ihana<3 kiitos Tuukka, aina vaan parempi rooli suoritus. Maria ja Anna-maija, ihanaa katseltavaa.Mielenkiintoiset ääni ja valo tehosteet sisäänkäynnillä VIHREÄÄ.Kiitokset KAIKILLE WICKEDISTÄ!!!! Ihana Tuukka<3 TULEN VIELÄ KATSUMAAN TOISTE!!!

Paras musikaali mitä tuomesa on koskan tehty

Karmistuttavan ihanaa

Mahtava, aivan upea esitys, todellinen elämys! Tämä on nähtävä toisenkin kerran.

Kiitos esityksestä lisää samanlaista, kiitos työryhmälle olette ihania, kaikille hyvää jatkoa k ja m ;) ;)

Hesarin kommentti oli mielestäni aivan liivan kriittinen ! Mielestäni Wicked oli kyllä aivan loistavan ihastuttava musikaali ja laulut olivat myös aivan fantastisen lumoavia , sekä näytteliät ihan huippu luokkaa. Hesarin kommentissa sanottiin että " Jalka ei katsomossa vispaa eikä silmä kostu kertaakaan " Tästä olen kyllä täysin eri mieltä sillä kun itse olin katsomassa niin kyllä minä ainakin itkin ihan sydän kurkussa ja jalatkin vispasivat sitä vauhtia että edessä istuvat kääntyivät melkei jo katsomaan !

Hesarissa on vain Suna Vuoren oma mielipide esityksestä. Se muistettakoon. Ikävää, että hän oli tarpeettoman kriittinen. Omat jalkani vispasivat kovasti ja ensi-illasta kolmantena päivänäkin biisit soivat vielä päässäni. Ihanaa ja ISO kiitos koko ryhmälle elämyksestä.

Ihastuttava esitys. Meinasin puhjeta kyyneliin kuunnellessani haltioituneena lahjakkaiden näyttelijöiden laulua. Upeat grafiikat kruunasivat koko shown ja tarina oli kaikin puolin uskomaton. Rakastuin kertaheitolla. Suosittelen todella lämpimästi!

Hesari mollaa usein upeat esitykset. Me katsojat kuitenkin ihastuimme aivan upeaan Wicked-musikaaliin. Mahtavia laulajia kaikki pääosissa olevat ja kun osaavat näytelläkin, niin esitys oli todella katsomisen arvoinen. Sen voisi katsoa uudestaan.

Oon nähy jo 4 kertaa ja itken joka kerta ja jalat kyllä vispaa oikein kunnolla!! Hesarin arvostelu oli kyllä ihan suoraa peeaata!! Anna-Maija ja Maria on ihanialaulut on hyviä,Juonesta saa selvää ja kovaa työtä on nähty! hesari on aivan liian epä rispektiivi!! KIITOS !

Wicked oli sanoinkuvaamattoman upea! Olin katsomassa ennakkoa 21.08. Ja ylitti tosiaankin kaikki odotukset! Oli ihanaa nähdä, miten tarinan narujen päät punoutuvat verkoksi. Kaikki, mikä jäi Ozin Ihmemaa -elokuvassa mietityttämään, paljastettiin Wickedissä uskomattoman uskottavasti!! Nauroin koko ensimmäisen puoliajan ja itkin koko toisen puoliajan. Kylmät väreet vaelsivat jatkuvasti selässäni! Maria Ylipään laulusuoritus oli häkellyttävä, wau mitä tykitystä läpi koko shown! Ursula Salo oli ihastuttavan inhottava. Tuukan roolisuorituksesta huokui samanlaista lämpöä kuin sain kokea Maija Poppasen Pertussa. Eero Saarisen roolihahmo oli katsojan odotuksilla leikkivä hauska yllätys. Ihanaa nähdä kerrankin noinkin voimakas tarina naisista. Joka juonenkäänteessä leuka loksahti lattiaan asti: "Mutta eihän tää näin voi mennä!" Ja silti meni. Oli myös ihana nähdä rakkaita tuttuja lavalla!! Ei epäilystäkään siitä, ettenkö tulisi toiste, vaan korkeintaan kuinka monta kertaa... Nelli 14.v

Kiitos upeasta esityksestä, samanlaista ei ole Hkt:n lavalla nähty sitten Miss Saigonin! Tarina toimi, musiikki ja tanssit olivat ihokarvoja nostattavia, rakastuin hahmoihin, itkin, nauroin, oivalsin ja lähdin teatterista inspiraatiota ja tarmoa täynnä! HS:n arvostelu jätti miettimään, mitä kuuluu maailmalle jos tämä esitys ei saa aikuisia ihmisiä palaamaan hyvyyteen ja aitoon rakkauteen tai miettimään taikka tuntemaan mitään. Toivottavasti positiivinen noitarumpu paukuttaa isot yleisöt katsomoon, sen tämä esitys nimittäin ansaitsee!!! Kiitos, olitte upeita!!

Olen samaa mieltä kaikkien niiden kanssa, jotka sanovat, että Hesarin kritiikki on liian rankka: uskon, että jollei ennen teatteriin menoa nielase pussillista sitruunoita ja päätä vihata kaikkea seuraavien kolmen tunnin aikana tapahtuvaa, on esityksestä liki mahdoton olla nauttimatta! Ei tylsää hetkeä, vaan musikaali täynnä hyvää musiikkia ja hienoja näyttelijänsuorituksia, kaunista visuaalista puolta mainitsemattakaan! - Siiri L.

Hienosti laulettu ja näytelty. Ei ollut ollenkaan huono, mutta ei myöskään vetänyt vertoja esim.Rebeccalle. Ennen esitystä aulassa partioineet vartijat ja hauskat apinat olivat ilahduttava yllätys.

Wicked on ihana. Ja sitä ei mielestäni voi verrata ollenkaan Kaunottareen ja Hirviöön. Ne ovat aivan eri esitykset. Ja oli ihana nähdä kaikki rakkaat ihmiset siellä lavalla kaiken sen rankan työn jälkeen!! Anna-Maija Tuokko ja MAria Ylipää ovat uskomattoman lahjakkaita ja olen onnekas että saan tuntea heidät ja että sain nähdä Wickedin!! Biisit ja tanssit on hienoja! For Good laulun aikana itkin paljon,ja tulen itkemään koska ei ole mitään syytä miksen menisi katsomaan uudestaan! Juonestakin sai selvää! Kiitos Kiitos Kiitos!! V.L

Wicked on upea, henkeä salpaava esitys. Kiitos koko työryhmälle! Miksi Suna Vuori arvostelee jatkuvasti musikaaleja vaikka on yleisesti tiedossa hänen inhonsa musiikkiteatteria kohtaan? Onko Hesarin kulttuuritoimituksella noin ilkeä ja sairas huumorintaju? Pysyisivät kokonaan poissa ja muuttaisivat Kansallistetteriin asumaan. Siellä ei tarvitse pelätä, että joku puhkeaa lavalla laulamaan.

Musta se oli kyllä vähän liian pitkä.

Olipa tosi jännä juttu! Hieno musikaali ja esitys! Taikaa ja outoja vetoja, kiehtova, voimakas. Madamen mahti ja kirous tutisi takapenkkiin saakka. Lindan huonetoveri-blondikohtaus oli älyttömän hyvä. Ja Emfin kokonaisvaltainen ilmaisu samoin, mahtava voima biiseissä. Suurkiitos esityksestä, upeaa että Helsingissä pidetään oma linja ja tehdään huipputasoista rohkeaa musiikkiteatteria!

Minusta esitys oli vähintäänkin loistava aina isomahaisia noitia ja hyviä tanssijoita myöden. Minulla on myös ehdotus Sunalle ja Hesarille; palkatkaa Sunan 11-vuotias tyttö arvostelemaan kaikki musikaalit. Näin saamme lukea asiantuntevaakin kritiikkiä.

Hei, hieno esitys, mutta voisiko orkesteri soittaa hiljemmin ryhmäkohtauksissa. Nyt vaikka laulajia on useita, sanat hukkuvat soitinten pauhuun. Ystävällisin terveisin Tarja

Aijon mennä katsomaan esityksen vielä uudelleen! Niin ihana se oli.

ESITYS TOSI HYVÄ. OLI MUKAVA NÄHDÄ JA KUULLA. KATSON MIELELLÄNI UUDELLEEN. ONNEA KAIKILLE JA KIITOS. TERVEISIN PK.

Esitys oli henkeäsalpaava, aito, lämmin, puhutteleva. Harmi ettei Hesarin nähtävästi katkeroitunut kulttuuritoimitus pysty uskomaan siihen iloon ja rakkauteen jota Helsingin Kaupunginteatteri pystyy tarjoamaan.

Hyvä show vaikka uudistetut smaragdikaupungin alamaailma sekä velhon kuplametaforat eivät oikein iskeneetkään alkuperäisen tuotannon nähneelle. Se ihmetyttää, että tarinan liittyminen Ihmemaa Oz- elokuvaan mainitaan markkinoinnissa vain sivulauseissa. Yleisössä oli monta ihmistä jotka raapivat lopuksi päätään ja sanoivat että "häh"?

Minusta Wickedin roolitus on loistava ! Olen nähnyt kaksi kertaa ja jokaisessa Marian ja Anna-Maijan soolon kohdalla on kyynel tullut silmään. Tuukka Leppänenkin oli loistava kapinallisena prinsinnä mutta kyllä Anna-Maijja vei voiton ! Hänen ihana ja hauska blondinsa oli juuri sopivan tyhmä ja sydämellinen yhtäaikaa. Minä henkilökohtaisesti päätin(toivoin) että joskus vielä parin vuoden päästä saisin esittää tämän samaisen näytelmän koska nykyiset HKT näytteliät tekivät sellaisen vaikutuksen että huhuhuhuh!! Ihana esitys kokonaisuudessaan ja tsemppiä ja jaksamista koska esitys oli loistava !

Wiced on älyttömän hyvä! Jos kaikki esitykset arvostelisivat 11v tytöt aisimme varmasti kuulla että laulut olivat ihania mutta juonesta en ymmärtänyt pätkääkään. Wickedin juoni,musiikki,roolitus,puvustus ja lavastus olivat loistavia! Anna-Maija ja Maria olivat kerrassaan ihania <3 kuten oli koko Wicked ! Kiitos !

Laulujen suomennokset olivat erittäin onnistuneet. Koko musikaali oli loistava, ja Ozin modernisointi oli tehty hienovaraisesti vaikka diskobiitti vähän huvittikin. Uudestaan tämä pitää nähdä myöhemmin tänä vuonna!

Kiitos, kiitos, kiitos Kaupunginteatterille Wickedin tuomisesta Suomeen! Esityksestä näki, että siihen oli panostettu ennennäkemättömän paljon, ja näyttelijöiden roolisuoritukset olivat henkeäsalpaavan upeita. Maria Ylipää teki Elphapasta vahvan oman tulkinnan, joka ei jäänyt lainkaan jälkeen Idina Menzelille. Myös Tuukka Leppäsen Fiyero oli ihanan raflaava ja särmikäs, paras jonka olen nähnyt. Yksi asia jäi kuitenkin mietityttämään. Eikö Hans Berndtsson luota päätähtiensä valovoimaan ja karismaan? Miksi vaikuttavan ja liikuttavan For Goodin aikana katonrajaan täytyi laittaa ihonvärisissä trikoissa temppuilevia akrobaatteja lähinnä viemään huomiota pois itse asiasta? (Ja tämä tuntuu olevan tapa. Sama nähtiin myös Kaunottaressa ja Hirviössä sekä Maija Poppasessa.) En myös ymmärtänyt lainkaan Velhon alkioita, ja uskon etten todellakaan ollut yksin. Näistä huolimatta esitys oli kuitenkin äärimmäisen nautittava, suorastaan paras, mitä olen nähnyt pitkään aikaan Kaupunginteatterissa.

En voi käsittää vieläkään että kävin katsomassa tämän upean näytelmän! Sisälläni oleva pieni lapsi heräsi eloon ja jo ensi tahdeilla sain kylmiä väreitä ja nämä eivät loppuneetkaan vasta kun näytöksen lopussa. Itkin osittain liikutuksesta ja ilosta, en vaan voi sanoin kuvailla miten hieno se oli! Tahtoisin niin kovin tämän suomenkielisen version cd- äänitteelle! Creditsit suomentajalle ja sovittajalle! Ja kiitos teille, jotka tätä työtä teette ja näytätte että luovuuden taika on tärkeää ja kultaakin kalliimpaa! <3

Esityksen ensimmäisellä puolikkaalla en oikein pitäny musikaalista, mutta kun koko esitys oli ohi, olin vaikuttunut! Laulut eivät kyllä olleet hyviä, mutta varsinkin Elphapa (Maria Ylipää siis myös) oli loistava hahmo. En vieläkään pidä Wickediä minään parhaana musikaalina, mutta silti jokin siinä sai mut vaikuttumaan. Haahaa ; D. Gogogo!

Elphapa nostaa ihon kananlihalle viimeistään ekan näytöksen lopussa ja GA-Linda ei jätä ketään kylmäksi! Wizard of Ozin tarina kannattaa kuitenkin tuntea, jotta tarinasta saa kaiken irti. Esitys ja tarina toimivat täysillä vasta aikuisuuden kynnyksellä oleville, nuoremmat odottakoot seuraavaa lasten musikaalia.

Upeat näyttelijät, hyvät tanssit ja tekniikka loisti. Ymmärsin kyllä, mitä tapahtuu, mutta en ymmärtänyt miksi tämä on tehty,mikä on "se", mitä ohjaaja ei ymmärtänyt ensinäkemällään.Missä on ohjaajan lupaama rakkaustarina?(Katse lopussa ei mielestäni riitä).

Cast recordingia suomalaisesta Wickedistä on haikailtu jo ulkomaisia keskustelupalstoja myöten - olisi kyllä upeaa saada kuunnella tätä kotonakin!

Tällainen taika on uskomatonta! Suomessa ei ole montaa Anna-Maija Tuokkoa ja Marja Ylipäätä jotka pystyisivät laulamaan näin upeasti! Kaikki laulut on suomenettu upeasti ja näyttelijät loistavat upeilla laulu ja näyttelemis taidoillaan kerrasaan UPEA, IHANA, LOISTAVA, KARVATNOSTATTAVA KOKEMUS! Rakastan musikaalia ja laulelen biisejä koko ajan, koska ne jäävät soimaan päähän! IHANA MUSIKAALI!!!!!!! <3

Aivan mahtava näytelmä. Päähenkilöt lauloivat upeasti, ja musiikki oli ihanan joustavaa mutta tarpeen tullen myös jämäkkää. Pidin tarinasta kovasti ja laulujenkin suomennokset toimivat upeasti!

Tuukka, sä oot täyttä taikaa.

Näin Wickedin ensimmäistä kertaa pätkinä Youtuben kautta kesällä 2007 ja se jäi ensi hetkestä "asumaan sydämeeni". Odotin kolme vuotta musikaalia saapuvaksi Suomeen, peläten pahinta mutta toivoen parasta. HKT:n esitys ei pettänyt odotuksiani: itse esitystä oli välillä lähes mahdotonta nähdä kyynelten läpi ja paikoin moniääninen laulu oli niin sanoinkuvaamattoman kaunista että oli pakko laittaa silmät kiinni ja nauttia mielettömästä äänimaisemasta. Suuret kiitokset mahtaville näyttelijöille ja kaikille musikaalia tekemässä olleille yhdestä elämäni ihanimmista ja sykähdyttävimmistä kokemuksista. <3

Katsomossa oli itku kurkussa kun Maria oli lopettamassa "painovoiman murtamaan" kappaleen isoa ns. huutoa. Se kuulosti niin kauniilta! ihana musikaali ! <3

Loistavaa!!! Fantastisesti laulavat naispääosanesittäjät ja ihana, karismaattinen ja vakuuttava Heikki Sankari. Esitys oli myös visuaalisesti nautittava. Kiitos - ihan pakko tilata uudet liput!

Ihan paras!

Mua siis melkei itketti ja nauratti vaikka mä oon poika ku Anna-Maija ja Maria on nii upeita Suti 14

Paras laulu oli kyllä painovoimaa murtamaan siinä missä maria laulo, että hyvä laulu ääni on Marialla! T Aleksi 12 PS: paras musikaali tässä teatterisssa enne Maija Poppasta

Aivan loistava esitys, kuuntelin loppuillan kappaleita netistä. Erityisesti Maria Ylipää oli aivan LOISTAVA! Harvoin kuulee näin lahjakasta laulajaa Suomessa!

Upea esitys! Taiteilijat tasoltaan maailman kärkitasoa, etenkin Maria Ylipää. Henkeäsalpaavan upea. Toivottavasti hänelle on Suomessa tarjolla jatkossakin yhtä haastavaa laulettavaa.

Siis ku mä olin mun tyttö ystävän kans kattoo tän ensi-illas nii se itki melkein joka laulus ku Maria tai Anna-Maija laulo.

Kiitoksia loistavasta musikaalista tiistaina 14.9.10!!! Aivan ihana esitys! Upeat näyttelijäsuoritukset, laulut, tanssit! Myös huumori oli onnistunutta. Noidan hukkuminen oli henkeä salpaavan upea lavastus! KIITOS LOISTAVASTA ILLASTA!

Kiitos mahtavasta esityksestä 14.9.10!!! Oli silmille ja korville mannaa. Kiitos kaikille.

Täytyy myöntää, että Helsingin Kaupunginteatteri todisti taas olevansa Suomen mahtavin ja taitavin musiikkiteatterin tulkitsija. Upea Wicked pisti ihon kananlihalle, hengen salpautumaan ja itkun kurkkuun. Anna-Maija Tuokko on tällä hetkellä eittämättä Suomen paras nuori komedienne, ja Maria Ylipää laulaa niin kauniisti, että sielussa riipaisee. Tuukka Leppäsen lahjakkuutta jaksan edelleen ihmetellä; mies tanssii, laulaa ja näyttelee täydellisesti herkutellen ja nautiskellen. Suuri kiitos myös erittäin taitavalle ensemblelle, joka muuntautui roolista toiseen, ilman heitä juttu olisi aivan erilainen. Mahtavaa, upeaa, kaunista. Iso kiitos!

Siis niin upeaa että vielä monta iltaa varmasti tulee lauleltua musikaalin biisejä!! Pääroolien esittäjät oli mitä parhaimmat ja kateellisena kuunteli kaikkien laulua. Ja taas kerran pitää hehkuttaa Tuukka Leppäsen suoritusta, siis miten voi ollakkin noin mahtava ääni!! Koko musikaalin ajan teki mieli mennä mukaan tanssimaan ja laulamaan. KIITOS, taas kerran sai viettää upean illan helsingin kaupunginteatterilla!! Seuraavaa musikaalia odotellessa. :D

Wicked oli aivan USKOMATON!!! Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko ovat ehdottomasti lyömätön pääpari!!!

Oli ihan mielettömän mahtava esitys!! Erityiskiitokset Anna-Maija Tuokolle ja Maria Ylipäälle, mitkä stemmat ja kaksikko on kaikinpuolin täydellinen! Biisit jäivät soimaan päähän ja parhaillaan kuuntelen youtubesta kappaleita. Eilen näytöksessä (17.9) olisi tehnyt mieli vain juosta lavalle sekä laulaa ja tanssia, tanssijalka vipatti yleisössä. Aivan mieletöntä!Miten voisinkaan kiittää tarpeeksi. Mikä fiilis ja energia teistä kaikista hehkusikaan eilen. ISO KIITOS!! <3

Voi suositella hyvin myös 40-kymppisille nörteille, koska minä ainakin viihdyin. Blondi oli upea, mutta olisi itse rakastunut noitaan.

Voi, tuntuu, että olisi niin valtavasti sanottavaa ja kehuttavaa! Miten tällaista upeutta voi pukea sanoiksi? Taas kerran voi olla mielissään ja ylpeä suomalaisen musiikkiteatterin tasosta: mahtavaa! Esityksen jälkeen tekisi vaan mieli nähdä esitys samantien uudestaan. Teki mieli rynnätä lavalla halaamaan koko castiä sillä he saavat hienolla työllään ja tulkinnallaan ihmisen vietyä paikkoihin ja tuntemaan tunteita joista ei edes tiennyt. Suurkiitos koko työryhmälle ja HKT:lle!

Oi, se oli aivan mahtava !! Rakastuin Elphabaan<3 Kävin katsomassa eilen äitini kanssa ja pidin siitä tosi paljon ! Sai nauraa ja melkein itkin myös. MAria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko olivat upeita rooleissaan ! Upeat lauluäänet kaikilla :D

Hengästyttävän häikäisevä ja voimakkaan dynaaminen esitys, joka jättää jäljen katsojaan. Päänäyttelijät kannattelevat karrikoituja hahmojaan vaivattoman oloisesti ja hetkestä nauttien, mikä on todellista ammattitaitoa ja lahjakkuutta. Riemastuttavan monipuolisen ensemblen aito fyysisyys ja läsnäolo kuljettaa esitystä elämyksestä toiseen. Huikean kovatasoinen musikaali!

MIELETÖN musikaali! Tulin Oulusta katsomaan ja oli selkeästi matkan arvoinen :) Upeita laulajia, upeaa musiikkia, upeita tanssijoita, upea tarina. Katsoessa tuli todella hyvä mieli!

KIITOS JA STANDING OVATION. Maagisen ihana Wicked kruunasi syntymäpäiväni kyllä hienosti! (20.9) AIVAN HUIKEA NÄYTÖS! Kaikki ovat jo nyt kehittyneet valtavasti rooleissaan, oli niin upeaa katsottavaa, että sydän pakahtui. Paras syntymäpäivä lahja oli kyllä nähdä näyttelijöiden liikuttuneisuus kun ihmiset nousivat taputtamaan seisaalleen. Se on jotain puhtaan kaunista. Jos esitys olisi jatkunut paljonkin pitempään olisi sydän saattanut pysähtyä sen verran syvällä esitys tuntui. Suunnaton kiitos. Olette ainutlaatuisen hienoja!

Aivan käsittämättömän UPEA musikaali! Ystävien suosituksesta ja heränneestä kiinnostuksesta kävin Wickedin katsomassa, eikä kaduta yhtään. Voi sitä naurun ja liikutuksen juhlaa... Paras musikaali/ teatteriesitys, jonka olen koskaan nähnyt! Maria & Anna-Maija loistivat päärooleissaan kirkkaina kuin itse aurinko konsanaan, ja loputkin näyttelijakaartista tekivät hienot roolisuoritukset. Ja Wickedin musiikki... Mielettömän makoisaa! Marian & Anna-Maijan äänenkäyttöä ei voinut kuin ihailla suu apposen auki. (Onko soundtrackia tiedossa tulevaisuudessa?) Kiitän onneani, että päädyin eturiviin, sillä näytttelijöiden työskentelyn seuraaminen lähietäisyydeltä on jo sekin itsessään mahtava kokemus. Suurenmoinen kiitos Wickedin työryhmälle sekä Helsingin Kaupunginteatterille! Pakko nähdä pian uudestaan! <3

Olen nähnyt Wickedin sekä Lontoossa , että Broadwaylla ja pelkäsin ensi-illassa että miten Ylipää tulee onnistumaan Elphaban haastavasta roolista. Etenkin Laulut ovat erittäin haastavia kun täytyy pystymään belttaamaan äänet kovaa korkealta. Mutta voin hyvin mielin todeta, että Maria Ylipää, joka oli ennen minulle täysin tuntematon nimi, Rikkoi kaikki odotukseni ja nousi minun suosikkilaulajieni listalle numero 1. Aivan mahtava karismainen ja ääninen nainen jota oli ilo katsella. Omistan englanninkielisen soundtrackin, mutta suomalainenkin tulisi täydentämään hyllyäni jos sellainen ilmestyisi.

Esitys oli mahtava! varsinkin tuukka,eero,ursula,maria,anna-maija ja emmi! Suurkiitos kaikille näyttelijöille!

Minä aion käydä katsomassa loppupuolella uudestaan, sillä vasta kun kykenee vertaamaan kahta esitystä toisiinsa, näkee mihin näyttelijät todella pystyvät. Pidin kovasti, mutta tiedän että he pystyvät vieläkin parempaan (ja tietty menen senkin takia että yksinkertaisesti rakastuin kokonaisuuteen<3)

Nähtyäni Wickedin Lontoossa pariin otteeseen ja laulusuoritukset siellä lähdin avoimin mielin katsomaan Helsingin versiota. Oli hieno nähdä että taso oli aikalailla sammaa luokkaa kuin West Endillä. Molemmilta tytöiltä upeata laulua ja työskentelyä. Erinomaista työtä koko henkilökunnalta.Menkää ihmeessä katsomaan.

Hauska, jännittävä, ihana Wicked <3 Kaikki näyttelijät olivat mahtavia! Ja orkesterin musiikki loistavaa. Ärsytti vain kun välillä en keskittynyt tarinaan vaan jäin bain kuuntelemaan laulua ja katselemaan näyttelijöitä.. :) Varmasti katson uudestaankin!

Kiljuin innosta! Itkin, nauroin, välillä kaikkea samaan aikaan. Kiitos, upeat naiset! Tämä tarina ja maailma on ollut vuosia lähellä sydäntäni, ensin lapsena Wizard of Ozin myötä, ja sitten teini-iästä eteenpäin Wicked-kirjan, ja musiikin myötä. Nyt vihdoin ensimmäistä kertaa näin tämän esitettynä, ja odotukseni todella palkittiin. Kiitos! Inspiroitte muita uhmaamaan painovoimaa.

Aivan mahtava musikaali. Korkeat oli odotukset ja ne todella täytettiin! Hienot laulut, tanssit ja koko show! Upeeta!

Wau... olen sanaton...

Ihanaa nähdä miten alle kuukaudessa ensi-illasta esitys ja roolit ovat kehittyneet valtavasti! Castin taito ja lahjakkuus paistavat kerta kerralta enemmän kun syventyvät koko ajan lisää rooleihinsa ja vetävät rennosti. Ihanaa! Ja hei ensemble, te vedätte iha huikeesti! Mahtavaa taustatarinaa siellä! Melkeen välillä unohtaa, että se yleinen juonikin etenee kun huomio kiinnittyy loistavaan ja riemastuttavan lahjakkaaseen ensembleen! Olette kaikki niin säteileviä, ettei tiiä mitä ja ketä katsoa. Täytyypä siis tulla useasti uudestaan!

Wickedin tarina on yksi parhaista, mitä koskaan on näyttämölle sovitettu. HKT:n versio poikkeaa visuaalisesti paljon alkuperäisestä, mutta muutoksia ei ole tehty itse tarinan kustannuksella. Kokonaisuus on kerrassaan loistava! Se koskettava tunne, jonka musikaalin seuraaminen on saanut minussa aikaan sekä Lontoossa että New Yorkissa, välittyy myös täällä Helsingissä! Lämmin kiitos ja syvä kumarrus koko upealle näyttelijä- ja tuotantotiimille, sekä erityisesti Marialle ja Anna-Maijalle tuon tunteen luomisesta! You Rock:-)!!! P.S. Neljäs kerta ensi viikolla;-)...

15-vuotiaan teinitytön suusta: "Aivan uskomattoman upea! Sanat eivät riitä kuvailemaan kuinka järkyttävän hienoa katsottavaa koko kolme tuntinen pätkä oli! Paljon parempaa kuin leffat! Mennäänkö katsomaan uudestaan?!? Siis voi herran jestas oikeasti... tuo on pakko nähdä uudestaan! Pitäisi varmaan kiittää ja ylistää kaupungin teatteriakin tästä..."

Wicked oli jotain aivan uskomatonta, loistavinta, mahtavinta ja upeinta mitä olen ikinä nähnyt! Heti kun Maria alkoi laulamaan biisiä The Wizard And I (Minä ja Hän) ihollani meni kylmiä väreitä, samoin Defying Gravityn (Painovoimaa Murtamaan) aikana, todella mahtavaa työtä. "Sulamiskohtaus" oli todella upeasti toteutettu, hienoa että sitä päätettiin muuttaa alkuperäisestä. Tämä on pakko käydä katsomassa vielä uudestaankin, suurimmat kiitokset ja ylistys koko työryhmälle elämyksestä jonka tulen varmasti muistamaan koko loppuelämäni. Toivoisin kovasti suomenkielistä Wicked soundtrackia jotta saisin kuunnella näiden upeiden laulajien ääniä vielä kauan jatkossakin.

Wicked oli kaiken kaikkiaan uskomattoman upea suoritus! Odotukseni olivat korkeat tätä katsomaan mennessäni, enkä todellakaan pettynyt, päinvastoin! Kiitos Marialle ja Tuukalle, ja tietysti koko porukalle, aivan mahtava! Seuraavaksi Rent listalle, Tuukka olisi täydellinen Roger!

Mä kävelin esityksen jälkeen pois teatterilta ja musta tuntui siltä että pystyisin itsekin murtamaan painovoiman.

Aivan ihana!!!!!<3<3<3<3

24.9. klo 22:46 Näin juuri tosi upean esityksen. Vihreä noita-neito oli todella hyvä. Osasi laulaa korkealta vahvasti ja kovaa. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa! Unohtumaton esitys, raikasta!!! äiti 47v. ja tytär 14v.

Kiitokset mahtavasta esityksestä. Olimme aivan hiljaisia esityksestä lähdettyämme. Hienoa, että Suomeen on kasvanut näin mahtava uusi näyttelijöiden sukupolvi. Wicked oli aivan loistava niin ukin kuin 11 vuotiiaan lapsenlapsen mielestä. jokaiselle oli paljon aktsottavaa ja kuultavaa.

Maria ja Anna-Maija on hyvii esiityjii. Painovoimaa murtamaan laulo oli kyllä kaikkein paras laulu

Voi teitä ihania, olipa laadukasta. Hieno kuoro, Ylipää jyrää, ja muutkin roolit kauttaaltaan hienoja. Alakansi-yläkansihattu oli aika vänkä. Ai niin ja apinapuoli, mykistävää. Pusi pusi kaikille.

Kiitos! Aivan ihana, koskettava, niin mahtava ja sanoinkuvaamaton. Rakastuin musikaaliin ja Wicked sai aikaan kylmiä väreitä ihastuksesta. Suomenkielinen Wicked soundtrack olisin upea. Ostaisin varmasti. Kaikilla oli hienot äänet.

Kolme kertaa olen nähnyt, ja aina yhtä ihana! Kiitos!

Olen nähnyt Wickedin Broadywaylla. Helsingin versio oli jopa parempi(!) musiikillisesti ja laulullisesti, mahtavat solistit ja hienot harmoniat, käännöstyö aivan loistava. Mutta puvustus ja osittain lavastus saavat minulta miinuksen, liian modeernia, valot mm. liian kylmähköjä, lasermaisia. Wicked ei aina muistuttanut fantasia-maailmaa vaan kotibileita 90-luvulta. Ei hyvä. Silti, kokonaisuus oli todella näkemisen arvoinen ja suosittelen lämpimästi!

Kaikki katsomaan! Suomen paras musikaal, mitä ikinä on tehty! Näyttelijät ovat loistavia, samoin laulut. eivät ensikertaa jääneet päähän, mutta kolmen kerran jälkeen hyräilen niitä taukoamatta!

Pitkän odotuksen jälkeen pääsin vihdoin 25.9 Helsinkiin katsomaan Wickediä. Odotukset olivat korkealla ja todellisuus ylitti kaikki kuvitelmani. Esityksen aikana silmäni kostuivat enemmän kuin kerran sekä hytkyin useasti naurusta. Voin vain toivoa synämeni pohjasta, että upeat laulusuoritukset levytetään, jotta upeasta musiikista ja suurista tunteista voisi nauttia, myös nyt esityksen jälkeen. Kiitos upeasta kokemuksesta!

Tulisipa soundtrack! Ostaisin ihan varmasti!

Todella riemastuttava elämys. Kolmatta kertaa menossa katsomaan. Ihan mahtava show. Wicked soundtrack suomalaisilla äänillä, voi kumpa sellainen julkaistaisiin!

Torstaina menossa katsomaan toista kertaa, ja olen jopa enemmän innostunut kuin ennen ensimmäistä kertaa! Suunnitteilla on jo kolmaskin kerta, ehkä jopa neljäs. Kyllä, Wicked on niin hyvä! <3 p.s. Suomalainen soundtrack olisi mahtava saada! Toivon sydämeni pohjasta, että sellainen julkaistaan.

Wicked oli aivan mahtava! Todellakin täytti kaikki odotukseni, ja vielä enemmänkin. Mariaa ja Anna-Maijaa oli todella ilo katsella, suuri kiitos myös kaikille muillekin mukana olleille. Olisi ihan mahtavaa saada suomenkielinen soundtrack, tiedän että sen tekeminen maksaa mutta ostajia löytyy kyllä niin paljon että pieni uurastus varmasti maksaisi itsensä takaisin moninkertaisesti. Jopa muutamat ystäväni New Yorkista olivat kyselleet tuleeko suomenkielisestä Wickedistä soundtrackia.

Toisen kerran on aivan pakko päästä!

Odotin koko esityksen ajan, josko se pian loppuisi, musiikki soi aivan liian kovaa, en saannut laulunsanoista mitään selvää. puoliajan jälkeen parani hieman. Tervesiä apinoille, olitte parhaat, mutta en kyllä suosittele tai ottakaa korvatulpat mukaan

Aivan mahtava! Tästä tulee menestys! Ihana, toivo että kaikki kävisivät katsomassa tämän! Ihan loistavaa!!!

Päänäyttelijät olivat uskomattomia ja lauluääni hiveli korvia! Haluan mainita myös, että apinoiden näyttelijät olivat uskomattomia! Jo alussa huokaisin ihmetyksestäni, kun ne kiipeilivät pitkin lavaa, ja lopullisesti hurahdin kun he lopussa nostivat yhden henkilöistä lavalta pois! Minusta on kiva seurata ihmisten ilmeitä ja eleitä, ja myös sivuroolien näyttelijät olivat hyviä tässä mm. Antti Lang! :) Onnittelut!

Tänään (30.9) kävin katsomassa Wickedin toista kertaa. Sanat eivät edes riitä kuvaamaan rakkauttani Wickediä kohtaan! Kaikin puolin täydellinen ja taianomainen kokonaisuus, joka saa sydämeni pakahtumaan ilosta ja surusta. Pian uudestaan... <3

Kiitos ja kumarrus, oli unohtumaton elämys! Sitten vaan soundtrackiä kehiin ;)

Perheenisä yllättyi Wickedin tarinan ja ainakin tämän HKT -version 'epädisneymäisyydestä' ja monitasoisuudesta. Taituruutta esityksessä osasin jo odottaa mutta silti yllätyin. 8 ja 10v tytöt ja äiskä tykkäsivät myös kovasti. Näyttäkääpäs tai luettakaa perheelle Ihmemaa Oz ensin ja käykää sitten porukalla katsomassa tämä! Upeaa koko perheen viihdettä!

Loistavaa, ammattitaitoista, kansainvälistä tasoa. Anna-Maija Tuokko jälleen ihana, upea komedienne. Maria Ylipää lauloi kauniisti. Kiitos esityksestä HKT jakoko ensemble.

En ymmärrä mitä te kaikki ylistätte lauluja, laulajat olivat taitavia, mutta olisin halunnut saada sanoista selvää. Oli piinaavaa istua orkesterin jumpsuttaessa, kuulossani ei ole vikaa. tarkoituksenani oli tuoda lapseni katsomaan esitystä mutta päätimme lähteä Tampereelle.

kyllä taitaa olla kuulossa vikaa jos ei saa sanoista selvää.. Musta niistä sai ihan hyvin selvää...

Mahtava aika kului nopeasti eikä ollut ollenkaan tylsää. olisi vain kiva jos olisin nähnyt tai olisin tiennyt ozin tarinan olin kavereitteni kannssa ikää 11w. katsomme dancea mutta emme nähnet markkua =(

Upea esitys! Anna-Maija oli älyttömän hauska ja maria lauloi aivan upeasti. En pannut myöskään pahaksi että mukana oli iha Tuukka <3

Samaistuttava, upea, ihana, valloittava - pari tuntia esityksen jälkeen olen vieläkin pyörryksissä! Tanssi, näytteleminen, lavasteet ja varsinkin laulu - Maria Ylipään "Mä en oo hän" sai kylmät väristykset pitkin selkärankaa. Tämä toimii kyllä syksyn pelastajana, kiitos siitä!

ISO hatunnosto musikaalin orkesterille, varsinkin rumapille! He pysyivät laulujen oudoissa ja vaihtelevissa rytmeissä mukana, kaikki eivät siihen pystyisi!

kiitos! se on ainoa sana minkä osaan näin hulvaantuneena sanoa! KIITOS!!

Onnelinen oon kun mäki sain nähdä tän! Nyt KAIKKI biisit soi päässä! " Kun mua vastaan tyylii vailla urpot hiihtää hullun lailla lausun niille että miettikääs hei urpot!" Mahtavat suomennukset olivat kyllä piste i:n päälle. Vaikka loistavinta olikin laulut ja kuoron taustat. Tanssimiset olivat myös loistavasti toteutettu. Lavasteet olivat loistavia ja todella uskottavia. Ns. sulaminen oli IHANA! Se teki todella suuren vaikutuksen! joten yhteistulos oli superihmeelinensiisihanajaniinhauskaettäenvoieesselittää!! <3

Aivan ihana musikaali, kaikki sopii yhteen! Biisit ovat hurmaavia ja tekee mieli itsekin hypätä lavalle. Olis ihanaa, jos tästä tulis suomenkielinen soundtrack :) I love all of Wicked!!

Musiikki oli liian kova, laulu peittyi paikoitellen! Muuten hieno esitys, myös puvut !

Katsottu 2 kertaa hymy huulilla kyyneleet silmissä joo ja hammasta purren, mutta se eiriitä. Pakko nähdä vielä muutama kerta. Alkuperäinen CD tuli hankittua vieroitusoireiden varalta. Mielettömän upeeta hyvän olon mielihyvätykitystä. Kuka tarttee enään suklaata, kun meillä on : Wicked? Esiintyjät todella loistavia ammattilaisia, upea sovitus ja lavastus asut + valaistus koko paletti unohtamatta tanssikohtauksia. Liike jatkuu . . . ; ) Mä oon alkanu ajattelemaan . . . mitähän Galinda siitä tuumaa? Iso kiitos koko esiintyjäkaartille. Elphie ja Glinda siskot teistä tykään a lot !

Aivan ihana viidettä kertaa katsomassa,ja en en tylsistynyt<3

Jos olisi mahdollista, niin kävisin katsomassa Wickedin joka ikisenä viikkona! Muutama yö edellisestä kerrasta ja nyt on jo käsittämätön ikävä... No, ensiviikon torstaina tiedossa 3. kerta, eli pitää siis vain jaksaa sinnitellä ;) <3

Rakastuin näytelmään ja sen päähenkilöihin, ja voisin katsoa tämän uudelleen ja uudelleen. Palan halusta lukea musikaaliin pohjautuvan kirjan. Harmi, ettei löydy oman paikkakunnan kirjastosta. Kiitos tästä ihanasta kokemuksesta! Ella H.

Itkin ja nauroin kuin pikkutyttö, upeinta mitä olen koskaan nähnyt tai kuullut! Kunpa pääsisin uudestaan katsomaan!

Aivan mahtava!!! Olisi ihanaa saada suomenkielinen versio cd:lle...

Anna-Maija Tuokko on jumalatar! Hän räjäytti pankin komediallaan!

Aivan ihana musikaali!! En olisi ikinä uskonut että Suomessa pystytään toteuttamaan mitään niin hyvin. Olen samaa mieltä että tekiöiden pitäisi tehdä Suomenkielinen sountrack. Itse ainakin ostaisin kun niin ihana oli ~Kohokki

Heh-heh viidettä kertaa katsomaan...

Kolmas kerta toden sanoo... ;) <3

Ensiksi Wicked oli paras näytelmä! Pidin maria ylipäästa,anna-maija tuokosta,tuukka leppäsestä,eero saarisesta,ursula salosta ja EMMI KANKAASTA!!!! :) Pitää nähdä toisen kerran! KIITOS KAIKILLE NÄYTTELIJÖILLE!!!

Siis aivan ihana! Mä en oo koko elämässäni nähnyt mitään näin ihanaa! Ihana, hauska, jänittävä, kaunis, täydellinen, mahtava.. Kaikkiaan ilmaan nontattava kokemus! Biisit ne vaan soi päässä ja pikkusisko esittää lastenvahdille Wickedin kaikki biisit! IHANA!

Nyt on sitten Wicked nähty jo kolme kertaa, tosin tällä kerralla Maria Ylipään sijasta Elphabaa tulkitsi Raili Ruutu. Ensin iski pieni pettymys, mutta sitten päätin kuitenkin antaa Railille mahdollisuuden ja onnekseni yllätyin ainoastaan positiivisesti. Raili veti Elphaban roolin ihan mielettömän hyvin! Mahtavaa että Suomessa varasijallakin olevat näyttelijät yltävät samaan tasoon päänäyttelijöiden kanssa.

Eilen (14.10) näin Wickedin 3. kertaa. Pieni huoli laskeutui harteilleni huomatessani Maria Ylipään poisjäännin, mutta kaikki se kaikkosi Raili Ruudun astuttua lavalle. Railihan oli suorastaan LOISTAVA Elphabana! Mistä näitä suomalaisia näyttelijälahjakkuuksia oikein sikiää? Kiitos Raili, kiitos Wicked! Uutenavuotena sitten viimeistään uudestaan <3

Olin etukäteen hieman skeptinen Lontoon musikaalitarjonnan jälkeen, mutta onneksi olin väärässä. En olisi uskonut ja itkuksihan se meni. Todella upea esitys. Näin näytöksen "varamiehistöllä" (Raili Ruutu ja Antti Lang). Myös he suoriutuivat aivan upeasti rooleistaan. Toukossa on aineista myös komediannaksi.

14.10.10 Raili Ruudulta aivan mahtava ja raikas roolisuoritus Elphienä. Hyvä musiikki ja sitä tulkitseva ensemble.

Oli kyllä upea esitys. Pitkästä aikaa sai nauraakin. Eikä tarvinnut hävetä laulamista Marian ääni oli kaunis ja Anna Maijan vähän nasaali ääni, sopi hyvin tälle blondille. Yksi miinus oli, musiikki oli niin kovaa, että piti pitää välillä sormet korvissa.

Aivan ihana, täydellinen, käyn varmasti katsomassa vielä uudestaan!

Kyllä, suomenkielinen soundtrack ja esityksen taltiointi täytyy ehdottomasti saada! Ja lisää esityksiä ensi vuodelle, tahdon nähdä tämän ihanan musikaalin vielä monen monta kertaa!

Upea esitys! Olen nähnyt monta HKT:n musikaalia ja täytyy todeta, että tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista ja hienoimmin toteutetuista - yltää Broadwayn tasolle! Jokainen näyttelijä suoriutui hienosti tehtävästään ja välillä tuli kylmiä väreitä. Pääpari Maria ja Anna-Maija varastivat koko shown, he olivat kertakaikkisen loistavia laulajia, näyttelijöitä ja tanssijoita! ISO KIITOS koko työryhmälle!

Oli hyvä, eiku mahtava!! Seittemäs kerta toden sanoo!!

Aivan ihana ! Ensin kun äiti sano et me tullaa kattoo tätä ni olin sillee et unelmissas vaa . Mut onneks äiti sai mut raahattuu mukaa sillä tää oli aivan ihana musikaali !! Näyttelijät oli taivaallisia laulajia !

Hahmot jäivät elämään päässäni vaikka itse esitys kesti vain muutaman tunnin. Mikään hahmoista ei ollut tässä yksiselitteinen, vaikka alkuperäisessä Ihmemaa Ozissa hahmot on jaettu selkeästi hyviin ja pahoihin, mutta mielikuvani hahmoista ei siltikään muuttunut. Rakastan kaikkia heitä! Jos tästä tulisi suomeksi soundtrack kipittäisin kauppaan tuli hännän alla^^

Ei herranjestas, rakastuin. Tänään näin ja heti esityksen jälkeen iski sellai leijuva tunne. Haluan ehdottomasti nämä biisit jonnekkin. Laittakaa nyt herranjestas painovoimaa murtamaan sentään jonnekkin tai laittakaa levy myyntiin. Joudun turvautumaan youtubessa olevaan traileripätkään. Oli kyllä uskomattomat näyttelijäsuoritukset. Uudestaan voisin mennä katsomaan riemusta kiljuen.

Esitys oli kyllä LOISTAVA, minua häiritsi MUSIIKIN VOIMAKKUUS, joka kävi korviini (parvekkeella) vaikka ikää jo onkin en ole vielä kuuro.. en yhtään ihmettele että nykynuoriso kärsii enenevässä määrin huonokuuloiseuudesta kun kaikki pauhaa täysillä ja korvissa on aina jotkun piuhat. mummeli

Aivan mieletöntä! Lopussa pääsi itku niin minulla kuin miehelläkin. Luulin, että meni raskauden piikkiin :)

Tarina ja käsikirjoitus ei toimi lainkaan sellaiselle katsojalle, joka ei ole lukenut eikä nähnyt Ihmemaa Ozia. Irrallisia osasia, joita sai kummastella loppuun asti, kunnes se jutun "juoni" sitten selvisi. Silti hämäräksi jäi mitä lentävillä taloilla esim. tarkoitettiin. Ts.itse tarinan kerronta syvältä, mutta suomalaisten näyttelijoiden esitystyö, laulaminen, lavasteet, puvut, koko visuaalinen ilme ja kerronta, olivat loistavaa ammattimaista työtä.

Wicked oli todellakin paras musikaali, jonka oon ikinä nähny! Vähintäänkin pitäis suomenkielinen soundtrack tehä, ellei ei ihan dvd:tä! Luulen, että olis montakin ostajaehdokasta, liian hyvä esitys, olitte kaikki mahtavia! Ja Elphaba oli niin ihana, niinkuin myös Galindakin. Cd:tä ja dvd:tä odotellessa ;)~Ida

miten upeaa katsella niin lahjakkaita ja taitavia esiintyjiä! lava oli täynnä toinen toistaan upeampia nuoria jotka tanssivat ja lauloivat kuin unelma! tämä on nähtävä uudestaan

Loistava esitys kaiken kaikkiaan ja musikaalissa sisältöä, paras kaupungin teatterin musikaaleista, jonka olen nähnyt. Ylitti odotukset:). Kiitokset!

YES! Tämä täytyy nähdä uudelleen - mahtavan upea kokonaisuus, moniulotteinen ja kiinnostava. 16.10 päivänäytös ja upeita roolisuorituksia, kiinnostava lavastus. Kiitän kaikkia - ainoastaan akrobatia-osuuksia ei hyödynnetty tarpeeksi! Lovely monkies:)

Kävin isän kanssa katsomassa viime la Wickedin ja rakastuin siihen aivan älyttömästi! Noidan sulaminen oli tehty tosi hienosti!! Pliide, tehkää tosta elokuva tai sitte ees soundtrack (en tiiä kirjotinko oikein)!! Tuukka (siis se joka näytteli sitä prinssiä), oot hot! <3

Siis aivan mahtava. Enough said. Tätä on kyllä odotettu vuosikaupalla, että pakko käydä uudestaan katsomassa. Ja jos soundtrackkia ei tästä tule niin petyn kyllä aika lailla, kyllä se olisi kulttuuriteko saada tämä nauhalle. Ei hukkaan heitettäväksi ole tämmöinen lahja! Vielä pitää sanoa että hukuin kyyneleihin jo ensimmäisten 15 sekunnin aikana, tätä niin kauan odotettu!

Kertakaikkiaan HUIKEA kokonaisuus! Katselimme toisiamme (25 hlön ryhmä) salista poistuessa, vedet silmissä. Mieletön koemus! Uskomattomia roolisuorituksia, jokaista katsetta ja sormenpään liikautusta myöten hiottuja! Mariaa, Anna-Maijaa ja Teemua kannattelivat taitavat tukijoukot. Lämpiö äänineen, apinoineen ja sotureineen jo enteili jotain ennen kokematonta. Parasta mitä teatteri voi antaa!!

Kaupunginteatterin Wicked-toteutus toimii todella hyvin: mahtavat esiintyjät, joilta ei energiaa puutu! Sanoitukset oli saatu käännettyä sujuvasti, puvustus ja lavastus oli visuaalisesti miellyttävää, orkesteri ja kuoron laulamat harmoniat olivat upeita sekä näyttelijät erittäin ammattitaitoisia. Näkemässäni esityksessä Elphabana esiintyi Raili Ruuttu, joka suoriutui roolin näyttelemisestä ja vaativista lauluista erinomaisen hyvin (varsinkin "Ei koskaan enää hyvää", joka kyllä jätti koko salin täysin sanattomaksi!). Anna-Maija Tuokko vakuutti upealla lauluäänellään ja komiikantajullaan - mahtavaa nähdä tällaisia esiintyjiä vihdoin myös Suomessa. Olen aivan varma, että Maria Ylipään Elphaba on myös näkemisen/kuulemisen arvoinen, ja yllätinkin itseni varaamalla lipun uuteen näytökseen - pakko tulla vielä uudestaan, sen verran vaikuttava esitys oli! (Myös minä ostaisin innolla suomenkielisen cast recording:in, sen verran laadukas produktio on kyllä kyseessä. )

Siis oikeesti, Wicked on ihana!! Anna-Maija on hauska, laulaa kauniisti (ja tanssii myös) ja Maria on kans tosi ihana kun se laulaa!! <3 Tuukka, sääkin rokkaat! :) Paras biisi oli se painovoiman murtaminen, se kosketti aivan kauheesti. Mua masentaa ku en voi nähä enää tota näytelmää!! Pistäkää se DVD:lle tai ees CD:lle, olkaa niin kilttei. Ois kans aika siistii jos Wicked lähtis kiertueelle suomes :D

Rakastan tota näytelmää! Ihan itkettää ku tajuaa et tollasen esityksen voi nähä vaan kerran elämässään! <3 Näyttelijöillä on lahjoja! T: Sofia 14v.

Oon just menos ostaa tohon näytelmään perustuvaa kirjaa. Toivottavasti se on yhtä ihana ku toi näytelmä!! :D

Olin lauantaina kattomas Wickedii ja katoin äsken sen trailerin. Yhtä ihana ku se näytelmä!! Itkettää ihan. Pakko mennä kattoo uudestaan! <3

No kyllä kannatti tulla Seinäjoelta asti katsomaan! Todellakin! Aivan mieletön! Kaikki! Puvut, lavasteet, avustajat, näyttelijät, kaikki! TIETYSTI erityiskiitos aivan huikealle haksikolle, Marialle ja Anna-Maijalle! Tätä on kyllä jo toitotettu varmaan ihan tarpeeksi (ja syystäkin!) mutta te olitte niin hurmaavia omissa rooleissanne. Molemmilla tosi kauniit äänet ja Anna-Maija näytteli ihan loistavasti hulvattoman ja vaikean osansa. Hyvä että tuolilla pysyi, kun sai nauraa niille letkautuksille, joita sitten jäi odottamaan kokoajan lisää:) Mutta kyllä sydän suli Marian Elphaballe, joka oli paitsi hauska, myös tosi koskettava. Enkä olisi ikinä uskonut, että sanoisin näin henkilöstä joka on kauttaaltaan VIHREÄ, mutta sulle mä nyt sanon, että olit ihan tyrmäävän kaunis!:) Kiitos tästä ihanasta teatteri-kokemuksesta, joka varmasti jää jokaisen yleisössä olleen mieleen vielä pitkäksi aikaa!

ei ole todellakaan ihana vaan paras <333333333333

Uskomaton.....aivan ihana...tarina hyvä ja koskettava...nykypäivää...USKOMATON kokemus.!Draamaa----Komediaa---trilleriä----kaikkea löytyi..ja näyttelijöiden suoritukset uskomattomia..

Aivan ihanasti toteutettu! Ja näyttelijät olivat aivan loistavia!

Itketti ja nauratti koko esityksen ajan, kun Maria ja Anna-Maija olitte niin ihania! New Yorkin matkalla kävin katsomassa Wickedin Broadwaylla ja pakko sanoa, että kaupunginteatterissa te veditte enemmän tunteella ja tuntui kun olisitte halunneet antaa jotain jokaiselle katsojalle! Ja niin kyllä annoittekin! Broadwaylla oli kyllä hienoa ja suurta, mutta näyttelijöillä tuntui olevat TYLSÄÄ!! HKT:n esityksen kävelin ulos teatterista kuin sumussa ja kaikki laulut soivat päässä seuraavan viikon. Odotin esitystä kyllä innolla, mutta en mitään tälläista en osannut odottaa. Ensimmäisistä tahdeista alkaen kulkivat kylmät väreet selkäpiissä ja väreet kulkivat jokaisen biisin aikana! Uudestaan mennään vielä kattomaan, EHDOTTOMASTI! Pliis, soundtrack olis mahtava! Kiitos koko näyttelijäporukalle sanoinkuvaamattoman ihanasta elämyksestä!! <3

Huhhuh.Huonointa, mitä olen aikoihin nähnyt!Juoni oli typerä ja lapsellinen.Musiikki ja laulut tavanomaisia.Erityisesti blondius ja sekavuus ottivat kupoliin.Kaksi katsomisenarvoista kohtausta:kuplien sisällä pyöriminen ja noidan katoaminen.Ukon mielestä koko musikaali oli pitkäveteinen ja liian pitkä.Ollaan varmaan kohderyhmänä väärä, kun ollaan keski-ikäisiä.Edellinen musikaali - Hitchcockin leffaan perustuva - oli loistava, enemmän sellaista. Tietenkin, jokaiselle jotakin.

Oli hieno esitys. Elphaba ja Glinda loistivat. Laulujen sanoista sai hyvin selvän. Toinen näytös hieman sekava, mutta kokonaisuudessaan onnistunut show.

Kyllä taas kannatti! Olimme kolmessa sukupolvessa reissussa ja no.tätä musikaalia katsomassa; mummo, vanhemmat ja kaksi lasta(11v. ja 16v) ja kaikkiin osui ja upposi. Hieno, sydämellä ja taidolla tehty kokonaisuus ja osaamisen taso kaikelta osin huikeaa. Pääpari Elhpaban ja Glindan esitäjät Annamaija Tuokko ja Maria Ylipää hyvin valittu, sopivat osiinsa erityisen hyvin, sekä lauloivat että näyttelivät hienosti. Ursula Salo Madame Morribena yllätti jälleen, tekee aina personaallista ja taitavaa jälkeä oli sitten kyse draamasta tai musikaalista. Myös Heikki Sankari, Tuukka Leppänen ja Antti Lang ilahduttivat roolitöillään. Mutta kuten sanottua KOKO työryhmä ja ensemble, valot, äänet, lavastus, puvustus; upeaa, vaikuttavaa!!!! Suunnittelemme jo seuraavaa matkaa Helsinkiin ja Kapunginteatteriin, kiitos!!!!

Todella upea esitys.Varmasti paras mitä olen nähnyt!Tulisin kyllä katsomaan uudestaan vaikka joka päivä,mutta välimatka on senverran pitkä ettei se taida onnistua...:( Maria ja Annamaija olivat juuri ne oikeat persoonat päärooleihin ja tanssijat olivat huippuja.Näin esityksen yli puoli viikkoa sitten ja vieläkin olen ihan fiiliksissä!!!!!!Kiiiiiitoooos kaikille esitystä tekemässä olleille.<<<<<333333

Kaksi kertaa nähnyt, ja joka kerta tulee kylmät väreet, aivan ihana.Laulut soi edelleenkin päässä,varsinkin tanssien käy ja kun Maria ylipää mursi painovoiman,vaikka n.kuukausi sitten kävin kattomassa toisen kerran. Saa nähdä miten usein pääsee katsomaan kun se on niin loppuunmyyty(syystäkin). Huomasin että Maria ylipää ja Anna-maija olivat katsomassa dancea(24.10). Elphaban sulaminen oli aivan mieletön!!! SUOSITTELEN!!! ÄRSYTTÄÄ KUN KAIKKI ISOT JA MAHTAVAT MUSIKAALIT OVAT NIIN LYHYEN AJAN OHJELMISTOSSA!!!!esim. REBEKKA,KAUNOTAR JA HIRVIÖ, JA MAIJA POPPANEN. KIITOS KAMALASTI!!!!

Ihana, huikea esitys!!! Oli huumoria, sai ajateltavaa, visuaalisesti inspiroiva. Tulen katsomaan uudelleen. Ainoa miinus minun mielestäni oli se, että musiikki pauhasi liian kovalla. Pahimmissa pauhuissa laitoin sormet korviin ja vasta sitten sain sanoista selvää. Desibelejä alaspäin, kiitos.

Wicked on selkeästi yksi maailman parhaimmista musikaaleista. HKT:n esitys oli aivan loistava, taianomainen kokemus. Maria Ylipää Elphabana ja Anna-Maija Tuokko Glindana olivat ihania ja elinvoimaisia pääosia, kuten myös Fiyerona ihastuttanut Tuukka Leppänen. Kaikki muutkin osat olivat aivan upeita (näyttelijöistä mainittakoon Ursula Salo, Antti Lang, Vuokko Hovatta, Eero Saarinen), erityiskiitos myös hienolle ja vakuuttavalle ensemblelle. HKT:n Wickedissä oli kaikki tekijät täydelliseen teatterielämykseen: loistavat näyttelijät, laulajat ja tanssijat, upeat koreografiat, hommansa osaava ohjaaja, hienot lavasteet ja kiva puvustus, jännitävät tehosteet yms. Perfect! Esityksen (ja hillittömän taputtamisen) jälkeen oli hassu tunne mahan pohjassa, olisin voinut jäädä katsomaan sitä vaikka vielä viideksi tunniksi! Voi kun vain olisi vielä mahdollisuus päästä näkemään uudestaan! Ainakin levytykselle löytyisi käyttöä, ja olen varma, etten ole ainoa joka näin ajattelee. Mutta kaikenkaikkiaan, kiitos Helsingin Kaupunginteatteri tästä maagisesta esityksestä!

Maria Ylipää on ehdottomasti esityksen parasta antia. Hän laulaa niin upeasti, että kylmät väreet hiipivät selkärankaa pitkin! Kiitos Maria! Myös 11- ja 13-vuotiaat nauttivat esityksestä täysin siemauksin ja hoilottivat kotimatkalla Painovoimaa -laulua.

Kolmas kerta eilen illalla. Voi, show oli jopa parantunut kuukaudessa. Vaikka tietää jo kaikki käänteet niin kylmiä väreitä ja itkua ei voi välttää! Tulkinta oli tuoretta, enemmän tunnetta repliikeissä ja laulussa. Maria Ylipään Elphaban suuret hetket saavat sydämen pamppailemaan. Kaunista, niin kaunista. Kiitos upeasta elämyksestä jälleen kerran.

tämä esitys oli vaan niin vau! seuraavana yönä heräsin puoleksi tunniksi itkemään, niin kaunis tämä ihana esitys oli!

Wicked on uskomaton kokemus jonka jokaisen tulisi nähdä! Musiikki, puvut, lavasteet ja tieteknin: NÄYTTELIJÄT!! WOW! Kiitos kaikille jotka olivat tekemässä tätä! <3

4. kerta takana ja ei voi kuin hymyillä. Kiitos ja kumarrus Wickedin näyttelijöille, työryhmälle sekä Helsingin Kaupunginteatterille: Olette aivan mahtavia! Ja erityiskiitos Anna-Maija Tuokolle: Taikasauvaepisodisi (lensi vahingossa orkesterimonttuun) ansiosta vieläkin hihityttää! Hienosti paikkasi tilanteen huumorilla, josta saitkin ansaitut suosionosoitukset :)

6.Kerta takana ja vieläkin on niiiiin ihana<3<3<3

HKT:n viihdetehdas on jälleen kerran tehnyt hienoa työtä, mutta ei tästä mitään ajatuksia synnyttävää sieluun jää.

Katsoin trailerin, ja heti kun kuulin Painovoimaa murtamaan, kyyneleet kihosivat silmiin. Kiitos ihanasta kokemuksesta!

Olen niin sanaton, että voin vain harmitella, kun ei kyyneleet silmissä kehdannut nousta osoittamaan suosiotaan, vaikka en selvästikään olisi ollut ainoa joka olisi suonut esiintyjille sen kunnian.

Voi olipa ihanaa taas Wickediä katsellessa! Hyvin vetivät teknisen vian aiheuttaman huvittavan hetken jälkeenkin. Maria lauloi niiiin ihanasti ja Anna-Maija oli superihana komedienne toivottavasti ei sattunut kun kaatui! Ihanaa ihanaa ihanaa ja laulu soi upeesti! Kiitos!

Ihana ja loistelias esitys! Iho nousi kananlihalle laulajista, jotka lauloivat korkealta ja kovaa! Laulujen tekstit oli suomennettu erittäin onnistuneesti! Myös lavastus oli ihanan toimiva ja monipuolinen! Anna-Maija veti blondin roolinsa jopa paremmin kuin osasin odottaa, blondi bimbo sai nauramaan vedet silmissä!!! Kiitos tunteita herättävästä esityksestä! Odotan jo innolla seuraavaa musikaalia.

Sääli, että asun niin kaukana Helsingistä,että on vähän vaikea tulla katsomaan uudestaan tätä täydellisyyden ja ihanuuden ilmentymää! Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko ja Tuukka Leppänen olivat aivan mahtavia! Voi kumpa tästä tulisi jokin hankittavisaa oleva taltiointi!!

Kävimme jokin aika sitten katsomassa. Kaukaa pohjoisesta tulimme ja petyimme. Väriloistoa ja taitavaa laulua, mutta tarina ohut ja sekava. Ei antanut mitään mihin olisi voinut samaistua. Nähty kaunotar ja hirviö ja muita draamallisesti paljon jämäkämpiä esityksiä. Tässä ei ollut edes hyvää musiikkia. Musikaali ei taida aina kolahtaa, vaikka tekijät ovatkin huippuja. Ei muita tunnekuohuja kuin pettymys. Hyvää jatkoa teatteriin joka tapauksessa. Ehkä seuraava supermusikaali kolahtaa meihinkin.

Wautsi, vau! Siis mikä musikaali! Vaikken tiennyt mitään Wickedistä niin sain tariasta heti kiinni! Kaikki näyttelijät olivat loistavia ja tanssijat ihania! Tämä kun voisi jatkua IKUISESTI! Tää show kyl ansaitsee kaikkien suosion! :) Ihana esitys!!

Voi, näin tossa reilu viikko sitten Leenamari Unhon Madame Morriblena! Todella hieno suoritus! Vaikka olikin kaikenlaista kommellusta niin upea roolisuoritus. Ihanaa!

Se oli upea esitys! Tulin juuri katsomasta. Anna-Maija Ja Maria lauloivat ja esiintyivät niin että jättivät sanattomaksi. Plus muu porukka, hienoja tanssi-esityksiä, mitkä lavasteet! Kiitos!

Loistava show ja todella hyvät pääroolien esittäjät. Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko ja Tuukka Leppänen olivat loistavia. Täydellinen omistautuminen rooleihin todellakin välittyi katsojalle. Kiitos!

5. Wicked takana ja olipahan taas ihanaa! Kiitän jälleen kerran koko Kaupunginteatterin porukkaa, uudenvuodenaattona sitten seuraavan kerran sinne suunnistan! :)

Wicked on maailman paras musikaali ja Maria Ylipää maailman paras näyttelijä! <3 ;)

Wicked on tuttu jo vuosien takaa, siinä lauletaan kovaa ja korkealta. Heti kun vihreitä mainoksia alkoi ilmestyä katukuvaan: tämä on pakko nähdä! Ja kannattikin. Vaikka suomen kielisissä lyriikoissa oli sulateltavaa, musikaali oli kokonaisuutena loistava. Ylipää on loistava valinta Elphyksi ja Tuokko hervoton Glindana... Siis, GAlindana.

Todella loistava! Kiitos!

Eilen kävimme katsomassa Wickedin. Oli aivan mahtava esitys, koskaan aiemmin emme ole nähneet moista. Kiitos!

Oon tulos parin viikon päästä tsekkaamaan Wickedin uudestaan kavereiden kaa. Ihanaa nähä taas nää loistavat näyttelijät ja upea väriloisto ja täydellinen musiikki! <3 odotan innolla!!! =)

Kerään parhaillaan rahaa, että pääsen Ihmemaa Oziin vielä toisenkin kerran! 3 tuntia Ylipäätä ja Tuokkoa ei vain riitä! Wicked oli ihan ykkönen. Fiilis oli uskomaton; parempi se olisi ollut vain jos olisin itse päässyt lavalle mukaan :)) Kiitos Elphaballe ja Glindalle, että jaksan uskoa itseeni ja unelmiini!

Maailman paras musikaali ikinä! <3 Maria vihreänä Elphabana ja Anna-Maija sievänä ja hauskana Glindana. Tuukka taas on ihanan chramikas Fiyerona. Rakastan teitä, tyypit! <33 ;)

Enpä ole hetkeen nähnyt mitään näin upeaa!!! Aivan kuin yhdistäisi Disney piirretyn ja Cats musikaalin ja istuisi itse siinä keskellä! Effi oli vailla vertaa (30.12.)ja Galinda ihan omaa luokaansa. Tuhannet kiitokset koko esiintyjäkaartille unohtumattomasta kokemuksesta ja täydellisestä lahjasta läheisilleni! Kiitän, kumarran ja tulen uudelleen!!! XOX

Ja aina vaan paranee koska ei mikään oo parempaa. Mieletöntä! Ihanaa! Huippua!

Se helppous ja aitous mitkä yhdistyy Tuukan Fiyerossa on vaan ylitsepääsemättömän hienoa. Marian ja Anna-Maijan keskinäinen lämmin kemia välittyy aina vaan kauniimmin myös roolihahmoissa. Ensemble on vaan todella loistava ja entäs bändi ja valo ja ääni ja muut! Vau vau!

Roolivalinnat napakymppejä, erittäin hyvät pääroolien esittäjät! Anna-Maija ja Maria lauloivat ja esiintyivät niin, että jättivät täysin sanattomaksi.Loistava show.KIITOS!

En ole ikinä nähnyt mitään näin hienoa. En voinut kun katsoa ja ihailla. Esityksen jälkeen itketti vielä pitkään koko näytelmän hienous. Loistavaa!

Wicked on kuin hyvä vuosikertaviini, joka paranee jokaisella katselukerralla. KIITOS kuudennen kerran (31.12), olette kaikki sanoinkuvaamattoman mahtavia <3 "Ainiaaksi asumaan jäät sydämeen."

Upea ja mieleenpainuva esitys. Olisi vain halunnut jatkaa katselemista vaikka kuinka pitkään! Kiitos :)

En voi varsinaisesti sanoa Wickediä kaikkien aikojen parhaimmaksi teatterimusikaaliksi, koska se on ainoa näkemäni teatterimusikaali. Mutta silti näytteleminen, laulaminen, musiikki, lavastus ja monen muun aisan muodostama kokonaisuus loi aivan mahtavan kokemuksen jota ei tulla varmaan minun elinaikanani ylittämään. (Ja plussaa siitä kun näyttelijät esityksen lopussa toivottivat HYVÄÄ UUUTTA VUOTTA!!!)

Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko ovat maailman parhaimmat näyttelijät! Jumaloin heitä ja heidän roolihahmojaan Wickedissä! Kiitos Helsingin Kaupunginteatterille elämäni parhaimmasta kokemuksesta joka itketti, nauratti ja aiheutti kylmiä väreitä! <3 ;)

Hyvää uutta vuotta kaikille ihanille ihmisille jotka olivat tekemässä maailman parasta musikaalia, Wickediä!! <3 Rakastan teitä ja tosi upeaa näytelmäänne!!! =D

En olisi ikinä uskonut sanovani näin, mutta...: Maria Ylipää on tosi seksikäs vihreänä Elphabana! <3 Kiitos ihanasta musikaalista!!! =)

Olipahan paras tapa mitä vaan voi kuvitella aloittaa vuosi 2011! Miljoonat kiitokset koko työryhmälle upeasta esityksestä, joka jaksoi taas neljännelläkin kerralla ilahdutta yhtä paljon kuin aina aikaisemminkin ;) Olisikos se vihdoinkin jo soundtrackin paikka?

Mitä tarvitaan jos ryhtyy kokoamaan maailman parasta musikaalia? Paljon hyvää musiikkia, loistavat ja ihanat näyttelijät, mahtavat tanssijat, pökerryttävän ihanat laulajat, täydellinen väriloisto, kaunis puvustus, iso kasa joukkuehenkeä, yksi todella hyvä ohjaaja ja paljon naurua ja kyyneleitä. Ja Wickedissä tämä kaikki onnistui! Kiitos sille! <3

Jos yhdistää Maria Ylipään ja Anna-Maija Tuokon taidot, tuloksena on vain ihania asioita! Kiitos! Olin ihan innoissani kun katselin teitä siellä lavalla ja varmana tulen katsomaan uudestaan.

Wicked on oikeesti niin ihana! Kiitos niille ihmisille jotka olivat luomassa tätä väri loistoa! ISO kiitos! <3

aika paras

no kyllä tää jää asumaan sydämeen se on varma!

Voi ihanaa taas! Superupeeta! Marian Minä ja hän oli kyl törkeen mahtava ja todellaki megalomaanisen makee tänään vau! Ja ihana Anna-Maija kun oli niin herkkis lopussa. Paljon iloa ja riemua ja lämpöä teille koko porukalle. Ootte uskomattomia, kiitos, että jaatte lahjastanne.

Oli ihan uskomaton. Ei oikeesti ihan paras Maria laulaa aivan sairaan upeessti ja niin kyllä kaikki muutkin!

Olimme katsomassa Wickediä lauantaina 15.1.2011. Esitys, puvustus ja lavastus upeaa ja ammattitaitoista. Iso miinus siitä, että musiikki liian kovalla. Sanoista ei paikoittain saanut mitään selvää ja korvia vihloi. Tässä esityksessä yleinen mielipide oli, että musiikki liian kovalla. Jotkut harmittelivat desibelimittarin kotiin jäämistä.

En voinut kuin pidätellä itkua jo ensimmäisen näytöksen lopussa. Pato murtui "Tuun aina muutumaan"-kohdalla. Uskomattoman kaunista jälkeä, loistavaa työtä näyttelijäkaartilta ja upeita tulkintoja. En voi muuta sanoa, kuin että haluan nähdä tämän EHDOTTOMASTI uudestaankin, koska se oli niin kaunis ja koskettava. Meitä oli kaksi viisitoista vuotiasta tyttöä, jotka kumpikin tärisivät innosta esitykseen mentäessä ja kumpikin oli onnesta soikea, kun esitys loppui. Kiitos!

Näytelmä oli niin paras 15.1.2011!!! Olin katsomassa toista kertaa ja tahtoisin mennä katsomaan kolmannenkin kerran, pelkään kuitenkin ettei se onnistu. Nauroin yhtä paljon kuin ekallakin katselu kerralla ja itkin vielä enemmän. Parasta hommassa oli kuitenkin se että pääsin esityksen alussa tapaamaan Mariaa, Anna-Maijaa ja Tuukkaa. <3 Kiitos nimmareista!! =D

Olin lauantaina 15.1.2011 katsomassa näytöstä ja pidin kovasti näkemästäni ja kuulemastani. Se oli ensimmäinen musikaalikokemukseni (ja käyntini kaupunginteatterissa), muttei viimeinen eli kokemus miellytti kovasti keski-ikäistä miestäkin. Kiitos!

nyt on wicked käyty katsomassa jo 9 kertaa ja tullaan vielä ainakin 5!!!! Suti 14v

WICKED ON MAAILMAN IHANIN MUSIKAALI! ♥ Olin tosi vaikuttunut, miten se on niiiiin hieno! Käsiohjelman osaan varmaan ulkoa ja laulut soi jatkuvasti päässä ♥ Ihana! Maria ja Anna-Maija sekä toki muutkin vetävät roolinsa tosi hienosti ja rakastan Marian ääntä ♥

Niin ihana! En voi edes sanoin kuvata, miten paljon pidin esityksestä, se oli paras musikaali minkä olen ikinä nähnyt! Musiikki oli ihanaa ja sanoitukset myös, monessa kohtaa aloin itkemään, monessa nauramaan. Sanoinkuvaamatonta loistoa! Ihastuin varsinkin Elphaban rooliin ja Marian ääneen ♥ Haluaisin niin tulla katsomaan uudestaan! Tarina on järjettömän koskettava ja ihana tarina erilaisuudesta! Käsiohjelma on luettu tuhanteen kertaan ja kaikki kirjatkin jo lainattu, kaikki youtuben videot katsottu ja ah ♥ IHANA! T: Ida 11v

Aivan ihana musikaali!!! Haluaisin nähdä heti uudestaan! Marian ääni on upea ja muutenkin itse Maria on ihana! :D ♥♥♥♥♥

Paras!

Upeasti laulavat ja hyvää työtä tekevät näyttelijät! Olisi tuota vain ehkä kaivannut, että heitä ei olisi pistetty lähinnä steppailemaan eteen ja taakse puolet ajasta.

Ajattelin pyytää seuraavaksi synttärilahjaksi järjestelmäkameraa, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että haluan enemmin nähdä wickedin uudelleen! Aivan loistava musikaali, paras mitä olen koskaan nähnyt, ja varmaan tulen näkemäänkään. Kaveritkin ovat jo kyllästyneet hehkutukseeni! -Eeva 15v

Tästähän tulee hulluksi :D Viikkoon ei ole muuta pyörinyt päässä kuin "WICKED WICKED WICKED!!!" Oli kyllä niiin hieno että ai että! Haluun nähdä uudestaan ja... IHANA! Harmi, jos ei ole kerta soundtrackiä tulossa, olisi varmasti ollut ostajia, ja on harmi jos tää menee "hukkaan", eikä ikuisteta millekään, koska on niin hieno! LOVE IT!

Ihan paras! Ei isoja mokia vaan maria taputti kun muut kumarsivat =) ja se on kiva nähdä niitä mun mielestä alku oli parhain ja loppu hirvein kun saa tietä ettei ehkä näe koko musikaalia uudestaa.ja ne on outoja jotka ei pidä tai ei nautinut siell,sillä se oli ja on paras musikaali 4 ever <33333333333

Todella hyvä esitys

Tahtoo nähdä uudestaan... ja saada laulujen sanat muistiin. Suosikkilauluni olivat muutes Defying gravity (Painovoimaa murtamaan) ja No good deed (Ei koskaan enää hyvää)<3

Todella hyvä esitys!! Pakko nähä uudelleen! :) :)

Uskomattoman upea! Toivottavast tämä taltioidaan DVD'lle!

Toivottvasti pyörii vielä ohjelmistossa pitempäänkin, että ehtii täältä pohjoisesta tulla katsomaan uudestaan! Mahtava spektaakkeli!

Todella hyvä! Paras näkemäni teatteri ikina! <3

Kiitoksia 7. kerran! <3

Kävin katsomassa tämän joululomalla ja oli aivan ihana! Näyttelijät olivat hyviä ja lauloivat kauniisti, tuunelma, puvustus ja lavasteet olivat todella hienoja. Oli kyllä niin ihana esitys! <3 I love this.

8. kerta takana, kiitos HKT:n Puolen hinnan lippukojun :) Olipahan taas ihanaa <3

Huoh! Itkin läpi loppuaplodien, olin niin onnellinen nähtyäni mestariteoksen! Ja seuraavana aamuna varasin uudet liput! KIITOS!

Nyt täytyy valitettavasti tylyttää. Viihdyin kyllä mutta jotenkin jäi pliisu maku. HKT:n rahkeet kun riittävät pitkälle niin nyt oli säästelty. Lavastus puuduttava, ja muutenkin pinnallisesti tehty. Hyvät laulajat ja Maria Ylipää oli aivan loistava! Arvosana 6,5.

On kyllä itse musikaali tottasanoen tylsä, mutta erinomainen käännös, SUPERihanat tanssit, huippuluokan tanssijoiden plastiikka ja MAHDOTTOMAN hyvät äänet tekevät siitä hyvän. Puvut ovat erinomaisia! Kaikille näyttelijöille suurkiitokset! Olette upeita! VP

3. kertaa katsomaan enon ja serkun kaa ;) ja toiv saan synttärilahjaks liput niin pääsee näkemään vielä 4:nnenkin kerran. Niin ihana tää on! <3 Rakastan Mariaa, Anna-Maijaa ja Tuukkaa!

mä oon käyny nyt wickedis ainki 8 kertaa ja laulan koko ajan painovoimaa murtamaan laulua kotona!<3 siis maria on vaan mieletön!!!

Hieno esitys! Lumouduin esityksen vietäväksi alusta loppuun, kyyneleet silmistä valuen... En muista milloin olisin kokenut jotain noin syvällisesti. Loistavat laulajat (erityisesti Maria ja Tuukka! KIITOS!!!!), erinomaiset tanssijat ym. En osaa edes selittää tunnettani! KIITOS Tekijöille ja Esiintyjille!!!

Kävin katsomassa lauantaina 19.2.11 Wickedin. Oli muuten todella upea esitys, mutta volyymitaso otti välillä korviin - se pilasi nautinnon! Maria Ylipään laulaminen varsinkin oli todella mahtavaa!

Iso kiitos koko työryhmälle LOISTAVASTA kokonaisuudesta - kylmiä väreitä, ihastuksen kyyneleitä ja musikillista ilotulitusta komediaa ja kasvutarinaa unohtamatta!! Toinen kerta oli vielä suurempi elämys kuin ensimmäinen. HUIKEAA!! Musikaalin suomennos on niin loistava puhumattakaan ensiluokkaisesta castista, että musikaali pitäisi ehdottomasti saada levytettynä (tai dvd:nä). Englanninkielinen versio on jo "kulunut puhki". Kyllä ostaisin!! :) KIITOS!!!!!!!!!!

Toinen kerta katsomossa ja kylmät väreet tulivat heti ensimmäisistä tahdeista!! Mieletön kokonaisuus - huippulaatua!! Suomennos on niin hyvä ja laulajat NIIN taitavia ja sopivia rooleihinsa, että olisi sääli ja surku, jos tämä ei säilyisi esityskauden jälkeen -siis levyttämään EHDOTTOMASTI!! JÄTTIKIITOS koko työryhmälle loistavasta elämyksestä! :) Kannattaa käydä katsomassa pidemmänkin matkan takaa!

Kävin katsomassa 22.2. ja hieno esitys oli! Hyvin, ja kauniisti toteutettu, ja Maria ja Anna-Maija olivat loistavia. Varsinkin Marian ääni ja karisma hurmasivat! Kiitos!

Aivan ihana musikaali,voisin käydä katsomassa tämän musikaalin miljoona kertaa. Kaikki laulajat ja tanssijat sekä akrobaatit olivat aivan mahtavia!

ihanaa! upeeta! siis vaan aivan mahtavaa!

"suljetaan verho, tää jatkukoon ain!" Kyl!

KERRASSAAN UPEA!!! Lahjakkaat esiintyjät ja mieletön kokonaisuus! Levyttäkää nyt ihmeessä laulut suomeksi!!!!

Ehkäpä parhain teatteriesitys minkä olen eläissäni nähnyt! Kokoajan oli iho kylmilläväreillä. JA TUUKKA ON IHANA !!!!!! <3

Siis aivan mielettömän hyvä esitys! Hyvin lavastettu ja hyvin osasivat näyttelijät eläytyä.

Miten ihmeessä Tuukka Leppänen voi olla niin hyvän näköinen?! <3<3<3

Luojan kiitos, kun kerkesin vielä tämän näkemään! Aivan taianomainen show! Loistava kokonaisuus, upeat laulut, hämmästyttävät akrobatiat ja koreografiat sekä ammattitaitoista näyttelijäntyötä! Painovoimaa murtamaan-kappale sai kylmät väreet aikaan ja Anna-Maija Tuokko oli häikäisevän uskottava blondi! Suosittelen ehdottomasti menemään katsomaan, nyt kun sitä vielä tulee! Kiitos, Helsingin Kaupunginteatteri!

Voi miten ihana esitys ! En ole parempaa aikaisemmin HKTllä nähnyt ! Anna-Maija Tuokko ja Maria Ylipää yhdessä näyttävät tosi ystävyyden tarkoituksen! Anna-Maija on ihana nuori nainen joka loistaa lavalla! Ja Maria on taitava kaikin puolin ! unohtamatta tietysti esim Ursula Saloa , Tuukka Leppästä (loistaen jälleen roolissaan) ja Eero Saarista ja Vuokko Hovattaa sekä muita taitavia näyttelijöitä ja tannsijia! isot halit ja pusut teille kaikille! Tsemppiä vielä parille kuukaudelle !

Kiiitos kiitos ihanasta musikaalista taas! <3 Oli ihan loistava ja taikasauva taas siellä lenteli... Pakko tulla vielä!! P.s kiitos fanitapaamisesta Hans, Maria, Anna-Maija + kaikki!!

Kävin just kattomassa kyseisen musikaalin... enkä voi muuta sanoo ku että aiwan törkeen ihana, paras ja upee !!! jos se tulis DVDlle ni ostaisin iha heti ja kattoisin niin mont kertaa et jo kyllästyisin! <3<3 aiwan ihana, ja se fiyero oli söööötti <333

Kiitos 9. kerran! Vau, millainen ilta 26.2 oli! <3

Aivan älyttömän ihana!

Lauantain 26.2 Wicked oli paras Wicked! Upea komedienne Anna-Maija Tuokko nauratti varsinkin tyttöjen "sänkykohtauksessa" niin paljon että vedet tulivat silmiin. Enkä kyyneliä pystynyt pidättelemään siinäkään vaiheessa, kun Elphaba ja Fieyro vihdoin suutelivat intohimoisesti! Ja Leppäsen Tuukka! Ai että, menen ihan sanattomaksi.<3 Taikasauvakin lenteli pois lavalta, mutta Anna-Maija hoiti homman kotiin! Illan kruunasi se, että Ylipää ja Tuokko tulivat esityksen jälkeen tervehtimään faneja esityksen jälkeen. (kiitokset fanitapaamisen järjestäneelle riikalle!) Onneksi minulla on vielä lippu 14.5 Wickediin ja varmasti löydän itseni HKT:lta sitä ennenkin! KIITOS. WICKED OLI JÄLLEEN KERRAN UPEA ELÄMYS.

3... kertaa, joka kerta tajuaa enemmän. Ozdust ballroom laulu pyörii edelleenkin päässä kuten Tanssien käy ja Painovoimaa murtamaan. Ensimmäisen puoliskon lopussa kun Elphaba lensi luudallaan oli aivan unohtumaton kohta kuten Elphien sulaminen. Iso kiitos kaikille Marialle, Anna-Maijalle ja Tuukalle <3 Aijon tulla katsomaan vielä ainakin muutaman kerran, niin UPEE WICKED ON!!! Iso kiitos vielä koko tiimille!!! <3

aivan upee!!

Neljäs kerta takana, ja uudestaan tullaan! Kiitos, olette upeita! <3 Anna-Maija ja Maria sulattavat sydämen aina!

Aivan upea kokemus! Kun väliaika alkoi en kirjaimellisesti pystynyt kävelemään kun jalat tärisivät niin paljon, päässä heitti ja olo oli huima... Aivan uskomatonta työtä! Erityisesti kiitos Marialle ja Anna-Maijalle olette upeita ja aivan uskomattoman lahjakkaita! Tulen aivan varmasti katsomaan vielä uudelleen, vaikka onkin pitkä matka, mutta uudelleen on nähtävä! Aivan ihanaa ja häkellyttävää!! <3

26.2 olin katsomassa wickedin jo 9:säs kerta ja kyyneleet tuli. En voi muuta kun sanoo et koko näytelmän visuaalisuus on paras kaikki musiikki, näyttelijät, vaslot ja lavasteet. Puvustajat ovat ison työn edessä. I love maria, anna-maija and tuukka! Painovoimaa murtamaan laulu soi maria päässä koko ajan, anna maijan upea ja hyvä näytteleminen tekee meikäläisenki nauramaan sekä tuukan upea fiyero rooli ei ole unohtumaton! kiitos kaikille jotka olette tehneet tätä esitystä! T: Suti 14v Ps: maria: Jos pystyyn painovoiman murtamaan... anna-maija: pääsit suosioon ja tuukka: NYT SUU KIINNI NOITA!

Nämä näyttelijät osaavat! Kylmät väreet meni koko esityksen ajan selässä ja Wicked oli ehkä elämäni upein (tähän mennessä ) kokemani elämys ! Erityiskiitos Tuukka Leppäselle ja Antti Langille! Olette ihania ! Koko näytelijäkaarti ansaitsee mielettömät kiitokset kovasta työstä ja niiin älyttömän upeasta showsta. Biisit on toteutettu todella hienostii ja väliajalla ei voinut tuolista nousta, kun tärisytti niiiiin paljon ! Kiiiitos te, olitte todella, todella ihania ! Varmaan pakko tulla katsomaan se uudestaaan :) ♥ Kiteytettynä, FANTASTISTA !

Kun olin kattomas viimeks Wickedii se oli paras ikinä ja oon nähny sen jo kolmesti!!! <3 Tuukka, Maria ja Anna-Maija olivat vaan niin ihania! Rakastan teitä ihan sairaasti!!! Kävin teettämässä ittelleni Wicked fanipaidan ;) sitä kyllä pidetään kun tuun vielä kattomaan. Ootte tän fanittamisen arvosia!

Wicked on todellakin musikaali lumotusta maailmasta. Koska aina kun katson sen, tekee mieli mennä katsomaan se uudestaan.

5.3.olin katsomassa näytöksen jo toista kertaa. ihan mahtavaa oli. Kiitokset mahtaville Maria Ylipäälle ja Anna-Maija Tuokolle mahtavista lauluista ja tanssikohtaukset olivat aivan upeita ja mahtavia. Kiitokset kuuluvat myös niille nuorille jotka jaksavat tanssia ja laulaa. Tulevaisuuden näyttelijälupauksia.

Olin katsomassa lauantaina 5.3. ja hyvin vetivät lukuisat understudyt! Hyvä hyvä! Ja Antti Timosen Fiyerohan oli hieno! Mahtavia juttuja. Ootte kyllä kaikki niin mielettömän osaavaa porukkaa. Tsemppiä!

"Unohtumaton kokemus! Nämä täyttelijät räjäytivät katsomon. Vaikka käsikirjoitus on ennestään loistava, saivat nämä näytteliät sen loistamaan kirkkaimmin. Olen todella kiitollinen tästä elämyksestä. Wikced kertoo hyvin sen, että erillaisuus ei saisi haitata ystävyyttä. Tärkeintä ei ole se miltä näyttää, vain se mikä hänen sisältään löytyy. Elphaba ja Glinda eivät välittäneet siitä mitä mieltä muut olivat heidän ystävyydestään, he kohtasivat vaikeudet yhdessä ja he tukivat toisiaan. Haluan kiittää erityisesti Mariaa ja Anna-Maijaa unohtamatta lavastajia, akrobaattisia apinoita, laulajia, Tuukka Leppästä, Eero Saarista, Ursula Saloa, Vuokka Hovattaa, Antti Langia ja Heikki Sankaria. Olette kaikki ihania! Musikaali on kyllä pakko nähdä uudestaan! T: Nana 12v Ps: Aivan ihanaa ja Fantastista!!! <3<3

Viidettä kertaa katsomaan ♥ Ihan mahtavaaa!! Maria, Anna-Maija ja kaikki muutkin olette loistavia! Anna-Maijan ja Marian For Good (suomeks??) soi päässä kolmatta viikkoo :) Ja Emmi (Kangas) 1.3. suoriuduit loistavasti Glingan roolissa, kiitos siitä ♥ For Good:in aikana on tainnut jo muutaman kerran tulla kyyneleetkin silmiin ;) Mahtavia roolisuorituksia kaikilta!! ihanaa, Ihanaa ja vielä kerran IHANAA!! Ja ihan varmasti pakko päästä vielä muutaman kerran kattomaan! ♥ KIITOS<333 ♥: Mä, joka rakastan WICKEDII <333

Eihän tätä voi kun rakastaa!<3 Helsingin Sanomat arvosteluineen voi painua hiiteen! Tuukka, mennäänkö naimisiin?

HKT:n Wicked on kyllä huikee! Aivan briljantin hienoja hetkiä on lukuisia ja musikaali on alusta loppuun pelkkää mahtavuutta! Kaikki toimii, ei voi kun nauttia.

Huhhuh tästä musikaalista tulee kyllä sellanen adrenaliiniryöppy katsojallekin että oksat pois. Näyttelijöiden mieletön lataus ja energia tuntuu sisimmässä asti. Painovoimaa murtamaan -kohtauksessa on niin hullua maagista sähköisyyttä, että hyvä kun penkissä pysyy. Siitä tulee kyllä niin mieletön fiilis että ihan sellasesta ylitsepursuavasta onnesta itkettää. Ja todella tuntuu, että itsekin lentäisi. Näin voimakkaat kokemukset ovat todella ainutlaatuisia ja upeita, kiitos.

Kävin viime viikolla katsomassa Wickedin ja aloin itkemään ensimmäisessä kohtauksessa, koska tiesin, että kokisin jotain sanoinkuvaamatonta. Maria ja Anna-Maija olivat aivan HUIKEITA ♥ Todella voimakas kokemus. Huh huh. Tätä ei voinut olla rakastamatta!! ♥

En voi muuta tehdä kuin ihailla kauneutta jonka suomalaiset ovat yhdessä saaneet hienona kokonaisuutena kasaan ! Maria Ylipää on ihan huikea laulaja ja näyttelijä ja varmasti edessään vielä pitkä ja hieno ura !

Noidan ulkonäkö, mutta enkelin ääni! Kävin tänään, 10.3., toista kertaa katsomassa, ja lumouksen alla olen vieläkin. Hymy oli herkässä ja naurussa oli pidättelemistä koko esityksen ajan, ja kyllä nousi itsellekin pala kurkkuun ja tippa linssiin, kun katseli viimeisiä kohtauksia, ja noitatyttöjen kyynelistä kimaltelevia silmiä. Seuraavaa katselukertaa odotellessa! Kiitos!

Itkin ja nauroin vuoronperään esityksen aikana. Tulin Lapista asti kello neljä (aamulla) lentokoneella nähdäkseni tämän. JA SE OLI TODELLAKIN SEN ARVOISTA! Maria ja Anna-Maija olivat mielettömiä!<3 Tällaista kutsutaan taiteeksi!

10. kerta ja 10-kertainen hurraa-huuto Wickedin työryhmälle! KIITOS taas <3

Wicked on aina vaan niin ihana. Minulla ja siskollani oli mahdollisuus nähdä HKT:n Wicked kolme kertaa, ensimmäisen kerran lokakuussa, toisen kerran lauantaina 5.3 ja kolmannen ja ikävä kyllä viimeisen kerran keskiviikkona 9.3. Jokaisella kerralla teatterielämys on ollut huikea. Toisella kerralla näimme muun joukon lisäksi Antti Timosen Fiyerona, Leenamari Unhon karmistuttavana Madame Morriblena ja Mikko Vihman Tohtori Dillamondina. Kaikki heistä hoitivat homman kotiin aivan loistavasti ja oli ilo seurata taidokasta laulua, näyttelyä ja tanssia. Myös kolmannella kerralla olivat Leenamari ja Mikko korvaamassa hienosti. Muina näyttelijöinä olivat mm. tietenkin Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko, Tuukka Leppänen, Eero Saarinen... Haluamme kiittää koko porukkaa ihanasta ja mieleenpainuvasta kokemuksesta! Oli se vaan niin upeaa, että oli noustava ihan seisaaltaan taputtamaan ja osoittamaan kunniaa Wickedin tekijöille (toivottavsti ei rikottu mitään teatterietikettiä, kun seisottiin :D). Kiitos kaikille!

En olisi ikinä voinut uskoa, että musikaali voi olla näin hauska, liikuttava ja hämmästyttävä!

Aivan ihana musikaali, ihan saletisti paras Suomessa tehty musikaali ohjaus! Hahmot on ihan mahtavia ja niitten näyttelijät tismalleen oikeissa rooleissa <3 Pidin erityisesti Maria Ylipäästä Elphabana ja Tuukka Leppäsestä Fiyerona ja tietysti Anna-Maija Tuokosta Glindana. Jos tästä Helsingin sovituksesta tehtäisiin soundtrack jossa olisi kaikki laulut laulettuna Hesan näyttelijöitten laulamana ihan kuin lavalla niin olisi aivan mahtavaa =D On pakko päästä kattoo tää viel uudelleen ennenku esitykset loppuu. Kahen kaverini kanssa (joitten kanssa kävin kattoo) tultiin tän pohjalta siihen tulokseen ettei ole olemassa "hyvää" eikä "pahaa". Ihan upee, paras ikinä 8D

Glinda ja Fiyero olivat hyviä!

On se Tuukka vaan niin loistava, laulaa, tanssii ja näyttelee , aivan upeaa <3 Maria, ja Anna-Maija aivan upeaa, kyllä tuli kyyneleet silmiin. Ainakin pari kertaa tulen vielä kattomaan. Ekan kerran olin kenraalissa, lokakuussa, helmikkuussa ja eilen 23.3. IHANAAAAAAAAAA<3<3<3<3<3<3<3<3<3 Kiitos kauheasti koko työryhmälle(ja isille). REPESIN KOHDASSA JOSSA FIYERO PUTOSI PENKILTÄ!!! JA, "ONKS TÄÄ PÄÄLLÄ?" JA "SINÄ KOOSKEEETAAT MIIINUUAAAA!!!" JA TIETENKIN ELPHABAN "PAINOVOIMAA MURTAMAAN". Muuten GLINDAN KUPLA oli tosi ihana. KIITTÄÄ: HKT:n TOOOOOOSIIIIII IIIISOOOO FAAAANIIII!!!! <3<3<3 PS. MUSIKAALIT OVAT ERITYIS "ALAANI". =)=)=)=) <3<3<3<3 SYDÄN JOKAISESTA KERRASTA TÄHÄN SAAKKA!!!

Lavastus oli parhaita HKT:n musikaaleissa näkemiäni ja pidin sen ideoista oikeastaan enemmän kuin alkuperäisistä. Tuukka Leppänen ja Ursula Salo olivat loistavia rooleissaan, mutta muut eivät oikein vakuuttaneet laulu- ja näyttelemistaidoiltaan, lähinnä seisoivat eri puolilla lavaa ja lauloivat/huusivat yleisölle. Ihan viihdyttävä parituntinen kuitenkin.

Oli sen verran hieno tarjous Äkkilähtökojussa 24.3, että pitihän se käyttää hyväksi ;) Mahtava ilta Wickedin parissa jälleen kerran! <3

Samaa mieltä Hesarin kritiikin kanssa teoksesta ylipäätään, ja myös Kaupunginteatterin loistavasta esityksestä. Kiitos hienosta illasta. Kahdeksanvuotias neiti eli mukana ja nautti, vaikka meni välillä ymmärrettävästi sekaisin siitä kuka on paha ja kuka hyvä, ja miten kaikki oikein päättyi. Äidilläkin oli tässä tekemistä, mutta ei se mitään. Erityisesti pantiin merkille apinat. Hyytävät taustamusiikit odotustiloissa ennen esitystä ja vihreä väliaikaleivos lisäsivät tunnelmaa. Mainio ilta.

Ku näin ekan kerran trailerin, välittömästi heräs halu lähtee kattomaan! Ootin yli kaks vkoa ja eile odotus palkittiin! Ei voi muuta sanoo ku et ilta oli ihan tyrmäävän mahtava! Mitä MUSAA, mitkä näyttelijät, mikä tarina! Oli kyllä parhautta <3 Kiitos HKT aivan MIELETTÖMÄSTÄ Wicked-esityksestä 24.3.!! ^^

Wicked on vahva puheenvuoro friikkiyden puolesta! Se tekee saman, minkä Ihmemaa Oz (1939) teki L. Frank Baumin alkuperäisteokselle. Vaikutti minuun suuresti sekä ihmisenä että kirjottajana itsekin... =)

Wicked ei ole vaan musikaali, se on jotain paljon paljon enemmän.

Wau!!! siis ihan mahtava show!! en voi muuta sanoa. tai voin.. ensinnäkin: maria, anna-maija ja tuukka vetivät täysillä! mahtavaa!! Toiseks: näiden upeiden näyttelijöiden lauluäänet ovat varmaankin maailma parhaimmat!! (ainakin paremmat kun antti tuiskulla) Kolmanneks: orkesterikin oli mahtava. ilman sitä toi esitys ei ois ollu mitään! (ainakaan melkein) Siis... mahtava elämys ja paras musikaali ikinä suomessa!!! kaikki palat loksahtivat paikoilleen. Hyvä!!! T: Vellamo 11.v

siis...en tiedä ketään noin hyviä laulajia kun maria, anna-maija ja tuukka!!! hyvä

WICKED, SANOINKUVAAMATTOMAN HIENO MUSIKAALI! Oli todella mahtavaa katsella niin taitavia näyttelijöitä, laulajia, tanssijoita ja akrobaatteja. Kyllä tuli muutamaan kertaan itkettyäkin, niin hienoa se oli :') En voi kylliksi ilmaista kuinka paljon pidin tästä musikaalista, pelkät aplodit eivät olleet tarpeeksi!

Voisin kuunnella Leppäsen Tuukan upeaa tarkkuutta ja vaivatonta äänentuottoa vaikka kuinka kauan!

Wau!!!! tota esitystä oli niin mahtava katsella!! voisin kattoo sen 1000000 kertaa. (vähintään) eikun oikeesti tuun kattoon sen vielä ainakin 4 kertaa. siis ilman orkesteria toi esitys ei ois ollu mitään. ¨Maria, Anna-Maija ja tuukka oli parhaita ja heidän lauluännet. Mahtavat näyttelijät!!!!¨, sanoo 14-vuotias siskoni ja olen samaa mieltä!! Hyvä pukusuunnittelija, lavastus!! Paras musikaali 48 joukossa jotka olen nähnyt!!! ei voi muuta sanoa!! hyvä!!!!!!!...

Upea, taitava, hauska, ihana. Ei voi kuvata miten hyvä näytös oli.

siis mahtavat näyttelijät, laulut, lavasteet, valot ja ehdottomasti orkesteri!!! kävin just kattomassa youtubesta sen trailerinkin ja se oli myös ihan tosi hyvä! näyttelijät ja oekesteri oli paras kohokohta musikaalissa!!!! hienoa!!!!...

siis ihan mahtavaa päänäyttelijät!!! teidän laisia näyttelijöitä/laulajia en ole koskaan nähnyt!!! lavastus oli hyvä, asusteet ja huumori. pidin erityisesti näistä kappaleista. tämä musikaali oli suomen paras!!!! hyvä!!!

Tämän Wicked-version ansioksi voidaan lukea ainakin se, että se muutti seuranani ensi-illassa olleen ystäväni musikaalifaniksi: kaverini on jo täysillä menossa Wickediin uudestaan ja haaveilee lippujen hankkimisesta Les Misérablesiin! Hymyilee leveästi Itse pidin tästä melko paljon. Wicked ei ole ikinä ollut ykköslempimusikaalini, mutta musiikista tykkään kovasti. Se kuulostikin livenä mielestäni mainiolta. En mitenkään häiriintynyt edes niistä lavastetötteröistä tai Velhon silmästä. Ihmiskuplat kyllä hämmensivät... Mutta sulamiskohtaus näytti aivan upealta ja lentäminen ihan aidolta. Melkoisen viihdyttävä kolmetuntinen!

Aivan mahtavaa! Suorastaan liimauduin penkkiin koko esityksen ajaksi. Aika ja paikka hämärtyivät ja tuintui kuin olisi itse ollut Ozissa. Upeat suoritukset kaikilta näyttelijöiltä, mahtava musiikki ja taidokkaasti suomennetut kappaleet eivät kyllä jättäneet kylmäksi. Olen vielä viikonkin jälkeen hyvällä mielellä nähdystä musikaalista ja mikäli vielä ehdin niin kyllä se pitää vielä toistamiseen nähdä. Isot kiitokset koko työryhmälle tästä huikeasta kokemuksesta!

Sanat ei riitä kuvailemaan kuinka loistava tämä esitys on.

Yleisössä istuminen oli silkkaa orgastista nautintoa. Parasta näkemääni missään koskaan.

Aika väsynyt juttu. Alkoi puuduttaa tuolissa ja väliaikaa odotteli muutkin puhelimista päätellen. Näyttelijöiden äänet kovia ja ihan ok. Lavasteet myös. Spiderman ehkä jää katsomatta.

Upea elämys! Uskomatonta, että jokin voi niin syvästi koskettaa. Wicked tarjoaa naurua, kyyneleitä, kylmiä väreitä ja suuria tunteita! Suuret kiitokset tästä unohtumattomasta esityksestä!!!

Kävin eilen (9.4.) uusiksi katsomassa tämän. Ja se kannatti. Tulin Lapista aamujunalla, jossa istuin kahdeksan pitkää tuntia nähdäkseni tämän uudestaan. Enkä pettynyt. EN IKINÄ VOISI! Wicked on yksinkertaisesti PARAS!! Kappaleista jokainen on mestariteos. Wicked muutti osittain elämääni. Opin näkemään monet asiat toisella tavalla... kauniimmalla tavalla. Toivottavasti Maria ja Anna-Maija pitivät korteista ja kukista jotka annoimme serkkuni Hannan kanssa! T: etupenkin Katja, joka painovoimaa murtaen nousi ylös penkistä taputtamaan loppukumarrusten aikana ;)

olette ihania

Kävin 9.4. esityksessä ja en todellakaan joutunut pettymään! Anna-Maija Tuokko ja Maria Ylipää pelasivat loistavasti yhteen ja muutkin näyttelijät sopivat rooleihinsa kuin nenät päihän. Toivottavasti HKT ymmärtää laittaa tämän versionsa talteen vähintään soundtrackina cd-muodossa saatavaksi tai mieluiten koko näytelmä dvd:lle. Kysyntää varmasti riittäisi!

Lumoavaa! Olin 11.4 jo toista kertaa nauttimassa vallattoman ihanasta musikaalista. Olin purskahtaa lähes joka laulun aikana onnesta itkuun! Paras musikaali mitä olen ikinä nähnyt! Erityisesti kiitoksia Marialle, Anna-Maijalle ja Tuukalle. Olette loistavia! ;)

9.4 tuli käytyä katsomassa, aivan loistava musikaali! Musiikki, näyttelijät, lavasteet, kaikki TOIMI! Harmi että asun melko pohjoisessa, niin en pääse toista kertaa katsomaan..Tällaisia huippumusikaaleja lisää Suomeen! Kerrankin sellainen missä olisi jaksanut istua vaikka koko yön.

koskettaa lukuisien kertojen jälkeenkin ja samat vitsitkin naurattavat aina uudestaan. Laulut paranevat koko ajan, ensemble on hioutunut ihan timanttiin ja roolihahmot ovat syventyneet todella hienoiksi. en ole kyllä yhtään valmis hyvästelemään tätä. On se vaan upea!

Anna-Maija ja Maria: olette maailman parhaita! Parasta mitä olen aikoihin nähnyt!!! <3 <3 <3

Aivan ihana <3 Ihanat laulut, näyttelijät, tarina, luovia ratkaisuja lavasteissa ja puvustuksessa... Maria, Anna-Maija ja Tuukka on aivan LOISTAVIA. Ajattelin mennä katsomaan tän kolmannen kerran, jos vaan ehdin. Miksei tästä tule DVD:tä tai CD:tä (molemmatkin kyllä kelpais ;D)? Ekana ei-kopioituna versiona tän ei sais antaa vaipua unohduksiin! Ja mä ainakin haluaisin laulaa mukana joissain lauluissa, kun kukaan ei oo kattomassa/kuulemassa :D

Wicked on ehdottomasti parhain näytelmä Helsingin kaupunginteatterissa PIITKÄÄN aikaan ! Olin eilen katsomassa toista kertaa, niin valloittavaa oli. Ylipää oikein loisti roolissaan, ja myös Tuokolla oli ihana ääni. Kumpa ei olisi vielä poistumassa :<

Todella hieno kokemus (sanoo tyyppi joka on yleensä suunnannu johku rock konserttiin ja taitaa nyt hieman laajentaa näkemystään suomalaisesta näyttämötaiteesta ja sen erittäin lahjakkaista nuorista tähdistä)!! Kiitos!!

Aivan mahtava esitys ja salista ulos silmiä pyyhkien.Harmi ettei dvd:lle saanti ole mahdollista.

Todella iso pettymys! Olen lukenut kirjan kahdesti, tykännyt siitä ihan hirveästi ja sen vuoksi halusin nähdä myös musikaalin. Valitettavasti näillä kahdella ei ole mitään muuta tekemistä keskenään, kuin päähenkilön ihonväri. En suosittele kirjasta tykänneille, tuskin oli kohtausta tai hahmoa jota ei ollut muutettu. Olisivat edes varoittaneet tästä etukäteen...

Mahtava kokemus ei voi muuta sanoa

Sanoinkuvaamattoman kaunis ja mieleenpainuva tulkinta ihanasta tarinasta. Kiitos taitaville näyttelijöille, upeille tanssijoille, mahtaville lavastajille, lumoavalle orkesterille ja koko työryhmälle, joka onnistui koskettamaan syvältä. Te todellakin saitte Wickedin asumaan Suomen kansan sydämiin. Tästä ei voi saada tarpeekseen. Menen siis jälleen kokemaan tarinan, jotta voisin murtaa painovoiman, lentää ja tanssia elämän tanssiaisissa uudestaan ja uudestaan. Lämmin kiitos jokaiselle osalliselle!

Ilmiömäinen esitys upeissa puitteissa. Maria ja Anna-Maija on Suomen teatteritaivaan valovoimaisia tähtiä, joista kuullaan vielä pitkään. Näyttelijättärien tulkinta ja tunne välitty katsomoon niin hyvin, että jouduin pitämään kaveriani pystyssä väliajalle mennessä. Iski tajuntaan ja jää soimaan pitkäksi pitkäksi ajaksi päähän. Vihreä lumous on tullut jäädäkseen :D

Suurkiitokset kaikille näytelmän tekoon osallistuneille! Tämä oli elämäni uskomattomin kokemus. "Kaunista ois jos vain jäädä vois" katsomaan tätä näytelmää aina vain uudelleen ja uudelleen. Olisi ihanaa saada lauluista cd tai jopa video sillä haluaisin nähdä juuri tämän version Wickedista milloin vain uudestaan. Näyttelijöiden roolisuoristukset ja lauluäänet olivat kerrassaan hurmaavia!

Hieno esitys!Tuokko on loistava komedienne!

En ymmärrä, miten on mahdollista, että musikaaliesitys on niin hyvin toteutettu, niin taitavasti lavastettu, tanssittu, laulettu ja näytelty, että aikuiselle ihmiselle tulee seuraavana päivänä vieroitusoireita kun pitää jatkaa omaa arkea! Kuitenkin Helsingin Kaupunginteatteri teki sen taas! Olen lumoutunut. Erityisen iso kiitos lentäville apinoille ja painovoiman murtaneelle Maria Ylipäälle!

Loistavaa! Lavastus ja tekniikka aivan upeaa!

Aivan mielettömät energiat jylläsivät Isolla näyttämöllä 27.4 - kyllä te Wickediläiset olette vain niin järjettömän mahtavia! Paljon rakkautta teille ja kiitos jo 13. kerran <3

Haluan oman Wicked-show'n, haluan olla Elphaba ja lentää, haluan laulaa kuin Maria Ylipää ja haluan nähdä Wickedin ainakin sata kertaa!

oli paras synttärilahja ikinä!! Musikki ja tarina veivät mukanaan ihanan maagiseen noitamaailmaan! Näyttelijät olivat aivan mahtavia ja suoriutuivat vaativasta lauluohjelmistosta upeasti! Voisin mennä katsomaan ihan milloin vain uudestaan!! :)

Noin se kuuluu tehdä! Kiitos koko ryhmälle =) Ihana esitys, hienot lavasteet, juuri oikeanlainen koreografia.. En voi muuta kuin ihmetellä ihanaa ja mahtavaa musikaalia!

14-kertainen hurraa-huuto Wickedin työryhmälle! Keskiviikko 4.5 oli ehdottomasti yksi parhaimmista Wicked-illoista ikinä <3

Wicked on kyllä huippu! Lavastukset, valot, näyttelijät, musiikki... kaikki niin upeita ja onnistuneita! Aivan ihana esitys, ei ole mitään huonoa sanottavaa :)♥

huh, olipa järisyttävä näytös. Ihan alusta asti kylmät väreet meni selässä ja kyyneleet silmissä, sydän löi semmosta tahtia että melkeen ihmetyttää että on vielä hengissä. Kaikki laulo tänään niin sydäntäriipivästi, että ei edes keksi sanoja joilla kuvailla. Aivan älyttömän upeeta. Kiitos niiin todella paljon. Kiitos. <3

(Kehuja toki muillekin näytmutta...) Tuukka Leppänen, olet taitava ihana monilahjakkuus ja mä rakastan sua! Olisin vaan halunnu hyppää mukaan lavalle tanssii niitä mahtavia koreografioita sun kanssa. :D Tuukka, mun ikkunan alle saa tulla laulaa millon vaan! ;)

Anna-Maija oli tänään(5.5) ihan fantastinen! Ja aivan siis super super hauska! Kyllä kaikkien väliaplodien arvoinen. Heilautus, heilautus, pose ja viettelevä nauru <3 Kiitos taas mahtimeiningistä!

Saku Mäkelän Chistery on aivan super liikuttava! Mahtava!

Wicked-työryhmä ylitti itsensä jälleen 5.5 - ei riitä enää sanat kuvailemaan sitä, kuinka valtavan upeita te olette! Vielä viimeiseen esitykseen tulossa ja sitten voinkin sanoa, että "kiitos 16 ihanasta Wicked-illasta ja ainiaaksi asumaan jäätte sydämeeni".

KIITOS ! 5.5. oli ihana esitys. Olimme tyttäreni 9v. kanssa odottaneet tätä iltaa kauan, emmekä todellakaan turhaan ! Esitys ylitti kaikki odotukset - minä ja hän ja painovoimaa - biisit soivat kotimatkalla päässämme. Tyttäreni nautti kaikista kohdista - vaikeinta oli tämän isä kuvion selittäminen - " miten niin sen isä ei ollutkaan sen isä ?" Minulla tulee vieläkin pala kurkkuun kun muistelen eilisiltaa - rakkaus ja ystävyys: kaikki ne voittaa! Kiitos Maria ja kiiots Anna-Maija ! <3

Aivan mahdottoman ihana musikaali! Ja paras lahja, jonka voi saada, ystävältä liput Wicked-musikaaliin! Näyttelijät aivan mahtavia! Lavasteet ja koko esitys oli aivan mahtava, ei voi muuta sanoa! Harmittaa ihan suunnattoman paljon, kun näin vain kerran esityksen, jonka voisi katsoa uudelleen ja uudelleen.

kaikki lauloivat todella upeasti ja pidin näytelmästä todella paljon

Aivan mahdottoman ihana musikaali! Ja paras lahja, jonka voi saada, ystävältä liput Wicked-musikaaliin! Näyttelijät aivan mahtavia! Lavasteet ja koko esitys oli aivan mahtava, ei voi muuta sanoa! Harmittaa ihan suunnattoman paljon, kun näin vain kerran esityksen, jonka voisi katsoa uudelleen ja uudelleen.

Olen aivan sanaton! Liikutuin kyyneliin eilen 5.5! Wicked-musikaali jää asumaan sydämeeni. En voi sanoin kuvata, kuinka kiitollinen olen, kun sain tämän mahtavan lahjan, mahdollisuuden katsoa Wicked-musikaali. Ihanat näyttelijät, todella hyviä laulajia/tanssijoita/näyttelijöitä! En voi uskoa, että eilinen oli se ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun nään Wicked-musikaalin suomalaisten mahti näyttelijöiden tähdittämänä. Eilinen päivä ei tule unohtumaan!

"Unohtumaton kokemus, rakastuin heti! Kosketti, nauratti ja itketti - tämä oli täydellinen! Loistavat näyttelijät, laulut, tanssit, lavastukset, kaikki! Suuret kiitokset! <3"

Ihana,mahtava,loistava,paras,hieno,upea...Aivan niin,sanoinkuvaamaton esitys! Niin upea ja loistava,että sitä voisi kehua maasta taivaisiin!

Koin Wickedin kaksi kertaa. Viimeksi eilen 5.5. Olen tutustunut sekä Broadwayn ja Lontoon versioiden musiikkiin, mutta täytyy sanoa, että suomalaisessa oli jotain sellaista särmää, mitä niistä ei löytynyt. Sydämeni särkyy, kun Wickediä ei enää huomisen jälkeen näytetä. Taisin rakastua :)

Elämäni ihanin ja mahtavin musikaali!Ihan alkoi itkettää lopussa!Superjättikiitokset Maria Ylipäälle,Anna-Maija Tuokolle,Tuukka Leppäselle ja kaikille muille näyttelijöille!Maailman mahtavin ja loistavin musikaali.Enkä päässyt katsomaan kuin kerran...

AIVAN MAHTAVA <3 Ylivoimaisesti paras musikaali/näytelmä minkä olen nähnyt! Ajattelin 15-vuotiaan tahdonvoimalla tulla täältä Pohjois-Suomesta katsomaan sen uudestaan. :D KIITOS!!

Parhainta mitä olen koskaan nähnyt

Komppaan edellisiä!^ Kerrassaan loistava tarina ja musiikki ja näyttelijät ja lavastus ja... kaikki oli kohdallaan! Toivottavasti pysyy vielä ohjelmistossa ensi kaudella, jotta voin tulla uudestaan :)

Miksi Wickediä ei tule enään kuin pari kertaa? Se oli liian ihana ja mahtava musikaali!Wickedistä pitää tehdä dvd!Se on ihan liian ihana musikaali!Tulisi nyt edes pari esitystä lisää!Tahdon osata laulaa noin hyvin,kuin kaikki näyttelijät!Kiitos kaikille näyttelijöille!!!! <3

Wicked on aivan loistava musikaali! Sen laulut on aivan mahtavat ja koreografiat myös. Kävin eilen 7.5. kattomassa sen toisen kerran ja silti siinä vaan säilyy se tietty tunnelma ja henki. Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko ovat aivan mahtavan upeita näyttelijöitä. Kiitos tuhannesti!

Käsittämätöntä, miten yksi musikaali voi tarjota niin paljon erilaisia tunteita yhden illan aikana! Kiitos paljon taas Kaupunginteatterille.

7.5. esityksessä yksi nousi ylitse muiden: Unto Nuoran energinen ja valovoimainen ilmaisu oli häikäisevää. Kiitos!

Onnea viimeiseen näytökseen! Olen nähny Wickedin kohta jo 5 kertaa ja jumaloin sitä! <3 Ootte parhaita! Paras näytelmä koskaan kaupunginteatterilla! :)

Kun kävin katsomassa Wickedin ensimmäistä kertaa, oli juoni erinomainen ja mielenkiintoinen. Ilmeisesti kolmas kerta toden sanoo, sillä sillä kerralla liikutuin jo kyyneliin. Wickedin taso nousee joka kerta, kun sen käy katsomassa. Harmillista, että lopetatte Wickedin esittämisen jo nyt, kun halukkaita sitä näkemään olisi vielä varmasti erittäin paljon. Jos mahdollista, tulisin vielä monta kertaa katsomaan. Olen paatunut Wicked-fani, joka toivoisi lisänäytöksiä muillekin paatuneille faneille! KIITOS!

Paras musikaali jonka tiedän! Rakastuin heti tähän puoleen Ozin tarinasta! laulut olivat hienoja ja näyttelijätkin onnistuivat erinomaisesti. Haluaisin ehdottomasti nähdä uudelleen.

Kyllä se kourasee mahanpohjasta, ettei tätä enää koskaan tuu näkemään. Olipa vaan kyllä mielettömän hieno produktio.

 

Median kommentit

”Helsingin kaupunginteatterin syyskauden pelinavauksena Wicked lyö isoimmalla mahdollisella lekalla komeimman mahdollisen tuloksen. Tätä toteutusta on vaikea ylittää.”

Aamulehti 28.8.2010 - Anne Välinoro


”Suurmenestykseksi uskaltaa jo heti ensi-illan jälkeen nimetä Wicked-musikaalin. (...) Koko visuaalinen ilme ja kokonaisuus on tasoa, jota Suomessa ei tähän mennessä ole nähty.”

Kauppalehti 30.8.2010 - Veijo Sahiluoma


”Ei yhtään heikkoa lenkkiä. Wicked-musikaalin sytyttää kaksi tähteä ja joukkovoima. (...) Ensi-illan seisaaltaan paukutetut aplodit tulevat kaikumaan joka esityksessä.”

Apu 2.9.2010 - Raila Kinnunen


”Wicked on taatusti syksyn suurspektaakkeli, jonka lippuja kannataa alkaa pikaisesti tilata...”

Länsi-Savo 28.8.2010 - Heidi Temmes


”Wicked hauskuttaa, koskettaa ja jättää hyvälle mielelle – paljoa enempää ei teatteri-illalta voi enää vaatia.”

Baltic Guide 9/2010 - Jukka Arponen


”Helsingin Kaupunginteatterin napakymppi. Wicked-musikaali on kokemus vailla vertaa.”

Kirkkonummen Sanomat 9.9.2010 - Benkku Kukko


”...uutuusmusikaali Wicked vie katsojat häikäisevään taikamaailmaan, jossa kaikki on mahdollista. Tekniikka ja tiimityö on niin hienoa ja vaivatonta, että vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana siinä, mitä näyttämöllä nähdään: kuplalla ratsastusta, veteen sulamista, siipien kasvamista selkään. Noin alkajaisiksi.”

Kirkko & kaupunki 1.9.2010 - Eira Serkkola


”Upeaa tulkintaa”

Keskisuomalainen 27.8.2010 - Ilkka Kuosmanen


Häikäisevän upea Wicked

Wicked kuuluu Broadwayn 2000-luvun menestysmusikaaleihin. Tarkasti konseptoidun esityksen sovittaminen suomalaiselle näyttämölle on vaatinut Helsingin kaupunginteatterin väeltä vuosien pohjatyön, mutta lopputulos on häikäisevän upea. (...) Kokonaisuutena Helsingin kaupunginteatterin Wicked on kansainvälisen tason musikaaliloistoa...”

Etelä-Saimaa 28.8.2010 - Salla Brunou


”Helsingin Kaupunginteatteri hemmottelee katsojiaan. (...) loistava show”

Seura 2010/35 - Linda Martikainen


”Wicked-musikaalissa lauletaan upeasti ja tanssitaan näyttävästi. (...) Musikaalin lavasteet ja efektit alkavat olla jo tasoa, jonka voi ylittää vain antamalla katsojille 3D-lasit ja lisäämällä kokonaisuuteen tuoksuja ja muita ei näköön ja kuuloon perustuvia tunneärsykkeitä.”

Toisin Sanoen 31.8.2010 - Päivi Arvonen


”Tämä on vahvaa ja iloista teatteria- on dramaattisuutta, intoa, osaava orkesteri ja loistava tiimi. Mitään ei ole tehty laiskasti; kaikki on kohdallaan. (...) Viimeisteltyä viihdettä.”

Anna 9.9.2010 - Sanna Wirtavuori


”Noita tai ei mutta niin laulaa kuin enkeli!”

Länsi-Uusimaa 31.8.2010 - Kaarina Naski


”Parasta Helsingin kaupunginteatterin esityksessä ovat esiintyjät. Koko iso työryhmä on totuttuun tapaan erittäin ammattitaitoinen, ja vaikka komeasti soivaa kuoroa olisi kuullut kernaasti enemmänkin, ylitse muiden loistavat pääroolien upeat nuoret naiset.”

Helsingin Sanomat 28.8.2010 - Suna Vuori


”Taikuutta näyttämön täydeltä”

Hämeen Sanomat 28.8.2010 - Pirjo Puukko


Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko, Vuokko Hovatta ja Tuukka Leppänen ovat osaamisessaan ja valovoimaisuudessaan kvartetti, jota meidän oloissamme ei hevin ylitetä. Tässä on ensemble, jossa kaikki osaavat laulaa, tanssia ja näytellä, vieläpä erinomaisesti.

Ilkka 31.8.2010 - Päivi Loponen-Kyrönseppä


”Koko esiintyjäkunta laulaa, tanssii ja näyttelee niin suvereenisti, ettei siitä voi kuin nauttia. Lavastuksessa, puvuissa, valoissa ja näyttämötrikeissä on sekä silmänruokaa, näyttävyyttä että nokkelia keksintöjä. Kolme tuntia hujahtaa vaivatta ilman tyhjiä hetkiä.”

Uutispäivä Demari 1.9.2010 - Annikki Alku


”Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko hehkuvat Wickedin teininoitina Helsingin kaupunginteatterin syksyn musikaalitapauksessa.”

Turun Sanomat 28.8.2010 - Ilona Kangas


”Helsingin kaupunginteatterin noitamusikaalissa lauletaan taitavasti, erityisesti päähenkilöt Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko sekä Vuokko Hovatta. Myös visuaalisesti esitys on komeaa katsottavaa niin lavastuksiltaan kuin puvuiltaankin.”

Kotiliesi 7.9.2010 -  Essi Salonen


”Wicked on ollut hitti kaikkialla missä sitä on esitetty, eikä uutuudellekaan voi muuta ennustaa. Hurmaava energisyys, nuori kapinallisuus, tärkeät aiheet ja teemat, erilaisuuden kokeminen ja voittaminen sekä laaja-alainen suvaitsevaisuus ovat valloittavan kasvukertomuksen antia.”

Salon Seudun Sanomat 2.9.2010 - Arto Aulavuo


”Helsingin Kaupunginteatterin Wicked-musikaali on syyskauden teatteritapaus. Menestysmusikaalin audiovisuaalisessa ilotulituksessa komeat lavasteet , upeat puvut ja vauhdikkaat koreografiat yhdistyvät monitaitoisen näyttelijä- ja tekniikkakaartin hiottuun suoritukseen. Lavalla nähdään jopa ilma-akrobaatteja, jotka ottavat haltuun suuren näyttämön tilaa myös korkeussuunnassa.”

Visio 2010/4-5 - Tommi Saarela


”Lahjakkuus potenssiin kaksi”

Sara 10/2010 - Kristiina Dragon


”...koko perheen viihdettä parhaimmillaan. Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko laulavat sydämiin, ja upea, taianomainen lavastus toimii loistavasti.”

Elle 2010/10


 

 

 

 

TOIMII KUIN UNELMA
Evening Standard

EI IHME, ETTÄ SE ON MEGAHITTI
Hollywood Reporter

WICKED ON ILMIÖ
Sky News

WICKED SAA SINUT HAUKKOMAAN HENKEÄSI
This Morning

MAAGINEN SHOW
The Sun