Music and Lyrics by STEPHEN SCHWARTZ - Book by WINNIE HOLZMAN

Wicked

Uusi musikaali lumotusta maailmasta

Wicked on enemmän aikuisten ja nuorten kuin lasten musikaali. Ikäsuositus 10 v. ylöspäin.

Produced on Broadway by Marc Platt
Universal Pictures The Araca Group Jon B. Platt and David Stone

Music Arrangements ALEX LACAMOIRE & STEPHEN OREMUS
Orchestration by WILLIAM DAVID BROHN
Dance Arrangements JAMES LYNN ABBOTT

Rooleissa: Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko, Vuokko Hovatta, Antti Lang, Ursula Salo, Heikki Sankari, Tuukka Leppänen, Eero Saarinen, Mikko Vihma, Unto Nuora, Inka Tiitinen, Katja Sirkiä, Saku Mäkelä, Saara Aalto, Saara Ahola, Markku Haussila, Sofia Hilli, Jukka Juntti, Emmi Kangas, Kirsi Karlenius, Ilkka Kokkonen, Ahto Koskitalo, Petrus Kähkönen, Matti Leino, Aksinja Lommi, Hanna Mönkäre, Heidi Naakka, Sami Paasila, Tiina Peltonen, Antti Timonen, Raili Ruutu, Maria Saivosalmi, Pinja Schönberg, Elina Silander, Leenamari Unho

Suomennos: Liisa Ryömä
Laulujen suomennos: Sami Parkkinen
Ohjaus: Hans Berndtsson
Koreografia: Rebecca Evanne Kapellimestari: Kristian Nyman
Lavastus: Mikael Varhelyi
Puvut: Elina Kolehmainen Valosuunnittelu: Palle Palmé
Äänisuunnittelu: Kirsi Peteri, Seppo Myllyrinne
Maskit: Jutta Kainulainen, Maija Vuoristo
Kampaukset: Anu Laaksonen, Milja Mensonen
Peruukit: Ari Haapaniemi

Katso myös Broadway-version upea traileri:

Tunnelmia ensi-illasta:

Ensi-ilta 26.8.2010

Suuri näyttämö

Kesto 2 t 55 min

Median kommentit

”Helsingin kaupunginteatterin syyskauden pelinavauksena Wicked lyö isoimmalla mahdollisella lekalla komeimman mahdollisen tuloksen. Tätä toteutusta on vaikea ylittää.”

Aamulehti 28.8.2010 - Anne Välinoro


”Suurmenestykseksi uskaltaa jo heti ensi-illan jälkeen nimetä Wicked-musikaalin. (...) Koko visuaalinen ilme ja kokonaisuus on tasoa, jota Suomessa ei tähän mennessä ole nähty.”

Kauppalehti 30.8.2010 - Veijo Sahiluoma


”Ei yhtään heikkoa lenkkiä. Wicked-musikaalin sytyttää kaksi tähteä ja joukkovoima. (...) Ensi-illan seisaaltaan paukutetut aplodit tulevat kaikumaan joka esityksessä.”

Apu 2.9.2010 - Raila Kinnunen


”Wicked on taatusti syksyn suurspektaakkeli, jonka lippuja kannataa alkaa pikaisesti tilata...”

Länsi-Savo 28.8.2010 - Heidi Temmes


”Wicked hauskuttaa, koskettaa ja jättää hyvälle mielelle – paljoa enempää ei teatteri-illalta voi enää vaatia.”

Baltic Guide 9/2010 - Jukka Arponen


”Helsingin Kaupunginteatterin napakymppi. Wicked-musikaali on kokemus vailla vertaa.”

Kirkkonummen Sanomat 9.9.2010 - Benkku Kukko


”...uutuusmusikaali Wicked vie katsojat häikäisevään taikamaailmaan, jossa kaikki on mahdollista. Tekniikka ja tiimityö on niin hienoa ja vaivatonta, että vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana siinä, mitä näyttämöllä nähdään: kuplalla ratsastusta, veteen sulamista, siipien kasvamista selkään. Noin alkajaisiksi.”

Kirkko & kaupunki 1.9.2010 - Eira Serkkola


”Upeaa tulkintaa”

Keskisuomalainen 27.8.2010 - Ilkka Kuosmanen


Häikäisevän upea Wicked

Wicked kuuluu Broadwayn 2000-luvun menestysmusikaaleihin. Tarkasti konseptoidun esityksen sovittaminen suomalaiselle näyttämölle on vaatinut Helsingin kaupunginteatterin väeltä vuosien pohjatyön, mutta lopputulos on häikäisevän upea. (...) Kokonaisuutena Helsingin kaupunginteatterin Wicked on kansainvälisen tason musikaaliloistoa...”

Etelä-Saimaa 28.8.2010 - Salla Brunou


”Helsingin Kaupunginteatteri hemmottelee katsojiaan. (...) loistava show”

Seura 2010/35 - Linda Martikainen


”Wicked-musikaalissa lauletaan upeasti ja tanssitaan näyttävästi. (...) Musikaalin lavasteet ja efektit alkavat olla jo tasoa, jonka voi ylittää vain antamalla katsojille 3D-lasit ja lisäämällä kokonaisuuteen tuoksuja ja muita ei näköön ja kuuloon perustuvia tunneärsykkeitä.”

Toisin Sanoen 31.8.2010 - Päivi Arvonen


”Tämä on vahvaa ja iloista teatteria- on dramaattisuutta, intoa, osaava orkesteri ja loistava tiimi. Mitään ei ole tehty laiskasti; kaikki on kohdallaan. (...) Viimeisteltyä viihdettä.”

Anna 9.9.2010 - Sanna Wirtavuori


”Noita tai ei mutta niin laulaa kuin enkeli!”

Länsi-Uusimaa 31.8.2010 - Kaarina Naski


”Parasta Helsingin kaupunginteatterin esityksessä ovat esiintyjät. Koko iso työryhmä on totuttuun tapaan erittäin ammattitaitoinen, ja vaikka komeasti soivaa kuoroa olisi kuullut kernaasti enemmänkin, ylitse muiden loistavat pääroolien upeat nuoret naiset.”

Helsingin Sanomat 28.8.2010 - Suna Vuori


”Taikuutta näyttämön täydeltä”

Hämeen Sanomat 28.8.2010 - Pirjo Puukko


Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko, Vuokko Hovatta ja Tuukka Leppänen ovat osaamisessaan ja valovoimaisuudessaan kvartetti, jota meidän oloissamme ei hevin ylitetä. Tässä on ensemble, jossa kaikki osaavat laulaa, tanssia ja näytellä, vieläpä erinomaisesti.

Ilkka 31.8.2010 - Päivi Loponen-Kyrönseppä


”Koko esiintyjäkunta laulaa, tanssii ja näyttelee niin suvereenisti, ettei siitä voi kuin nauttia. Lavastuksessa, puvuissa, valoissa ja näyttämötrikeissä on sekä silmänruokaa, näyttävyyttä että nokkelia keksintöjä. Kolme tuntia hujahtaa vaivatta ilman tyhjiä hetkiä.”

Uutispäivä Demari 1.9.2010 - Annikki Alku


”Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko hehkuvat Wickedin teininoitina Helsingin kaupunginteatterin syksyn musikaalitapauksessa.”

Turun Sanomat 28.8.2010 - Ilona Kangas


”Helsingin kaupunginteatterin noitamusikaalissa lauletaan taitavasti, erityisesti päähenkilöt Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko sekä Vuokko Hovatta. Myös visuaalisesti esitys on komeaa katsottavaa niin lavastuksiltaan kuin puvuiltaankin.”

Kotiliesi 7.9.2010 -  Essi Salonen


”Wicked on ollut hitti kaikkialla missä sitä on esitetty, eikä uutuudellekaan voi muuta ennustaa. Hurmaava energisyys, nuori kapinallisuus, tärkeät aiheet ja teemat, erilaisuuden kokeminen ja voittaminen sekä laaja-alainen suvaitsevaisuus ovat valloittavan kasvukertomuksen antia.”

Salon Seudun Sanomat 2.9.2010 - Arto Aulavuo


”Helsingin Kaupunginteatterin Wicked-musikaali on syyskauden teatteritapaus. Menestysmusikaalin audiovisuaalisessa ilotulituksessa komeat lavasteet , upeat puvut ja vauhdikkaat koreografiat yhdistyvät monitaitoisen näyttelijä- ja tekniikkakaartin hiottuun suoritukseen. Lavalla nähdään jopa ilma-akrobaatteja, jotka ottavat haltuun suuren näyttämön tilaa myös korkeussuunnassa.”

Visio 2010/4-5 - Tommi Saarela


”Lahjakkuus potenssiin kaksi”

Sara 10/2010 - Kristiina Dragon


”...koko perheen viihdettä parhaimmillaan. Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko laulavat sydämiin, ja upea, taianomainen lavastus toimii loistavasti.”

Elle 2010/10


 

 

 

 

TOIMII KUIN UNELMA
Evening Standard

EI IHME, ETTÄ SE ON MEGAHITTI
Hollywood Reporter

WICKED ON ILMIÖ
Sky News

WICKED SAA SINUT HAUKKOMAAN HENKEÄSI
This Morning

MAAGINEN SHOW
The Sun