Michael Weller – Michael Korie & Amy Powers – Lucy Simon

Tohtori Zivago

Eeppinen suurmusikaali

Rooleissa: Tuukka Leppänen,  Anna-Maija Tuokko, Anna-Maija Jalkanen/ Marika Westerling, Esko Roine, Helena Haaranen, Sanna Saarijärvi, Antti Timonen, Tom Wentzel, Peter Achrén, Anna Victoria Eriksson, Tanja Huotari, Saara Hurme, Heidi Iisalo, , Juha Jokela, Annamaria Karhulahti, Kirsi Karlenius, Ilkka Kokkonen, Petrus Kähkönen, Hanna Mönkäre, Jyri Numminen, Unto Nuora, Emilia Nyman, Sami Paasila, Lasse Pajunen, Raili Raitala, Mira Ravald, Henri Sarajärvi, Aleksi Seppänen, Inka Tiitinen, Valtteri Tuominen, Mikko Vihma, Jussi Ziegler, Luka Haikonen/Wiljami Miettunen, Markus Saari, Katri Liikola

18-henkinen orkesteri

Suomennos: Sami Parkkinen
Ohjaus: Hans Berndtsson
Koreografia: Gunilla Olsson
Kapellimestari: Markku Luuppala
Lavastus ja puvut: Ralf Forsström
Valosuunnittelu: William Iles ja Kari Leppälä
Äänisuunnittelu: Kirsi Peteri ja Jori Tossavainen
Naamiointi ja kampaukset: Jari Kettunen

Saatavana tekstityslaite (suomi, venäjä)

Ensi-ilta 3.10.2013

Suuri näyttämö

Kesto 2 t 55 min

Ikäsuositus: 12 v

Boris Pasternakin klassikkoromaani ja yksi maailman rakastetuimmista elokuvista, Tohtori Zivago saa vihdoin ensi-iltansa myös näyttämöllä. Uusi suurmusikaali kertoo henkeäsalpaavan rakkaustarinan toivosta, unelmista ja menetyksestä. Unohtumaton tarina on yhtä aikaa kiihkeän romanttinen ja purevan poliittinen, sydämellisen lämmin ja riipaisevan koskettava. Tsaarinvallan kaatuminen ja vallankumous ajavat Venäjän kaaokseen, tyrannia vaihtuu uuteen mielivaltaiseen poliittiseen johtoon. Kaikki kansankerrokset joutuvat uusiin asemiin ja säännöt voivat muuttua silmänräpäyksessä. Tuona myrskyisänä mullistusten aikana kolme intohimoista miestä - nuori tohtoriZivago, kiivasluonteinen radikaali Pasha Antipov ja juonitteleva virkamies Viktor Komarovsky - kilpailevat viettelevän ja arvoituksellisen Laran rakkaudesta. Eeppinen musikaali kauniin, voimakkaan musiikin siivittämänä, taustanaan raakalaismaiset kansannousun tapahtumat, kertoo näiden henkilöiden taistelusta unelmien, rakkauden ja ihmisyyden puolesta.

▶ Lue lisää


Median kommentit

 

”Suuri eeppinen musikaali suurista tunteista”

Demokraatti 8.10.2013 - Annikki Alku


”Loppuunmyyty sali elää mukana ja huokailee, niin myös ympärilläni istuvat nuoret venäläiset. Minä itken koko toisen puoliajan. Tyyliin kuuluva mahtipontinen musiikki alleviivaa olennaisimman, mutta tarinan voima on silti se suurin.

Musiikin ja klassikkotarinan voima vie katsojan hurjiin sfääreihin. Henki salpautuu, koska musiikki ei anna armoa katsojalle. On pakko elää mukana.”

fif.voima.fi 24.10.2013 - Iida Simes


”Komea spektaakkeli Venäjän historiasta ja rakkauden voimasta. (...) Esitys on väkevä ajankuva, rakkauden ylistys ja myös kunnianosoitus Boris Pasternakille.”

Skenet 10.10.2013 - Martti Mäkelä


”HKT:lta erinomainen valinta ja teoksena parhaimpia näkemiäni tuoreita musikaaleja.”

One Night in Theatre -blogi 3.10.2013


 Nyt on syytä onnitella Helsingin kaupunginteatteria. (...) ...uutuusmusikaali kertoo suuren rakkaustarinan Venäjän vallankumouksen pyörteistä.”

Apu 4.10.2013 - Liisa Talvitie


 ”Tohtori Zivago sopii kuin valettu Helsingin kaupunginteatteriin. (...) Takuuvarma tekijätiimi luo musikaalista tasapainoisen kokonaisuuden, joka on näkemisen ja kuulemisen arvoinen.”

Turun Sanomat 5.10.2013 - Ilona Kangas


”Erinomaisesti tehtävästä selviää suorastaan sankarillisen luonteva Tuukka Leppänen lääkäri-Zivagona: hänen levollista karismaansa eivät kliseet rasita.”

Aamulehti 5.10.2013 - Soila Lehtonen


 Haikea rakkaustarina varmasti liikuttaa väkeä niin katsomoon kuin katsomossa.”

Teatterikärpäsen puraisuja -blogi - 9.10.2013


 ”Klassikko heräsi eloon musikaalina”

Hämeen Kaiku 10.10.2013 - Tarja Kilpeläinen


”Taiteessa ei uskallus eikä suuruudenhulluuskaan ole pahaksi, pikemminkin päinvastoin. Tästä osoituksena on Helsingin Kaupunginteatterin juuri ensi-iltansa saanut musikaali Tohtori Zivago.”

Länsi-Uusimaa 9.10.2013 - Kaarina Naski


”Tuukka Leppänen Zivagona, Anna-Maija Tuokko hänen rakastettunaan Larana ja Anna-Maija Jalkanen puolisonaan Tonjana laulavat itsensä suoraan sydämiin.”

Kotiliesi 15.10.2013 - Marjo Nevala


”Komeasti lavastettu ja upeasti esitetty musikaali jossa tarina on yksi maailmanhistorian suurimpia rakkaustarinoita.”

YOT-inetti 18.10.2013 - Maija Kääntä


 ”...kyllä Suomessa osataan tehdä maailmanluokan musikaaleja.”

Umami 2.11.2013 - Tarja Salo


 ”Lavalla kuullaan toinen toistaan vahvempia solisteja, ja kuoro vakuuttaa voimallaan sekä tarkkuudellaan silloinkin, kun vauhti on tapissa.”

Riffi-lehti 6.11.2013 - Tommi Saarela


 ”Helsingin Kaupunginteatteri ei petä. Tohtori Zivago sekä hurmaa, että valloittaa”

Kirkkonummen Sanomat 31.10.2013 - Bencku Kukko


”Kaupunginteatterin uutuusmusikaali Tohtori Zivago on jotain suurta.”

Cult24 2013/11 - Johanna Terhemaa


 ”Työviikon päätteeksi Zivago oli juuri sitä mitä tarvittiin; huimaa musiikkia, dramaattista rakkautta ja komeita villeja miehiä, kauniita mysteeriensä riivaamia naisia!”

Lisa Sounio -blogi - 16.11.2013


 ”Tohtori Zivago - todellinen suurmusikaali. (...) Tämä on Helsingin Kaupunginteatterilta jälleen hieno kulttuuriteko näyttämötaiteen alueella, ja siitä yleisö kiittää...”

Salonjokilaakso 31.10.2013 - Seppo Suominen


 ”Vahva roolitus kannattelee aiemmin jo elokuvahitiksi noussutta klassikkoa.”

Ylöjärven Uutiset 6.11.2013 - Päivi Kuokkanen