Graham Linehan

Ladykillers – Sarjahurmaajat

Mustan farssikomedian helmi

Rooleissa Pirkko Mannola, Rauno Ahonen, Risto Kaskilahti, Mikko Kivinen, Asko Sarkola, Sauli Suonpää,  Heikki Sankari, Sari Haapamäki, Helena Haaranen, Hannele Lauri, Leena Rapola, Eija Vilpas, Petrus Kähkönen

Suomennos Aino Piirola

Ohjaus Neil Hardwick

Lavastus Katariina Kirjavainen

Puvut Irmeli Toivanen

Valosuunnittelu Kari Leppälä

Äänisuunnittelu Eradj Nazimov

Naamiointi Anne Gorlewski-Leino, Henri Karjalainen

Saatavana tekstityslaite (suomi, englanti, venäjä)

 

 

Ensi-ilta 25.9.2014

Suuri näyttämö

Kesto 2 t 20 min

Mustan farssikomedian helmi vähemmän välkystä rikolliskoplasta, joka majoittuu hieman hömpän vanhan rouvan vuokralaisiksi suunnittelemaan täydellistä ryöstöä. Herttainen, hieman erikoinen vuokraemäntä luulee rikollisporukkaa klassisen musiikin soittajiksi, ja on tietämättään jatkuvasti papukaijoineen suunnitelmien tiellä. Vihdoin hulvattomien väärinkäsitysten ja töppäilyiden jälkeen konnakvintetti paljastuu, ja mummosta on päästävä eroon. Miten vaikeaa vanhan mummelin kolkkaaminen muka voi olla? Huippusuosittujen elokuvaversioiden lisäksi tämä vauhdikas tarina on ollut myös teatterikatsojien suursuosikki ympäri maailmaa.


Median kommentit

Lavantäydeltä tähtikarismaa”

Man Made Lifestyle - blogi 1.10.2014


”...Ladykillers luottaakin tilannekomiikkaan ja pöhköihin hahmoihin – ihmisluonnolle tirskuminen nimittäin toimii aina!”

Amusa Kulttuuritori 26.9.2014 - Jouni Hakkarainen


 ”Neil Hardwickin varmoissa käsissä juoni etenee oikeaoppisesti, kiihtyvällä tempolla.”

Länsi-Uusimaa 30.9.2014 - Kaarina Naski


... farssitaidoillaan loistavat eritoten koplan johtohahmoa esittävä Asko Sarkola sekä lääkkeitä nappailevaa nuorisorikollista näyttelevä Sauli Suonpää. Myös Mikko Kivinen naistenvaatteisiin mieltyneenä majurina on melkoinen herkku.”

Kotiliesi15.10.2014 - Essi Salonen


 Ladykillers tarjoaa oivalliset näyttelijäsuorituksen ja kepeän tunnelman jonka aikana arki unohtuu ja yleisö pääsee mukaan tapahtumarikkaalle matkalle, jossa kohdataan ties minkälaisia selityksiä millekin asialle. Nauru kumpuaa spontaanisti esityksen aikana ja teatterista lähteekin ulos varsin hilpeällä tuulella.”

XL Elämää -blogi - 30.10.2014


 Tulin esityksestä hirveän hyvälle mielelle.”

Kulttuurishokki-blogi - 29.11.2014