Ken Ludwig

Tenorit liemessä

Komediaa korkealta ja kovaa

Arena-näyttämö, Hämeentie 2

Rooleissa Riitta Havukainen, Jonna Järnefelt, Oona Airola, Taneli Mäkelä, Iikka Forss, Eero Saarinen, Santeri Kinnunen

Suomennos Reita Lounatvuori

Ohjaus Jaakko Saariluoma

Lavastus Katariina Kirjavainen

Puvut Sari Salmela

Valosuunnittelu Kari Leppälä

Äänisuunnittelu Eradj Nazimov

Naamiointi Jutta Kainulainen

Kampaukset Taina Tervo

Ensi-ilta 8.2.2017

Arena-näyttämö

Kesto 1 t 50 min

Yksi hotellisviitti, kolme tenoria, kaksi vaimoa, kolme tyttöystävää, ja stadion täynnä kirkuvia faneja. Mikä tässä muka voisi mennä vikaan? Eletään 30-luvun Pariisissa ja näyttämö on katettu valmiiksi vuosisadan konserttia varten – kunhan manageri saa estettyä italialaisen lemmenkipeän supertähden ja hänen kuumaverisen vaimonsa aiheuttamasta kaaosta kesken valmistautumisen. Seurauksena on päätähuimaava sekaannusten sarja ja kaikkien aikojen konsertin pitäisi alkaa muutaman tunnin päästä… Farssin ja komedian neron Ken Ludwigin edellinen suurmenestys Kaupunginteatterissa oli Diivat, ja nyt hän palaa saman riehakkaan energian kera tarjoamaan farssin ystäville illan täydeltä puhdasta riemua.


Median kommentit

”Milloin viimeksi nauroit vedet silmissä? Tässä on ratkaisu: mene katsomaan Tenorit liemessä, muistat nauraneesi! Huutonaurua Tenorit liemessä -farssin ensi-illassa. Mikä virkistävä kokemus!”

Huono Äiti -blogi - 9.2.2017


Jaakko Saariluoman ohjaamassa esityksessä kaikki huomio keskitetään näyttelijäntyöhön, eikä kaupunginteatterin voimavaroja voi muuta kuin ihailla.”

Helsingin Sanomat 10.2.2017 - Lauri Meri


”Jaakko Saariluoman ohjauksessa ja jokaisen näyttelijän huippusuorituksessa teksti lähtee lentoon ja koettelee yleisön vatsa- ja poskilihaksia.  En muista nauraneeni näin paljon teatterissa juuri koskaan aikaisemmin.”

Kulttuuriarviot.fi 10.2.2017 - Päivi Arvonen


 ”Kaupunginteatterin kova kaarti loistaa kevään farssissa (...) Farssilta voi siis näyttelijöiden ja ohjaajan perusteella odottaa paljon. Se myös lunastaa odotukset. Yhdysvaltalaisen Ken Ludwigin kirjoittama näytelmä tarjoaa huumoria, mutta monesta muusta farssista poiketen loppukohtaus on hallittu ja kaunis.”

Me Viisi -blogi - 18.2.2017


 Tenorit liemessä näyttää, että kun perusasiat osataan ja laatukriteerit huolekkalla tekemisellä täytetään, syntyy korkean viihdytysarvon teatteria.”

Demokraatti.fi 14.2.2017 - Rolf Bamberg


 Ajoitus toimii ja hulvattomien tyyppien galleria on vastustamaton. Saariluoman monipuolinen komiikan taito siirtyy vangitsevana näyttämölle.”

Ääni katsomossa -blogi - 17.2.2017


 ”Hauskaa, hauskaa ja vieläkin hauskempaa, oli tunnelma tässä komediassa.”

Kätilölehti 2/2017 - Eriikka Sailo


Oivallista viihdettä kevätiltaan!”

Kirsin Book Club -blogi - 11.4.2017


 ”Hyvä farssi virkistää!”

Eläkkeensaaja 2/2017 - Leena-Maija Tuominen