Phil Collins – David Henry Hwang

Tarzan

Disney seikkailumusikaali

Sävellys ja laulujen sanat PHIL COLLINS

Käsikirjoitus DAVID HENRY HWANG

Perustuu Edgar Rice Burroughsin tarinaan ”Tarzan, apinain kuningas” ja Disney-elokuvaan ”Tarzan”

Alkuperäinen Broadway-tuotanto: Disney Theatrical Productions

”TARZAN” is presented through special arrangement with Josef Weinberger Limited on behalf of Music Theatre International of New York

Rooleissa mm. Jon-Jon Geitel, Saska Pulkkinen, Elina Aalto, Raili Raitala, Sari Haapamäki, Haza Hajipoori, Pekka Hiltunen, Sara Hirn, Annamaria Karhulahti, Jimi Kettunen, Petrus Kähkönen, Matti Leino, Sanna Majuri, Kari Mattila, Hanna Mönkäre, Unto Nuora, Emilia Nyman, Kaisa Pesonen, Tuukka Raitala, Matti Olavi Ranin, Eero Saarinen, Inka Tiitinen, Panu Vauhkonen, Mikko Vihma, Sakari Saikkonen, Jeffrey Kam, Ville Seivo, Luka Haikonen/Wiljami Miettunen/Pablo Ounaskari 

Suomennos Mikko Koivusalo
Ohjaus Kari Rentola
Koreografia Marjo Kuusela ja Oula Kitti
Kapellimestari Risto Kupiainen
Lavastus Katariina Kirjavainen
Puvut Elina Kolehmainen
Valosuunnittelu William Iles
Äänisuunnittelu Kirsi Peteri, Jori Tossavainen
Naamiointi ja kampaukset Milja Mensonen, Jaana Nykänen

Saatavana tekstityslaite (suomi, englanti, venäjä)

Ensi-ilta 20.3.2014, 2.ensi-ilta 22.3.

Suuri näyttämö

Kesto 2 t 25 min

Liput 19 - 63 €

Ikäsuositus: kouluikäisestä ylöspäin

Jon-Jon on upea Tarzan! Ja Luka valloittava pikku-Tarzan. Upeat lavasteet! Musiikki aivan mahtavaa, samoin kaikki apinat. Odotan seuraavaa kertaa.

Maanantai-illan (17.3.) esityksessä Pekka Hiltunen Terk-apinan roolissa oli todella loistava, sekä Saska Pulkkinen Tarzanina! Aivan upeaa! Molemmat liikkuivat todella sulavasti ja lauloivat upeasti. Kokonaisuus ei jätä ketään varjoon. Hieno spektaakkeli sanan oikeassa muodossa. Hieno HKT!

Wau! Mikä musikaali! Vapaus, huumori, leikkisyys ja luovuus hauskutti koko katsomoa. Musikaali oli nappisuoritus, teatteriyleisönä voi todeta, että kehollisella työskentekyllä on mahdollista ilmaista niitä asioita, joita sanoilla ei pysty kertomaan. Loistava musikaali koko perheelle. Kiitos elämyksestä HKT(17.3)!

Aivan mahtava musikaali, elämys kaikille aisteille (18.3.)! Huikeat näyttelijä- ja laulusuoritukset, unohtamatta hienoja lavasteita. Kyllä mahtaa kaikilla gorilloilla olla reisilihakset kunnossa kun jaksaa koko shown läpi kyykkyasennossa =)

Kuullessani Tarzanin tulevan valloittamaan myös syrjäisen Suomen, olin hämmentynyt. Luulin, että elokuvan kauniita tunteita ja ajatuksia ei näyttämöllä saataisi toimimaan ja koko homma menisi pilalle. Voin myöntää; olin aivan väärässä! Alkuperäinen Tarzan- elokuva on mahtava, mutta samaa voi sanoa tästä Helsingin kaupunginteatterin musikaalista. Menkää katsomaan, niin poistutte teatterista onnellisena, hurmioituneena ja täynnä villiä viidakon voimaa! Kiitos, että osoititte luuloni vääräksi.

Todella mukaansa tempaava esitys. Phil Collinsin musiikki toimi upeasti. Aitoa viidakon tunnelmaa ja ennekaikkea onnistunut apinoiden koreografia. Hieno ohjelmavalinta. RN

Mikä energia ja esittämisen riemu nuorissa esiintyjissä! Nappisuoritus! Orkesteri soitti hienosti, apinalauma tanssi ja näytteli upeasti, lavastus oli silmihivelevää ja toimi täydellisesti. Päärooleihin Tarzaniksi ja Janeksi oltiin löydetty oikeat musikaalitähdet, kiitos Jon-Jon Geitel ja Elina Aalto! Energia ja iloinen mieli tarttui lavalta katsomoon. Näki, että koko esiintyjäryhmä oli hitsautunut upeasti yhteen. Vilpittömästi suosittelen!Kannattaa nähdä!

Ihanan valloittava musikaali! Sekä hauska , että liikuttava. Aika kului kuin siivillä. Erityiskiitos Luka (pikku-Tarzan), Jon-Jon (Tarzan), Matti (Terk), Sanna (Kala) ja Kari (Clayton) olette aivan loistavia!!

Todella viihdyttävä esitys (20.3). Ihanat taitavat ja leikkivät apinat, huikeat lavasteet ja kauniit tarinat lnovoutuivat hyvin yhteen. Komean Tarzanin (Jon-Jon Geitel) ja suloise ja sädehtivät Janen (Elina Aalto) laulu soi kauniisti ja eleettömästi. Myös Tarzanin apinaäidin Kala (Sanna Majuri ) loisti niin laulullaan kuin liikkeellään. Koko paketti oli hyvin koossa ja meno oli hienoa. Kiitos!

Odotin paljo, ja sain vielä enemmän! Kokonaisuutena mahtava ja hyvin rakennettu esitys. Nauratti ja itketti, teki mieli nousta penkistä mukaan tanssimaan. Näyttämökuva oli ihastuttava ja loi liikkuvine palasineen uskottavan viidakko kokemuksen. Kaikki näyttelijät niin lahjakkaita ja voi niitä ääniä! Varsinkin Saska hurmasi sympaattisella Tarzanillaan. ISO KIITOS!

Toinen ensi-ilta: Kiitos! Aivan mahtava esitys. Voi mikä lavakarisma Pekalla. Ja Saska, olit täydellinen Tarzan!

Upea, kerrassaan huikea kokonaisuus. Tanssijat, näyttelijät, orkesteri, lavastus, puvut - kaikki loivat vahvan elämyksen vertaa vailla. Erityisesti täytyy nostaa esiin Sanna Majurin apinaäiti-Kala. Suoritus antoi uuden syvyyden sanalle äidinrakkaus. <3 Koko perhe katseli, eli mukana ja hurmaantui. Kiitos!!!!!

Loistava esitys kaiken kaikkiaan. Erityisesti lavastus ja sen yhteispeli koreografian, valaistuksen ja musiikin kanssa kerrassaan loistavaa.

Olimme kolmen eri sukupolven voimin katsomassa Tarzania 27.3.14.Pidimme kaikki vauhdikkaasta esityksestä. Tyttärentyttären mielestä Tarzan (Saska Pulkkinen) oli ihana! Mielellään mummukin häntä katseli ja kuunteli, kuten myös muita esiintyjiä. Gorillojen liikkumista oli hieno seurata. Että jaksoivat olla jatkuvasti "apina-asennossa". Suuri kiitos kaikille tekijöille ihanasa teatteri-illasta! Hieno esitys kaiken kaikkiaan.

Aivan mahtava teatterielämys. Upea kokonaisuus.

vauhdikas, laulujen sanoista sai selvän, kiireetön, oleellinen välittyi. lapset 10,8v , kiinnostus kesti koko esityksen..... virkistävä kokemus, kiitos

Esitys oli upea, aikuisellekin paljon nautittavaa ja ihmeteltävää. Musiikkiesitykset olivat upeita. Kerrassaan piristävä ilta!

Todellakin ihana koko perheen musikaali. Vauhtia ja kaunista laulua sekä liikunnan iloa. Saska Pulkkisen Tarzan hymyili itsensä katsojan sydämeen heti lavalle saavuttuaan! Mikä lavakarisma nuorella miehellä!

Olimme viime lauantaina 29.3 koko perheen voimin katsomassa esitystä ja kaikki aivan fiiliksissä :) Upea lavastus ja koko toteutus, musiikki näyttelijät... Kaikki, mahtavaa! Tarzan (Jon-Jon Geitel) oli iiihana ja Jane (Raili Raitala) söpö <3

Aivan mahtava ilta 4.4! Suurkiitos taitavat näyttelijät ja mahtavat tanssijat, työryhmää unohtamatta, te mahdollistatte tämän huikean kokemuksen! Kiitos mahtava hkt!

Hieno elämys, keskellä kirkasta kevätpäivää sukelsimme viidakon hämyyn. Taitavaa laulua, tanssia, akrobatiaa, suuria tunteita ja eläimellistä eläytymistä... Erityisesti Saska Pulkkinen ja Matti Leino valloittivat täysin niin äidin kuin tyttäretkin:) Hymy huulilla ja kyyneleet silmissä sekä lauluja hyräillen lähdimme kotiin, missä esitystä käytiin vielä käsiohjelman kanssa hartaasti läpi. Kiitos!!

Tarzania pienestä pitäen katsoneena ja ylipäätään suurena Disney-fanina totta kai tämä musikaali oli päästävä katsomaan! Enkä todellakaan joutunut pettymään, esitys oli mieletön! Tarzan oli vaikuttava, viihdyttävä, ilahduttava ja koskettava musikaali, joka sisälsi jokaiselle jotakin. Siinä käsiteltiin todella tärkeitä aiheita, kuten esimerkiksi erilaisuutta ja sen hyväksymistä, perhettä, oman itsensä löytämistä, ahneutta ja kasvamista. Kyynelet valuivat esityksen aikana, sekä naurusta että koskettavuudesta. Lavalla nähtiin todella lahjakkaita ja taitavia esiintyjiä. Marjo Kuuselan ja Oula Kitin modernit ja taidokkaat koreografiat olivat huikeaa katseltavaa. Tarzanina nähtiin upeaääninen ja suloinen Jon-Jon Geitel sekä Janena ihastuttava ja hurmaava Elina Aalto, jotka tekivät molemmat erittäin hienoa työtä! Sanna Majuri oli erinomainen Kala, joka hurmasi häikäisevän kauniilla laulullaan sekä aidon apinamaisella liikekielellään. Jokainen esiintyjä teki kyllä loistavaa työtä! Kiitoksia superhienosta elämyksestä ja kokemuksesta, onnistuitte saamaan Disneyn taian näyttämölle! <3

vautsi! Tarzan esitys 3.5 oli mahtava. Erityisesti pidin matti leinon esityksestä tarzanin kaverina.

Meidän perhe (9v tytär mukana) nautti 2.5 esityksestä täysillä! Erityiskiitos orkesterille, valaistuksen suunnittelijalle ja näyttelijöiden fysiikkatreeneistä vastanneelle (mahtavaa apinaliikehdintää). Esitys oli kokonaisvaltainen elämys jota voin lämpimästi suositella kaikille!

Aivan huikeaa !

8.5 Aivan upea ilta! Saska Pulkkinen Tarzanina, Matti Leino Terkkinä ja Luka Haikonen Pikku-Tarzanina valloittivat tiensä suoraan sydämeen. Mahtavasti toteutettu, seikkailullinen kokemus koko perheelle, kiitos työryhmä ja hkt!

Viikko huipentui perjantaina 9.5 Tarzan musikaaliin ja mahtava huipennus se olikin! Ihana musiikki, laulut, flengaukset, lavastukset, näyttelijät, apinajengi ja pisteenä i:n päälle upeat Tarzan (Jon-Jon Geitel) ja Jane (Elina Aalto) <3

Aivan mahtava ja huippu! Valloittava kokonaisuus. Kiitos koko perheen teatterielämyksestä.

Oman lapsuuteni ikimuistoinen teatterielämys oli Kolme iloista rosvoa. Uskon, että Tarzanista jää omille lapsilleni pysyvä muistijälki. Kiitos elämyksestä!

Esityksen jälkeen kysyin oliko se hyvä? Poikani Eetu (7v.) vastasi seuraavasti: Äiti tämä päivä on minun tähänastisen elämäni paras viikonloppu.

Aivan ihana musikaali...kaikki esiintyjät olivat sisäistäneet todella hienosti roolinsa. Sanna Majurin apinaäiti Kala oli kuitenkin ylitse muiden...Sannan kaunis ääni ja täydellinen eläytyminen liikkeineen ihastutti ja liikutti.

Huikea ja monipuolinen kokemus! Näytöksessä sai sekä nauraa että itkeä ja silmät kostuivatkin heti ensimmäisen laulun aikana. Käsitteli tärkeitä asioita upealla tavalla. Musiikki ja lavasteet olivat henkeäsalpaavia ja näyttelijöille suurkiitos! Tämä on pakko nähdä uudestaan!!

Olin lukenut paljon kehuja musikaalista, mutta en osannut odottaa sen olevan näin mahtava! Näyttelijäsuoritukset, lavasteet, musiikki... Kaikki toimi ja lavaa käytettiin kekseliäästi ja monipuolisesti hyväksi. Odotin että Tarzan olisi ollut pelkästään kevyt ja hauska näytelmä, mutta se saikin liikuttamaan tunteita moneen eri suuntaan ja miettimään suvaitsevuuden merkitystä sekä nykyihmisen irtonaisuutta luonnosta. Eli siis Tarzanille kuuluisat kymmenen pistettä ja papukaijamerkki :D Iso kiitos tästä! Toivon, että ohjelmistossa on jatkossakin samantyylisiä musikaaleja :)

Vaikka olen Disneyn klassikkopiirrettyjen suuri fani, uskallan väittää, että Helsingin Kaupunginteatterin musikaaliversio Tarzanista peittoaa jopa alkuperäisen piirroselokuvan. Varaudu katsomossa sekä ilon että surun kyyneliin, sillä musikaaliversio ravistaa tunteita ja ajatuksia monin tavoin. Aivan mahtavaa, tällaista teatterin pitääkin olla!

Mieletön!! Kyllä kannatti tulla Seinäjoelta asti katsomaan! Jon-Jon Oli ihastuttava Tarzan! Herkkä ja sulavaliikkeinen. Railin Jane vei kuitenkin sydämen! Herkkä ja uskottava, hauska ja mikä ääni!! Huikeaa! Ensemble oli loistava! Kiitos! Kyllä Suomessakin osataan!

Wau! Tarzan musikaali on ihan mielettömän hyvä! Musiikki, rooli suoritukset, lavasteet, puvut, koreografi... ! Ihan täydellinen paketti. Pakko tulla uudestaan! Musikaali on hauska, koskettava ja opettavainen. Sitten vielä todella taitavat ihmiset näyttämöllä! :)

Kiitos upeasta teatterielämyksestä 23.5.!

Upea esitys. Oli aivan mahtavaa olla katsomassa, kun ammattilaiset esintyivät. Hienoa!

Ihan huikea, mieletön esitys (24.5.) ! Lavastus oli upea ja vei kyllä katsojankin syvälle viidakkoon, näyttelijät ja tanssijat olivat ihan huippuja. Tarzan sulatti niin äidin kuin tyttärenkin sydämen. Viihdettä parhaimmillaan!

oli upe musikaali

En ole koskaan nähnyt mitään näin liikuttavaa,koskettavaa, ja ihanaa! Pidin aivan älttömän paljon! (koska se oli niin älykäs) :D

24.5 olin viidettä kertaa katsomossa, mahtavasti vedetty! Koko viidakkojengi onnistuu piristämään ja liikuttamaan - aina! Hyvää kesää, syksyllä palaan viidakkoon!♥

Aivan ihana! Jon-Jon Tarzanina sai hymyn kaavoille, Matti Leino oli tosi hyvä laulamaan ja Pikku-Tarzan oli ihanan suloinen!

 

Syksy myynnissä nyt!

Median kommentit

”Kylmiä väreitä. Harva musikaali ravistaa tunteita niin kuin Tarzan Helsingin Kaupunginteatterissa.”

Apu 27.3.2014 - Liisa Talvitie


”Huippuviihdettä. Tarzan on huikea ja huumorintajuinen.”

Eeva 4/2014 - Riitta Nykänen


”Tarzan-musikaali on sujuvaa viihdettä ja nautittava elämys”

Etelä-Suomen Sanomat 22.3.2014 - J.T. Laakso


”Disneyn Tarzan viihdyttää myös näyttämöllä. Hyvän mielen musikaalissa on ratkiriemukasta apinamaisuutta.”

Suomen Kuvalehti 13/2014 - Päivi Ängeslevä


”Kunkkua!”

Anna 3.4.2014 -  Emma Koivula


”Kekseliään ja monipuolisen lavastuksen (Katariina Kirjavainen) ja puvustuksen (Elina Kolehmainen) ohella kiitosta ansaitsee koko kööri, joka tosiaan joutuu koville ollessaan jatkuvasti liikkeessä koko näyttämön laajuudella.”

Episodi.fi 20.3.2014 - JV


 Kaiken kaikkiaan vaikuttava kokemus niin aikuiselle kuin lapsillekin. Unenomainen tunnelma Phil Collinsin musiikin tahdissa. Suosittelen.”

Dolce macchiato -blogi - 19.3.2014


 Tarzan-musikaali oli lyhyesti kuvattuna suurenmoinen.”

Tarinoita taivaanrannalta -blogi - 21.3.2014


”Vau!” huokaisee koko perhe jo väliajalla. Helsingin Kaupunginteatterin Tarzan on vaikuttava, sadun hohtoinen seikkailumusikaali, johon ihastuu koko perhe.”

Meidän Perhe 27.3.2014 - Pauliina Romppanen


Mitä tahansa Tarzan-musikaalilta odotinkin, en sitä, että se liikuttaisi. Niin vain kävi.”

Helsingin Sanomat 22.3.2014 - Suna Vuori


Tarinassa riittää jännittäviä käänteitä ja isoja tunteita”

Penkkitaiteilija-blogi - 21.3.2014


 ”Collinsin komeasti kudotun, afropotkuja vain mausteiksi sirottelevien sävelmien toteutus on Risto Kupiaisen mainion orkesterin hallussa.”

Aamulehti 22.3.2014 - Anne Välinoro


”Vastustamattomat hahmot ottavat näyttämön lempeästi haltuunsa - liikkuvat pehmeästi, pyörivät, kieppuvat ja kyhnyttävät kuin gorillat. Ovatkohan ne tosiaankin oikeita?”

Turun Sanomat 22.3.2014 - Ilona Kangas


”Tarzan tarjosi minulle kahmaloittain näyttävää visuaalisuutta ja upeita näyttelijäsuorituksia, joten niiden osalta suosittelen esitystä lämpimästi.”

Kujerruksia-blogi - 28.3.2014


Lähdin katsomosta suu messingillä ja ”hyvä pöhinä” oli katsomosta poistuttaessa muillakin.”

Teatterikärpäsen puraisuja 2 -blogi - 28.3.2014


Tarina oli hauska ja koskettava, musiikki menevää ja kaunista, visuaalinen ilme kekseliäs ja taianomainen, ja näyttelijäkaarti loisti yhteishengellään sekä taidoillaan. Tämä on todellista koko perheen musikaaliteatteria, jossa viihtyvät sekä lapset että aikuiset, ja jonka haluan kokea ehdottomasti uudelleen!”

Use Your Illusion and Enter My Dream -blogi - 28.3.2014


Kolmekymmentähenkiseen näyttämöensembleen mahtuu teatterilaisten lisäksi breakdance- ja sirkustaitureita, ja esimerkiksi apinalauman koreografiat ovatkin huikeata nähtävää.”

Riffi 20.3.2014 - Tommi Saarela


”Esityksen toteutus on kaikilta osin ammattitaitoista ja näyttävää.”

Demokraatti 25.3.2014 - Annikki Alku


Seikkailutarina kääntyi valloittavaksi musikaaliksi ja kasvukertomukseksi.”

Skenet 27.3.2014 - Martti Mäkelä


 ”En heti muista yhtä hurmaavaa hahmoa näyttämöllä kuin on Sanna Majuri gorillaäitinä...”

Kotiliesi 9.4.2014 - Essi Salonen


 Mikä visuaalisuuden ja taitavan kehonkäytön ilotulitus.”

Jasmin Hamid -blogi - 9.4.2014


 ”Se on kasvutarinanuoresta pojasta josta tulee mies ympäristössä, joka on aina häntä arvostelut. Se on uskomattoman kauniin musiikin ilotulitusta. Se on henkeäsalpaava ja opettavainen, se saa niin lapset kuin aikuisetkin nauramaan.

XL Elämää -blogi - 11.4.2014


”Hyväntuulinen ja energinen musikaali soveltuu koko perheelle, ja elämys on täydellinen lasten seurassa.”

Kätilö-lehti 3/2014 - Eriikka Sailo


”Vauhdikas musikaali. Phil Collinsin musiikki tempaa katsojan mukaansa heti alusta alkaen. Upeat lavasteet luovat viidakkomaisen meiningin ja apinoiden huikeat tanssiesitykset saavat katsojissa aikaan kylmiä väreitä. Kaksi ja puolituntinen esitys kuluu kuin siivillä.”

Koululainen 5/2014 - MS


”...huikean hienot lavasteet ja apinoiden mahtavat tanssiesitykset saavat katsojan seuraamaan taatusti esitystä loppuun asti.”

Leppis 5/2014 - MS