Brendan Milburn, Rachel Sheinkin & Valerie Vigoda

Striking 12

Pasila liekeissä!

Rooleissa: Samuel Harjanne, Petrus Kähkönen, Veera Railio

Suomennos: Jukka Virtanen ja Kristiina Drews
Ohjaus: Neil Hardwick
Lavastus ja valosuunnittelu: Antti Rehtijärvi
Puvut: Riitta Anttonen-Palo
Musical supervisor: Risto Kupiainen
Koreografia: Tiina Peltonen
Äänisuunnittelu: Ari-Pekka Saarikko
Naamiointi ja kampaukset: Aino Suominen

Ensi-ilta 4.11.2011

Studio Pasila

Kesto 1 t 30 min, ei väliaikaa

STUDIO PASILAN ENERGINEN MUSIIKKITEATTERIUUTUUS YHDISTÄÄ LIVEKEIKAN JA KOMEDIAN

Striking 12 tarjoaa piristystä loppuvuoden pimeneviin iltoihin. Ainutlaatuista, livekeikan ja komedian yhdistävää esitystä on luonnehdittu nimellä musiikkiteatterin Kiviä taskussa, sillä esityksen kolme näyttelijää esittävät näytelmän kaikki roolit ja lisäksi soittavat ja laulavat läpi esityksen. Räjähtävän energisen esityksen ohjaa Neil Hardwick.

Amerikassa kulttimaineeseen nousseen Striking 12 -esityksen alulle panijana on indiebändi GrooveLily. Suomeen esityksen toivat nuoret musiikkiteatterilupaukset, Samuel Harjanne (kosketinsoittimissa) ja Petrus Kähkönen (rummuissa), jotka nähdään nyt Pasilan näyttämöllä yhdessä viulua soittavan Veera Railion kanssa.

Striking 12 on moderni, hauska ja koskettava versio H. C. Andersenin Pienen tulitikkutytön tarinasta uudenvuodenaaton New Yorkissa. Loppuvuoden juhlakausi tympii päähenkilöä, joka viettää vuodenvaihteen mieluiten yksin kotona, kunnes yllättävä kohtaaminen saa hänet näkemään asiat toisessa valossa.

Suomennoksesta vastaavat Jukka Virtanen ja Kristina Drews, ja esityksen musiikillisena asiantuntijana toimii Risto Kupiainen. New Yorkin uudenvuodenaaton valot ja sähköisen rock-keikan tunnelman Pasilaan loihtii valosuunnittelusta ja lavastuksesta vastaava Antti Rehtijärvi.

 

Musiikkiteatterin Kiviä taskussa

Samuel Harjanne ja Petrus Kähkönen viettivät New Yorkissa unelmien kesää 2010. Eräänä iltapäivänä he saivat päähänpiston, jonka seurauksena Neil Hardwickille lähetettiin toiveikas meili, Asko Sarkolaan otettiin yhteyttä ja loppu on popmusiikkiteatterin historiaa! Samuelin ja Peetun New Yorkin -tuliainen on tässä: Striking 12 !

Kohtalokkaana iltapäivänä New Yorkissa kämppikset Samuel ja Petrus loikoilivat sohvalla huonoja TV-ohjelmia katsellen ja pohtivat elämää. He alkoivat miettiä, mitä esityksiä olisi kiva tehdä ja Samuel muisti, että sellainen tosi hyvä musiikkiteatteriteos on olemassa kuin Striking 12. Siinä ideana on, että näyttelijät laulavat ja soittavat kaiken itse. Petrus kertoo: ”Siltä istumalta alettiin kuunnella sitä musaa ja päätettiin, että tää tehdään! Ei tiedetty vielä minne ja milloin, mutta sovittiin, että nyt tähdätäänkin korkealle, mennääs ensin Askon kiskalle asioimaan!”

Askon kiskalla

Alkoi tapahtua ja nopeasti, iltapäivä Manhattanilla kääntyi illaksi. Neil Hardwickille lähetettiin sähköpostia ja jäätiin odottamaan vastausta. ”Mietittiin, kuka pystyisi kaitsemaan meitä ja tajuaa musiikkiteatterista. Neil tuli heti mieleen, hän on lisäksi komiikan iso herra ja Striking 12:ssa on paljon komiikkaa. Ja jollain ihmeen tavalla Nilleri hiffaa nuoria!” Samuel hehkuttaa.

”Kirjoitettiin Neilille, että me oltais tekemässä tällaista juttua ja kiinnostaisi tehdä yhteistyötä sun kanssa, haluaisitko lähteä mukaan?”

”Sitten odotettiin vastausta ja jännitettiin: mitä se vastaa, mitä se vastaa… Ja Neililtä tuli vastausviesti: Totta kai!” Samuel innostuu.

Lento takaisin Suomeen oli elokuun alussa ja aika Asko Sarkolan puheille oli sovittu jo seuraavaksi aamuksi. ”Oltiin ihan paniikissa ja jetlagissa, mutta Asko osti sen idean! Kun me lähdettiin Askon luota, sanoin: Samuel, tapahtuiko tässä just äsken se, mitä mä luulen?”

Show, joka toimii kaikille

Striking 12 on livekeikan ja teatterin räjähtävän energinen sekoitus. Siinä on yhdistetty paras tunnelma molemmista – intiimi ja ytimissä asti tuntuva rock-keikka ja huippuhauska komediaesitys.

Pojat kuvailevat musiikkia: ”Funky, groove, rock, popballadeja, vähän lattareita ja pieniä elementtejä musikaalimusiikista… Ja kuitenkin ihan oma saundi!”

Sinkkuelämää-sarjassa New York on se viides päähenkilö. Entä nyt, kun kaupungilla on niin merkittävä osa Striking 12:n alkutaipaleella? ”Me tuodaan tähän sitä Nykkiä, joka me koettiin kesällä kahdestaan. Tämä on meidän New Yorkin tuliainen! Eiks ollu kauniisti sanottu?” Samuel virnistää.

Mutta kenelle näin mahtava tuliainen on tuotu? ”Kaikille! Show toimii kaikille, kohderyhmänä tässä on ihmiset jotka haluaa pitää hauskaa ja nauttia!”

”Monella tapaa freesiä ja uutta, muttei yhtään vaikeaa. Piristystä arkeen!” Petrus innostuu.

”Tosi ihmisläheinen ja yleisöystävällinen. Tää on mun ens talven masennuslääke!” Samuel huudahtaa ja jatkaa: ”Energia ja ilo tarttuu yleisöön. Studio Pasilasta tulee Frendien Central Perk -kahvila, ystävien kuppila, jossa pidetään hauskaa!”

Petra Bühler

SETS THE HOLIDAYS AFIRE... too hot to miss.

The Mercury News


Median kommentit

Studio Pasilan Striking 12 on taitavaa pikkujoulutunnelmointia, jossa riittää huumoria, hunajaisia ja liikuttavia sävelmiä sekä romanttisen komedian imua.”

Helsingin Sanomat 9.11.2011 - Maria Säkö


”Mainostivat etukäteen esitystä energiseksi ja mukaansa tempaavaksi. Eivät luvanneet liikoja. Energia tarttui, yllytys toimi ja rokkijalka pääsi mukavasti vipattamaan...”

Kansan Uutiset 14.11.2011 - Hannu Hurme


”Mainio hyvän tuulen paukku”

Salon Seudun Sanomat 30.11.2011 - Arto Aulavuo