David Lindsay-Abaire - Jeanine Tesori

Shrek

Koko perheen JÄTTImusikaali

Peacock-teatteri, Tivolikuja 1

▶ Tarkista esiintyjät täältä

Rooleissa: Petrus Kähkönen, Jon-Jon Geitel, Laura Alajääski/Anna-Maija Tuokko, Matti Leino, Kari Arffman/Antti Timonen, Sari Haapamäki, Helena Haaranen, Sofia Hilli, Juha Jokela, Kirsi Karlenius, Jyrki Kasper, Ilkka Kokkonen, Aksinja Lommi, Kai Lähdesmäki, Kari Mattila, Heidi Naakka, Kaisa Niemi, Unto Nuora, Emilia Nyman, Sami Paasila, Raili Raitala, Mikko Paloniemi, Tiina Peltonen, Inka Tiitinen, Kaisa Torkkel, Leenamari Unho, Mikko Vihma, sekä Kasperi Virta, Miska Sagulin, Ronny  Isaksson, Onerva Pohjolainen, Laura Laitinen, Sara  Vihma, Elina Kanerva, Laurapeppi Väänänen.

Suomennos ja ohjaus: Kari Arffman

Kapellimestari: Risto Kupiainen

Lavastus: Samuli Halla

Puvut: Tim Hatleyn alkuperäisen suunnitelman pohjalta Anna-Leena Kankaanpää ja Tuovi Räisänen

Koreografia: Jyrki Karttunen

Valosuunnittelu: William Iles

Äänisuunnittelu: Kirsi Peteri, Jori Tossavainen

Naamiointi ja kampaukset: Jutta Kainulainen, Jaana Nykänen, Milja Mensonen 

 

Book and Lyrics by DAVID LINDSAY-ABAIRE 

Music by JEANINE TESORI 

Originally produced on Broadway by DreamWorks Theatricals and Neal Street Productions.

Based on the DreamWorks Animation Motion Picture and the Book by William Steig.

This show is presented by permission of Josef Weinberger Ltd. London on behalf of Music Theatre International New York and DreamWorks Theatricals.

Original Broadway Production Directed by Jason Moore

Costumes based on designs by Tim Hatley

Ensi-ilta 25.8.2016

Peacock-teatteri

Kesto noin 2 t 40 min

Ikäsuositus: kouluikäisestä ylöspäin

Hurmaavalla tavalla tunnetuimpia satuja yhdistelevä koko perheen romanttinen musikaalikomedia on vastustamaton tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja erilaisuuden hyväksymisestä. Suuri, vihreä, yksikseen suolla asusteleva jätti Shrek on pelottavasta ulkomuodostaan huolimatta rauhaa rakastava olento. Lörpöttelevä aasi seuranaan hän lähtee urheasti pelastamaan kaunista prinsessa Fionaa, ja taistelemaan minimittaista, satuja inhoavaa hirmuhallitsija Farquaadia vastaan. Menestysmusikaali on iloisen ja vauhdikkaan musiikin sekä kauniiden balladien juhlaa, joka valloittaa huumorillaan ja lämmöllään kaikenikäiset katsojansa. Sadun Shrekistä kirjoitti kirjailija William Steig. Siitä tehty tietokoneanimaatio sai kaikkien aikojen ensimmäisen tietokoneanimaation Oscar-palkinnon vuonna 2002. Menestysmusikaali siitä tehtiin Broadwaylle vuonna 2008, jonka jälkeen se on valloittanut musiikkiteatterin ystäviä ympäri maailmaa. Shrek tulee saksankielisestä sanasta ”schreck”, joka tarkoittaa pelottavaa. Ruma, vihreä, yksikseen suolla asustava Shrek ei ole kuitenkaan pelottava ulkomuodostaan huolimatta, vaan rauhaa ja joutenoloa rakastava mies. Rauhallinen elämä keskeytyy, kun useat tunnetut satuhahmot kuten Pinokkio, Kolme pientä porsasta ja Aasi joutuvat pakenemaan suolle. Paon takana on satuja ja kaikkea kauneutta inhoava lordi Farquaad. Shrekin on lähdettävä Farquaadin luokse, mutta elämä muuttuu lopullisesti, kun hän rakastuu Fionaan. Shrekin on kuitenkin käytävä taistoon pahaa lordia vastaan, joka on valinnut Fionan puolisokseen. Juonen käänteitä enempää paljastamatta kaikilla oikeilla saduilla on onnellinen loppu. Niin Shrekilläkin.


Median kommentit

”Shrek on jättihitti!”

huonoäiti.fi - 25.8.2016


”Jättimusikaali on myös huippumusikaali, ihan kaikilla kriteereillä mitaten. Tanssiryhmä, orkesteri, lavastus ja puvustus ovat kansainvälistä tasoa. Niin myös pääosien esittäjät.”

Apu blogit 26.8.2016 - Liisa Talvitie


 ”Joukkokohtaukset ovat upeata katsottavaa kaikessa värikkäässä visuaalisuudessaan, koreografiat ovat kekseliäitä ja näyttäviä, laulu toimii kautta linjan valtavan hyvin. Tämän taidokkaampaa musikaalilaulamista ei tämän valtakunnan lavoilta löydy.”

Helsingin Sanomat 26.8.2016 - Mari Koppinen 


”Helsingin Kaupunginteatterin musikaali on satuaan isompi.”

Aamulehti 26.8.2016 - Anne Välinoro


”Riemukas ja hauska ylistyslaulu erilaisuudelle.”

Paljon Melua Teatterista -blogi - 25.8.2016


 Shrek sai hyvälle tuulelle värikkyydellään, tärkeällä sanomallaan (ystävyys, rakkaus, suvaitsevaisuus, erilaisuuden ja itsensä hyväksyminen...), huumorillaan ja viihdyttävyydellään.”

Teatterikärpäsen puraisuja -blogi 26.8.2016


 ”Väitän, että tässä on tarjolla taas yksi todiste suomalaisen musiikkiteatterin elinvoimasta.”

Lukupino-blogi - 28.8.2016


”Shrek-musikaalin toteutus HKT:ssa on yksinkertaisesti erinomainen. Näyttelijävalinnat ovat osuneet nappiin, ja voi hyvät hyssykät, millaisia laulajia castissa on!”

Isyyspakkaus-blogi - 28.8.2016


”Hurraa-huuto hyljeksityille - ja ilmavaivaisille”

Keskisuomalainen 27.8.2016 - Anu Puska


Shrek on suurtyönä näyttämöllisen moniosaamisen juhlaa.”

Kansan Uutiset 29.8.2016 - Hannu Hurme


”Shrek-musikaali – jättiläisiä näyttämöllä!”

Riffi 31.8.2016 - Tommi Saarela


Musikaaligenreen kuuluu värikkyys, näyttävyys ja juonen jouheva eteneminen. Kaikki nämä seikat toteutuvat Peacockin näyttämöllä.”

Heidin Teatteriarvostelut -blogi -  30.8.2016


”Jättimusikaali pöräyttää ilmoille niin lapsia kuin aikuisiakin naurattavaa huumoria ja swengaavaa tunnelmaa.”

Man Made Lifestyle -blogi - 30.8.2016


 Shrek-musikaali on Helsingin kaupunginteatterin taattua laatua, johon yleisö on viime vuosien tuotantojen myötä oppinut luottamaan. Lähes kolmituntinen esitys viihdyttää niin aikuis- kuin lapsikatsojiakin.”

Kulttuuriarviot.fi 31.8.2016 - Päivi Arvonen


 Ensiluokkaisesta toteutuksesta löytyy jokaiselle jotakin. Puhdasta hiilihydraattia, mutta joskus pitää olla karkkipäivä. Tykkäsin.”

Jälkisoitto-blogi - 27.8.2016


”Shrek on viihdyttävä ja sadunomainen tarina erilaisuudesta. Tunnelma katsomossa on kuin Broadwaylla.”

Suomen Kuvalehti 35/2016 - Päivi Ängeslevä


 ”Erilaisuuden ylistys (...) Teatterin musikaalikoneisto on rasvattu ja katsoja kiittää. Tarina on aina ajankohtainen ja toteutus ammattimainen, energinen ja osaava.”

Kotimaa 1.9.2016 - Olli Seppälä


 Shrekin koreografiat on suunnitellut Jyrki Karttunen. Pakko myöntää, että hienoa jälkeä Karttunen on saanut aikaiseksi. Aivan uskomattomia tanssiesityksiä näyttämöllä nähdään.”

Elämä on ihanaa -blogi - 11.9.2016


 Voiko näytelmä saada parempaa arvostelua kuin ilosta ulvovan ja kirkuvan yleisön?”

Kulttuurikuu-blogi - 8.9.2016


Helsingin kaupunginteatterin Shrek on mainiota viihdettä. (...) Jos huumori, herkkä tarina, hyvät hahmot ja korkealuokkainen tuotanto kiinnostavat, niin kannattaa ehdottomasti harkita teatteri-iltaa Linnanmäen Peacockissa!”

Amusa Kulttuuritori 15.9.2016 - Jouni Hakkarainen


”Shrek on suurtyönä näyttämöllisen moniosaamisen juhlaa.”

Kansan Uutiset 2.9.2016 - Hannu Hurme