“Loistava näyttelijäsuorituksen Martti Suosalta jälleen kerran, uskomattoman taitava kaveri. ”     “Martti Suosalo on NÄYTTELIJÄ!”     “Näyttelijäsuoritus oli monipuolinen ja vaativa. Hotakaisen teksti oli hyvää, hotakaismaista. Huono ilmanvaihto häiritsi keskittymistä, myös liika lämpö. ”     “Mahtava esitys jälleen kerran Suosalolta, pidin kovasti!!”     “Kiitos Martille mahtavasta suorituksesta! @facebook/hktfi”    

Kari Hotakainen

Palvelija

Kun auttajan hermot eivät enää pidä

Studio Pasila, Ratamestarinkatu 5

Rooleissa: Martti Suosalo

Visualisointi: Max Wikström

Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen

Ensi-ilta 16.4.2015 (Arena-näyttämöllä)

Studio Pasila

Kesto 2 t

Liput 17,50 € - 35 € (sis. pm)

HUOM! SYKSYLLÄ 2017 ESITYS SIIRTYY STUDIO PASILAN NÄYTTÄMÖLLE!

Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka tulee Arena-näyttämölle pitämään seminaariluennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan. Palvelija on Kari Hotakaisen uusi, Helsingin Kaupunginteatterille kirjoittama monologinäytelmä. Näytelmä tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne. Kaikissa elämän vaiheissa tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä, ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Toisille palvelijan rooli sopii kuin hanska käteen, mutta toisia se alkaa ajan myötä rassata. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä kulkee raja kun palvelijan mitta tulee täyteen? Palvelijan rooliin ui monitaituri Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen.


HUOM! VAIN NELJÄ ESITYSTÄ SYKSYLLÄ!

Median kommentit

”Kirjailija Kari Hotakainen ja näyttelijä Martti Suosalo ovat oman alansa huippuja, enkä edes yritä keksiä enempää metaforia kuvatakseni heidän saumatonta yhteistyötään.”

Helsingin Sanomat 18.4.2015 - Lauri Meri


”Kun ihmisluonnon havainnoimisen ja sarkasmin mestari kirjoittaa tekstin monologien ja muuntautumisen kruunaamattomalle kuninkaalle, teatteri-illan odotusarvo hipoo kattoa. (...) Ja odotukset täyttyivät Palvelijan kantaesityksessä Arena-näyttämöllä torstai-iltana.”

Ilta-sanomat 17.4.2015 - Miia Hiiri


”Kuinkahan kauan Suosalo saa ja joutuu tätä esitystä esittämään, yleisön pyynnöstä. Kiirehtikää kaikki katsomaan niin kauan kuin tästä saa nauttia ja saa lippuja.”

YO-inetti 21.4.2015 - Maija Kääntä


 Suosalon virtuoosimaisesti tulkitsema monologi ei ole palveluammattien esittelykierros, vaan pikemminkin kunnianosoitus heille, jotka asettavat toisten tarpeet omiensa edelle.”

Keskisuomalainen 18.4.2015 - Anu Puska


Martti on mahtava. Ylistyssanoja voisi jatkaa loputtomiin.”

Elämä on ihanaa -blogi - 18.4.2015


Suosalon esitys on niin napin tarkkaa ja nautinnollista työtä, että siitä ei paremmaksi mennä. Ehdottomasti kevään hitti.”

Skenet 23.4.2015 - Martti Mäkelä


Martti Suosalo on luotettava ja paikoin ilmiömäinen.”

Kansan Uutiset 25.4.2015 - Veli-Pekka Leppänen


”Teksti ja tulkinta täyttä rautaa”

Länsi-Uusimaa 20.4.2015 - Kaarina Naski


Martti Suosalon ote katsojiin on lähes hypnoottinen, niin hyvin hän pitää yleisön hyppysissään.”

Apu-blogit 5.5.2015 - Liisa Talvitie


”Suosalon kyky tuoda sekunnissa lavalle täysin toinen henkilöhahmo, on ällistyttävä.”

Turun Sanomat 30.4.2015 -  Ilona Kangas


”Martti Suosalo hurmaa Palvelijassa”

Kotiliesi 6.5.2015 - Essi Salonen


”Kirjailija Kari Hotakainen on nero, joka tarkkailee aikaa ja ihmisiä, siilaa ja nakuttaa sanansa vahvan humanismin ja mustan huumorin kautta tiiviiksi osumiksi. Näyttelijä Martti Suosalo on monilahjakkuus, mimiikan, äänen ja rytmin mestari.”

Eeva 5/2015 - Raila Kinnunen


Palvelija on viihdyttävä ja ajatuksia herättävä yhden miehen show.”

Pilkkuun asti -blogi - 2.11.2015