Marjatta Kurenniemi

Onneli ja Anneli

Rakastettu satuklassikko

Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -kirjojen pohjalta näytelmäksi kirjoittaneet Eppu Nuotio ja Tuutikki Tolonen

Rooleissa  Kreeta Salminen, Pihla Penttinen, Sari Haapamäki, Leena Harjunpää, Ágnes Kaszás, Sampo Kerola, Vappu Nalbantoglu, Jaakko Nieminen, Tiina Peltonen, Leena Rapola, Matti Rasila, Tuomas Tulikorpi

Ohjaus Lija Fischer
Nukketeatterin ohjaus ja nukkien suunnittelu Maija Linturi
Lavastus, puvut ja projisoinnit Katariina Kirjavainen
Valosuunnittelu Ada Halonen
Äänisuunnittelu Mauri Siirala
Naamiointi Tuula Kuittinen
Kampaukset Taina Tervo
Koreografiat Leena Harjunpää, Jaakko Nieminen, Sampo Kerola
Nukkien suunnittelu ja rakennus Heini Maaranen

Ensi-ilta 20.4.2013

Pieni näyttämö

Kesto 2 t

Ikäsuositus: Yli 5-vuotiaille

Parhaiden kaverusten Onnelin ja Annelin toive toteutuu, kun he saavat idylliseltä Ruusukujalta talon ihan vain itselleen koko kesäloman ajaksi. Heidän uudet naapurinsa eivät ole ihan tavanomaisia – Ruusukujalla pölyhuiskat siivoavat itsekseen ja toivomuskanat munivat joka päivä uuden munan.

Varjo kuitenkin lankeaa naapuruston ylle, kun ankaran Minna Pinnan johtama orpokoti rakennetaan kadun päähän. Onko orpokodissa kaikki hyvin? Kun orpokodista karannut Pekki kertoo Onnelille ja Annelille orpokodin ankeudesta, on aika lopettaa ihmettely ja tehdä jotain. Lapset pitäisi pelastaa Minna Pinnan kynsistä, mutta siihen tarvitaan kaikkien Ruusukujalaisten apua.

Marjatta Kurenniemen rakastetun lastenklassikon pohjalta tehty kantaesitys sisältää tanssia, nukketeatterin taikaa ja vauhdikkaita tilanteita.


Median kommentit

 

Wau-efekti tulee heti Onneli ja Anneli -näytelmän alussa: Rouva Ruusupuun kädet venyvät ja ylettyvät kaikkialle kohtalonomaisesti. Marjatta Kurenniemen kirjoihin luoma maagisuus leviää näyttämölle ensisekunneista.”

Etelä-Saimaa 22.4.2013 - Liisa Kukkonen


Helsingin kaupunginteatteri jatkaa kunnianhimoisten, huolella tehtyjen sekä lapsen älyä ja mielikuvitusta kunnioittavien lastenesitysten sarjaa. (...) ...hulluttelevan vauhdikas ja reteän humoristinen tulkinta yhdistelee vahvasti rytmitettyyn teatterilliseen kerrontaan sujuvasti tanssia sekä nukke- ja esineteatteria.”

Turun Sanomat 23.4.2013 - Eeva Kemppi


”Ruusukujan Rosvoliitto pelastaa orvot”

Helsingin Sanomat 22.4.2013 - Suna Vuori


 ”...energisesti näytelty Onneli ja Anneli kertoo rohkeista tytöistä.”

Skenet 2.5.2013 - Maria Säkö


 ”...satuklassikon lumo yhdistyy nykyaikaiseen toteutuksee.”

Teatteri & tanssi 4/2013 - Silja Ylitalo