Frank Loesser ja Abe Burrows

Miten menestyä vaivatta liike-elämässä

Musikaalikomedia

Rooleissa Antti Lang, Esko Roine, Anna Victoria Eriksson, Laura Allonen, Iikka Forss, Pekka Hiltunen, Kirsi Karlenius, Ilkka Kokkonen, Jukka Kontusalmi, Petrus Kähkönen, Antton Laine, Kaisa Mattila, Kari Mattila, Jero Mäkeläinen, Hanna Mönkäre, Unto Nuora, Sami Paasila, Tiina Peltonen, Raili Raitala, Tuukka Raitala, Hanna Rajantie, Dayron Napoles Rubant, Emilia Saarinen, Henri Sarajärvi, Suvi Salospohja, Inka Tiitinen, Antti Timonen, Leenamari Unho, Mikko Vihma

Suomennos Reita Lounatvuori

Laulujen suomennokset Ilkka Talasranta

Ohjaus ja koreografia Markku Nenonen

Kapellimestari Risto Kupiainen

Lavastus Jani Uljas

Puvut Elina Kolehmainen

Valosuunnittelu William Iles

Äänisuunnittelu Kirsi Peteri ja Jori Tossavainen

Naamiointi ja kampaukset Jutta Kainulainen, Henri Karjalainen

Saatavana tekstityslaite (suomi, englanti, venäjä)

▶ Katso video ensi-illan tunnelmista

Ensi-ilta 27.8.2014

Suuri näyttämö

Kesto 2 t 45 min

Miten menestyä vaivatta liike-elämässä on 1960-luvun musikaalihelmi, joka koki uuden kukoistuksen Broadwaylla vuonna 2011. Musikaalikomedia kertoo nuoresta miehestä, J. Pierrepont Finchistä, joka pestautuu postipojaksi Globaalit pakettinappulat –firmaan ja aloittaa alta aikayksikön kipuamisen yhä ylemmäs firman hierarkiassa. Finch ammentaa tietonsa oppikirjasta, joka opastaa vaivattomaan menestykseen työelämässä. Kirjan ja neuvokkuutensa ansiosta hän etenee ikkunanpesijästä suuryrityksen toimitusjohtajaksi. Yrityksen, joka on ”niin suuri, että kukaan ei tarkalleen tiedä mitä muut tekevät”. Lopulta Finchin epätavalliset ja moraalisesti hyvin kyseenalaiset busineskoukerot vaarantavat sekä lupaavasti alkaneen uran, että romanttisen suhteen kauniin sihteerin kanssa. Miten menestyä vaivatta liike-elämässä on upeiden tanssinumeroiden täyttämä, näyttävää silmänruokaa tarjoava, hauska ja värikäs musikaalikomedia. Näyttävän vauhdikasta menoa säestää vivahteikas Broadwayn kultakauden musiikki.


HUOM! VIIMEINEN ESITYS 28.3. klo 13

Median kommentit

 

”Tämä on täydellinen musikaalikomedia. Musiikki, laulajat ja tanssijat osaavat asiansa ja kokonaisuus on komea. Hauskuus on siistiä ja piristävää, täydellistä viihdettä.”

YOT-Inetti 18.9.2014 - Maija Kääntä


”Täydellisen tyylikäs”

Turun Sanomat 30.8.2014 - Ilona Kangas


”Teatteri on viihdettä, ja viihteen tehtävänä on tuoda lisäiloa elämäämme rutiiniemme ja arkemme keskelle. Joskus ani harvoin viihteen parissa tulee kuitenkin vastaan helmiä, jotka suorastaan häikäisevät meidät.

Nämä tällaiset näytelmät ovat viihteen valioyksilöitä, jotka venyttävät rajoja olemalla enemmän kuin osiensa summa. Yhtäkkiä emme puhukaan enää vain viihteestä, vaan puhumme elämyksistä ja hetkistä. Hetkistä, jotka ovat täällä nyt ja jotka kohta jo ovat kadonneet tavoittamattomiin. Tällaisia ajatuksia minussa herätti musikaalikomedia Miten menestyä vaivatta liike-elämässä, joka ei ole ainoastaan hyvä teatterinäytelmä, vaan se on yksi niistä syistä, miksi ylipäätään rakastamme teatteria.”

Amusa.fi 29.8.2014 - Jouni Hakkarainen


”Miten menestyä vaivatta liike-elämässä -musikaali on parasta estolääkitystä alkavaan syksyyn.”

Apu 28.8.2014 - Liisa Talvitie


Tämä oli positiivisuudella, vauhdilla ja ilolla täytetty musikaali jossa teatteri antoi todella vastinetta rahalle. Suuren näyttämön resurssit oli käytetty loistavasti, lavasteet vaihtuivat sulavasti ja puvustus oli aikaan sopiva ja kaunis. (...) Miten menestyä vaivatta liike-elämässä on juuri se musikaali jonka suosittelisin näkemään jos haluaa teatterikokemuksen jonka jälkeen kotiin lähtee hymyssä suin.”

XL Elämää -blogi - 5.9.2014


”Kepeä ja viihdyttävä musikaali pyörii näyttämöllä kuin öljytty kone. Näyttelijöiden, tanssijoiden, kuoron ja orkesterin ajoitus on täsmällistä ja lumoavan sujuvaa yhdessä näyttävien lavasteiden kanssa.”

Man Made Lifestyle 2.9.2014 - Karri


”Hulppeaa show-meininkiä”

Kansan Uutiset 1.9.2014 - Hannu Hurme


Miten menestyä on vauhdikas ja upea kokonaisuus, eikä se ole liian vakava. Sitä lähtee katsomaan hyvillä mielin ja katsomosta poistuu vieläkin paremmalla tuulella. Positiivisuusannos, jota tarvitaankin nyt kun syksy ja sateiset ilmat kunnolla alkavat.

Teatterinna-blogi 27.8.2014


”Miten menestyä vaivatta liike-elämässä on politiikan peilinä paikoitellen jopa hykerryttävän julkea”

Helsingin Sanomat 29.8.2014 - Lauri Meri


 Kaupunginteatterin musikaalikoneisto on hyvässä rasvassa ja jos työpaikoilla mietitään mitä teatteriesitystä lähdetään katsomaan pikkujouluna, niin tässäpä nappi valinta!”

Kotimaa 29.8.2014 - Olli Seppälä


 Kaupunginteatterin raikas musikaali on samalla kirpeä satiiri.”

Skenet 4.9.2014 - Martti Mäkelä


 ”Elina Kolehmaisen puvustaman ja Jani Uljaksen lavastaman esityksen yleisilme on täyttä karamellia.”

Hämeen Sanomat 2.9.2014 - Pirjo Puukko


”Herkullinen musikaali 60-luvun bisnesmaailmasta”

Extempore Kulttuuriblogit - 3.2.2015