Ray Cooney

Ministeriä viedään

Maailmanluokan munauksia

Arena-näyttämö, Hämeentie 2

Rooleissa Heidi Herala, Santeri Kinnunen, Vappu Nalbantoglu, Esko Roine, Eero Saarinen, Eppu Salminen, Asko Sarkola, Sari Siikander, Kaisa Torkkel, Eija Vilpas 

 

Suomennos Pentti Järvinen 

Ohjaus Neil Hardwick 

Lavastus Antti Mattila

Puvut Irmeli Toivanen

Valosuunnittelu Kari Leppälä

Äänisuunnittelu Eradj Nazimov

Naamiointi Anne Gorlewski-Leino

Kampaukset Taina Tervo

Ensi-ilta 19.8.2015

Arena-näyttämö

Kesto noin 2 t 10 min

Yleisömenestyksestä Munaako herra ministeri tuttu kotimaisen politiikan hyvin vatkattu kerma on jälleen koolla! Valtakunnan asiat unohtuvat ja Hotelli Vaakunan huoneiden ovet käyvät vinhaa vauhtia, kun lemmennälkä kurnii ministeri Reino Viljasen (Esko Roine) vatsassa. Ministeri Viljanen on hankkiutumassa uuden kohun keskushenkilöksi ja suhde pääministerin hunajaiseen avustajaan (Sari Siikander) uhkaa paljastua, kun järki kärsii toistuvasti rökäletappion äänestyksessä viettejä vastaan. Viljasen takakireä poliittinen erikoisavustaja ja rakkauden amatööri Mika Pöntinen (Asko Sarkola) saa jälleen taipua monelle mutkalle ja pitää kielen keskellä suuta ministerin jälkiä peitellessään. Ministerin sotkuja siivoamaan tottuneen Pöntisen täytyy nyt ottaa kaikki kyvyt käyttöön omienkin kiemuroidensa oikomiseksi – ja pelastaa siinä sivussa ministeri jälleen yhdeltä skandaalilta. Ministeriä viedään on tämän päivän Suomeen päivitetty Ray Cooneyn hervoton farssi, joka saa toivomaan, että kaikki todella pohjautuu vain villiin ja ehtymättömään mielikuvitukseen. Vaalikevään jälkeen katsomossa tullaan nauramaan antaumuksella!


HUOM! VIIMEINEN ESITYS 31.12.2015

Median kommentit

”Hillitöntä himoa hotellissa (...) Nyt saa nauraa!”

Kotiliesi 2.9.2015 - Essi Salonen


”Sellaista sekoilua käydään valkoisten valheiden labyrintissä, että naurunvedet huuhtelevat valtoimenaan katsojain kasvoja.”

Länsi-Uusimaa 22.8.2015 - Kaarina Naski


”Useita tyylilajin edustajia nähneenä voin kuitenkin sanoa, että Ministeriä viedään on näkemistäni farsseista kevyesti onnistuinein ja hauskin.”

Kulttuurishokki-blogi - 23.10.2015


Nauraa Arena-näyttämön katsomossa saadaankin taas.”

Kansan Uutiset 20.8.2015 - Hannu Hurme


”Hulvaton farssi valtakunnan johtotasolta.”

Me Viisi -blogi - 16.9.2015


Kaiken kaikkiaan erittäin viihdyttävä parituntinen, suosittelen lämpimästi! Ministeriä viedään näyttää olevan ohjelmistossa enää loppuvuoden ajan, joten oikea aika lippujen hankkimiselle on juuri nyt.”

la mia Grande Avventura -blogi - 8.11.2015


 Ministeriä viedään on farssi jossa nauraa vedet silmissä reippaan pari tuntia ja josta hyvä mieli säilyy vähintään viikon verran.”

XL Elämää -blogi - 25.11.2015