“Leffaohjaajan roolihahmo on ehkä hauskinta teatteria, mitä olen eläissäni nähnyt. Tämä näytelmä takaa varmat naurut, kunhan ensin pääsee jyvälle kupletin juonesta ja esityksen rytmiin kiinni. Loppua kohden jopa superhulvaton.”     “KIITOS JA KIITOS!! Kävimme vaimon kanssa katsomassa Kiviä taskussa esityksen, eikun performanssitaiteellisen esityksen Kemin teatterissa iltapäivällä. PARAS esitys kaikilla mittareilla ja muuttujilla mitä olen tähän mennessä livenä nähnyt!! KIITOS JA KUNNIA Martille ja Mikalle! Täytyy vain ihmetellä ja ihailla ammattitaitoa tämän esityksen tekijöillä, loistava homma!!”     “Pieniä kikkoja ja kääntyminen hetkeksi selin yleisöön - uusi ihminen astui lavalle! Ei tarvita Irlannin lavalle tuontiin seiniä, autoja tai muuta rekvisiittaa. Voi pojat tuota Suosalon ja Nuojuan ammattitaitoa. Olimme kaikki myytyjä. 16.10.06 esityksestä se "kassan kautta ulos" vierustoveri”     “Näyttelijöiden mukautuminen eri rooleihin oli ilmiömäistä ja jopa murteen avulla,sillä Turussa 16.1.09 heitettiin yksi roolihahmo tahallisen hitaalla Turun murteella ja Oulun esityksessä Oulun murteella! Ehkä iso teatterisali ei antanut mahdollisuutta alkurivejä kauempana nauttia muutaman Suosalon roolihahmon nopeista repliikkimuminoista, mutta burleskinen elekieli ja hyvä liike kirvoitti monelta naurut. TV-taltionti olisi paikallaan, jotta koko maa saisi nähdä tämän esityksen ja liput saaneetkin paikata aukot. TV:n Nyhjää tyhjästä saisi samalla hyvää jatkoa. Näytelmän kokonaisanti ehkä peittyi hieman hulvattoman menon alle. ”     “Aivan loistava esitys! Näyttelemistä parhaimmillaan. Eikä haitannut yhtään vaikka näyttelijöiden pokka petti pari kertaa, päinvastoin se oli vain entistä hauskempaa. Fantastinen esitys kertakaikkiaan, en voi muuta sanoa!”    

Marie Jones

Kiviä taskussa

Komediasuosikki

Studio Pasila, Ratamestarinkatu 5

Rooleissa Mika Nuojua, Martti Suosalo

Suomennos Henri Kapulainen
Ohjaus Pentti Kotkaniemi
Koreografia Tuovi Rantanen
Lavastus ja puvut Jyrki Seppä
Valot Teppo Saarinen
Ääni Ari-Pekka Saarikko

Ensi-ilta 24.10.2002

Studio Pasila

Kesto 2 t 30 min

Liput 19,50 € - 39 € (sis. pm)

Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie ja Jake menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat. Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen ihmisen elämän.

▶ Lue lisää


Median kommentit

Näin hauskaa teatterissa on harvoin.”

Helsingin Sanomat 26.10.2002


”Skådespelararbete av bästa sort”

Hufvudstadsbladet 31.10.2002


”Helsingin Kaupunginteatterilta Kiviä taskussa on todella onnistunut ohjelmistovalinta.”

Länsi-Uusimaa 29.10.2002


”Se miten kaksikko suoriutuu riverdance-osuudestaan, jää miltei tanssiteatterin historiaan.”

Uutispäivä Demari 12.11.2002


”Esitys on lumoavaa näyttämötyöskentelyä. Jos haluaa nähdä ehdotonta tinkimättömyyttä, laatua ja hyvää hauskaa, kannattaa ehdottomasti suunnata nokkansa kohti Pasilaa.”

Hämeen Sanomat 17.11.2002


”Harvoin kuulee teatterissa niin innokkaita suosionosoituksia. Vielä poistuessaankin yleisö nauroi, ja ihan syystäkin. Kiviä taskussa on vastustamaton esitys.”

Ilkka 17.11.2002


”Kaksikon yhteispeli on saumatonta ja lisäksi kaverukset piiskaavat toinen toistaan huikeampiin suorituksiin.”

Hyvinkään Sanomat 20.12.2002


”Virtuoottista näyttelemistä”

Turun Sanomat 17.2.2009 - Irmeli Haapanen


”Näytelmä on edelleen yksi parhaimmista koskaan näkemistäni esityksistä.”

Eläkkeensaaja 2011/2 - Leena-Maija Tuominen