Matti Laine

Kirka - Surun pyyhit silmistäni

Suomen ensimmäinen rock-tähti

Peacock-teatteri, Tivolikuja 1

▶ Tarkista esiintyjät täältä

Rooleissa KIRKA - Kalle Lindroth/Heikki Ranta, Sami Hokkanen/Juha Lagström, Rauno Ahonen, Jon-Jon Geitel, Sari Haapamäki, Sofia Hilli, Ilkka Kokkonen, Petrus Kähkönen, Kai Lähdesmäki, Kari Mattila, Vappu Nalbantoglu, Unto Nuora, Emilia Nyman, Sami Paasila, Tiina Peltonen, Raili Raitala, Inka Tiitinen, Marjut Toivanen, Mikko Vihma, Sonja Arffman, Nomi Enckell, Jaakko Hellsten, Rosa Herpiö, Saara Kaskilahti, Paulus Kähkönen, Petteri Lassila, Vera Lillqvist, Taneli Läykki, Alvari Stenbäck

Ohjaus Kari Rentola

Koreografia Mindy Lindblom

Kapellimestari Risto Kupiainen

Lavastus Antti Mattila

Puvut Elina Kolehmainen

Valosuunnittelu William Iles

Äänisuunnittelu Aleksi Saura, Janne Brelih

Naamiointi ja kampaukset Henri Karjalainen, Anu Laaksonen, Jaana Nykänen, Aino Hyttinen

Ensi-ilta 2.2.2017

Peacock-teatteri

Kesto 2 t 30 min

Stadilainen Kirill Kirka Babitzin on unohtumaton luku kotimaisen musiikin historiassa. Ainutlaatuinen artisti, jonka ääni on osa suomalaisuuden soundtrackia. Musiikkinäytelmä Kirka – Surun pyyhit silmistäni saa kantaesityksensä kymmenen vuotta artistin poismenon jälkeen. Vaikkei Kirka ollut ensimmäinen suomalainen rockia laulanut ja levyttänyt artisti, oli hän ensimmäinen todellinen rocktähti ja ikoni, massojen idoli. Hänen erityislaatuinen äänensä ja energiansa esiintyjänä nostivat hänet tyttöjen päiväuniin ja vanhempien paheksunnan – tai arvostuksen – kohteeksi. Hän ei ollut vaatimaton naapurinpoika maalaiskylältä, vaan eksoottinen ja pitelemätön rock-ikoni, jollaiseen ei Suomessa oltu totuttu – ja jollaisesta ei vähällä toivuta. Kirka on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin ja sielun syvyyksiin niin rockilla, funkilla ja r&b:llä kuin balladeilla ja iskelmilläkin. Näytelmässä nähdään monia tuttuja henkilöitä Kirkan elämästä ja kuullaan kappaleita koko Kirkan pitkän uran varrelta. Kansakunnan yhteistä musiikkimuistia luotaavassa näytelmässä kuullaan mm. hitit Hetki lyö, Leijat, Daa-da, daa-da, Hengaillaan, Surun pyyhit silmistäni. Kantaesitys nähdään Peacock-teatterissa helmikuussa 2017.


Median kommentit

”Tässä on musikaali, jota ei voi kuin rakastaa.”

Eeva 3/2017 - Sari Salonen


”Kirka -musikaali Peacock-teatterissa on riemukas ja samalla vahvasti tunteisiin vetoava kokemus.”

Kansan Uutiset 6.2.2017 - Sirpa Koskinen


”Helsingin kaupunginteatterin uutuusmusikaali Kirka – Surun pyyhit silmistäni on ladattu täyteen upeaa laulua, vauhdikkaan taidokasta tanssia sekä surun ja ilon kyyneliä.”

Kulttuuriarviot.fi 5.2.2017 - Päivi Arvonen


Erityisesti lopun Surun pyyhit silmistäni -esitys hipoo tarkkuudessaan täydellisyyttä.
Musiikillisessa autenttisuudessa auttavat bändi ja sovitukset, jotka tässä tapauksessa ovat huippuluokkaa. On todella nautinto saada kuulla esimerkiksi Hetki lyö -laulussa oikeaa selloa ja huilua puhumattakaan komppiosastosta, joka puhaltaa musiikkiin kunnon svengin.”

Helsingin Sanomat 3.2.2017 - Mari Koppinen


”Täytyypä tunnustaa heti kärkeen, että heti ensisekunneista meikäläistä vietiin, vaikka istuin kymppirivillä asti.”

Teatterikärpäsen puraisuja -blogi - 3.2.2017


 ”Lämpimän humoristinen Kirka-musikaali uskoo musiikkiin ja vahvaan tarinaan (...) Nyt sitä muistaa taas, mikä merkitys musikaaleilla on ihmisen hyvinvoinnille.”

Extempore-kulttuuriblogit - 7.2.2017


 Kirkan (Heikki Ranta) laulun alkaessa olemme molemmat hetken aikaa liikuttuneen hämmennyksen vallassa; on kuin keskuudestamme lähtenyt ihminen olisi taikasauvan heilautuksesta tovin luonamme ja välitön ikävä Kirkan loistavaa persoonaa kohtaan valtaa mielen ja nostaa kyyneleet silmiin. Tästä musikaali lähteekin vauhtiin varsinaisella tykityksellä.”

Theatre of Being -blogi - 5.2.2017


 ”Kirkan musiikki jäi soimaan mieleen useammaksi päiväksi ja mieli palasi musikaalin tunnelmiin.”

Pessin ja Illusian luona -blogi - 7.2.2017


Peacockin jättikokoinen puulaatikko ei muuten ole tainnut koskaan soida näin hyvässä vireessä: selkeästi, lämpimästi ja tukevasti – ja samalla koko ajan volyymihanikkaa jarrutellen.”

Riffi 7.2.2017 - Tommi Saarela


 Kirkaa esittänyt Heikki Ranta kun aloitti laulamaan, niin mieleeni hiipi ajatus, siinä hän nyt on, Kirka – ilmielävänä.”

Viihteen Olohuone -blogi - 9.2.2017


”Kyllä Kirka-musikaali kannatti toteuttaa. Siitä paistoi tekemisen ilo, joka viihdytti ja kosketti. Pyyhki surun silmistäni.”

Seura 9.2.2017 - Tarja Hurme


Kirka-musikaali kerää katsomon täyteen hurmioituneita faneja”

Me Viisi -blogi - 10.2.2017


”Onneksi saimme Kirkan! Ja onneksi tämä musikaali toteutettiin!”

Bibobook.fi -blogi - 5.3.2017


Kirka – Surun pyyhit silmistäni on musiikkiteatteriviihdettä parhaimmillaan.”

Man Made Lifestyle -blogi - 5.3.2017


 ”Riemastuttava hittien täyttämä esitys vahvistaa lähimusiikkimuistia ja jättää suloisen haikean jälkimaun.”

Anna 16.2.2017 - Sanna Wirtavuori


 ”Rokkaava kansallisaarre (...) Hetki löi ja pyyhki surun silmistäni”

Voima 2/2017 - Iida Simes