Philip Ridley – Helka-Maria Kinnunen

Kimalluksen kaupunki

Seikkailua, jännitystä ja ystävyyttä

Studio Pasila, Ratamestarinkatu 5

Rooleissa Hannes Suominen, Iikka Forss, Sari Haapamäki, Sanna-June Hyde, Jouko Klemettilä, Jari Pehkonen, Leena Rapola, Matti Rasila, Aino Seppo, Marjut Toivanen

 

Dramatisointi Helka-Maria Kinnunen

Ohjaus Kari Rentola 

Lavastus ja puvut Katariina Kirjavainen

Valosuunnittelu Teppo Saarinen

Äänisuunnittelu Maura Korhonen

Naamiointi Aino Hyttinen

Ensi-ilta 22.8.2015

Studio Pasila

Kesto noin 2 t

Ikäsuositus: 8-vuotiaasta ylöspäin

10-vuotias Kasper asuu yhdessä äitinsä Pumpun kanssa kaupungin laitamilla. Ujo ja hiljainen Kasper viettää paljon aikaa yksin ja kaipaa ystävää. Kauneushoitolaa pitävä äiti ei päästä poikaansa kaupungille, koska pitää sitä vaarallisena paikkana. Eräänä päivänä Kasper kohtaa kotinsa puutarhasta ruusuja varastavan pojan, salaperäisen Hurmurin, ja lähtee tämän perässä kaupunkiin. Siitä alkaa hurja seikkailu, jossa Kasper kohtaa Katujen Kuninkaan ja hänen uskolliset palvelijansa, argonautit, sekä rohkean neidon, Tuutilullan. Mielikuvitusta kutkuttavat hahmot tempaavat mukaansa ja heittävät katsojan keskelle klassista hyvän ja pahan taistelua. Huikean fantasian keinoin Kimalluksen kaupunki kertoo tärkeitä asioita ystävyydestä ja vanhemmuudesta.


Median kommentit

”Näytelmä on lapsiyleisöä omaan ajatteluun ja kannanottoon innostava seikkailu, jonka saa lentoon niin Kari Rentolan oikeilla aaltopituuksilla oleva ohjaus kuin erinomainen visualisointikin.”

Länsi-Uusimaa 27.8.2015 - Kaarina Naski


 ”Helsingin Kaupunginteatterin kimalteleva ja jännittävä Kimalluksen kaupunki iski 9-vuotiaaseen. Lapsi totesikin antavansa esitykselle täydet viisi pistettä.”

Extempore Kulttuuriblogit 21.9.2015