Jyrki Karttunen

Keijukaisneuvos Koo

Koko perheen tanssiseikkailu

Stoa, Turunlinnantie 1

Tanssijat Jyrki Karttunen,  Jyrki Kasper, Pietari Kärki, Aksinja Lommi,  Heidi Naakka, Johanna Elovaara, Mikko Paloniemi, Eero Vesterinen

Koreografia ja käsikirjoitus Jyrki Karttunen

Lavastus ja valosuunnittelu William Iles

Puvut Karoliina Koiso-Kanttila

Musiikki ja äänisuunnittelu Tuomas Fränti

Videotyö Matias Ojanen

Naamiointi ja kampaukset Milja Mensonen


HUOM! YLEISÖN PYYNNÖSTÄ 11 LISÄESITYSTÄ

26.1. - 4.2. 2017

 

▶ Helsinki Dance Company

Ensi-ilta 9.10.2014

Stoa

Kesto 1 t 30 min

Ikäsuositus: 5-vuotiaasta ylöspäin

Kiertueohjelmistossa

Keijukaisneuvos Koo on hauska koko perheen tanssiseikkailu, jossa alansa huippuasiantuntija Keijukaisneuvos Koo esittelee seitsemän, eri viikonpäiviä edustavaa fantasiaolentoa. Mielikuvituksellisten vipstaakien, härveleidän ja hörpöttimien avulla Koo mittailee ajan olemusta. Hyväntahtoinen, mutta hajamielinen Koo on ottanut tehtäväkseen suojella ja järjestää keijumetsän viikonpäivien toimintaa niin, että päivät toistuisivat samassa järjestyksessä ja sunnuntain jälkeen tulisi aina maanantai. Varsin pian katsoja kuitenkin huomaa, että keijukaisneuvos onkin itse jatkuvasti henkiolentojen suojelun sekä yleisön neuvojen ja avun varassa. Luvassa on paitsi satumaisen kauniita kohtauksia myös slapstickiä ja farssia sekä toinen toistaan herkullisempia viikonpäivähahmoja. Nähdään mm. starttiapatiasta kärsivä Maanantai, tennisottelu Torstain ja Perjantain välillä sekä valloittavaa tanssia tähtien kanssa.


Median kommentit

”Keijuseikkailu lumoaa lapset ja aikuiset - Keijujen ominaisuudet ovat kovin inhimillisen oloisia. Tarinointi fantasiaolennoista laajeneekin runoelmaksi kenestä tahansa muistoineen ja haaveineen alati etenevässä ajassa.

Koon taikasanoja mukaillen koo-koo koo-koo – kaikki katsomaan!

Helsingin Sanomat 11.10.2014 - Hannele Jyrkkä


”Keijukaisneuvos Koo on kuin elävä satu - Pisteet siitä, ettei esitys aliarvioi lapsikatsojien kärsivällisyyttä. Musiikin ja liikkeen vetovoimaan luotetaan – ja se riittää hienosti.”

Meidän Perhe 10.10.2014 - Sanna Kajander-Ruuth


 ”Karttunens värk för Helsinki Dance Company tjusar på många plan. Dels är texten finurlig, dels är de en lyckad blandning av traditionell barnteater med dockor och sagoväsen och en samtida koreofrafi och lustiga videoprojektioner. (...)

Helsinki Dance Company bjuder på en helgjuten, magisk föreställning som säkerligen är njutningsfull både för vuxen- och barnpublik.”

Hufvudstadsbladet 13.10.2014 - Isabella Rothberg


 ”Helsingin kaupunginteatterin Elsa-näyttämölle on luotu maaginen satumetsä, ja fantastinen on myös Tuomas Fräntin musiikki puhumattakaan niin Koon kuin kaikkien keijujen, Tiistai-tontun ja puckmaisen Torstain puvuista. Hahmoissa on tuttuja elementtejä eri saduista ja myyteistä, mutta kokonaisuus on ihastuttavan omalakinen, taianomainen ja yllättävä.”

Turun Sanomat 21.10.2014 - Irmeli Haapanen


 ”Jyrki Karttusen tanssiteos käsittelee hauskasti ajan olemusta ja ottaa yleisönsä, yhtä hyvin lapsi- kuin aikuiskatsojat.”

Länsi-Uusimaa 15.10.2014 - Kaarina Naski


Esitys on viehättävä, hauska ja rippusen nostalginenkin.”

Demokraatti 17.10.2014 - Annikki Alku


”Juuri tällaista lasten tanssiteatteri on parhaimmillaan. Fantasiaa, naurua ja yllätyksiä ripauksella omintakeista filosofiaa, joka jättää tilaa niin pienten kuin isojen katsojien omille oivalluksille.”

Teatteri&Tanssi 21.11.2014 - Aino Kukkonen


 Keijukaisneuvos Koo on ehdottomasti parasta lastenteatteria, mitä pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä tarjolla.”

Nuotin vierestä -blogi - 29.11.2015


 ”Tällaista pitäisi kulttuuriharrastuksen lasten kanssa olla: lapsia aliarvioimaton yksityiskohtia myöten upeasti toteutettu esitys, josta myös aikuinen nauttii!”

Kaupunkikulttuurikoti-blogi - 30.11.2015