Aleksandr N. Ostrovski

Huijarin muistiinpanot

Täysiverinen vedätyskomedia


Rooleissa Pekka Strang, Riitta Havukainen, Taneli Mäkelä, Rauno Ahonen, Sanna-June Hyde, Jouko Klemettilä, Tiia Louste,  Jari Pehkonen, Leena Rapola, Matti Rasila, Sauli Suonpää, Kaisa Torkkel, Leenamari Unho, Eija Vilpas, Joachim Wigelius

Suomennos Teemu Kaskinen

Ohjaaja Kari Heiskanen

Lavastus Antti Mattila

Puvut Piia Rinne

Naamiointi Anne Gorlewski-Leino, Tuula Kuittinen ja Taina Tervo

Valosuunnittelu Mika Ijäs

Äänisuunnittelija Eradj Nazimov

Ensi-ilta 3.4.2014

Pieni näyttämö

Kesto 2 t 25 min

Liput 22 - 34 €

Satiiri Huijarin muistiinpanot on venäläisen näytelmäkirjallisuuden klassikko ja ohjaaja Kari Heiskasen versio näytelmästä on täysiverinen vedätyskomedia. Älykäs nuori mies Glumov, jolla ei ole uraa eikä puolisoa, keksii tekeytyä huomattavasti tyhmemmäksi kuin oikeasti on saadakseen sen mitä haluaa. Hänestä tulee rikkaiden ja vaikutusvaltaisten suosikki, joka saa mielistelemällä työpaikan ja huijaamalla haluamansa morsiamen. Kohtalokkaaksi virheeksi muodostuu Glumovin pitämä muistikirja, johon hän kirjoittaa todelliset mielipiteensä kohtaamistaan vaikutusvaltaisista ihmisistä sekä heidän kanssaan käymänsä keskustelut. Muistikirjan paljastuminen pakottaa seurapiirin katsomaan itseään peiliin eikä peilikuva ole kovin kaunis. Ostrovskin piikikäs komedia tuo näyttämölle herkullisten hahmojen kavalkadin.


HUOM! ENÄÄ VIISI ESITYSTÄ!

Median kommentit

”Klassikko repeilee iloisesti liitoksissaan. (...) Huijarin muistiipanojen keskeisissä rooleissa nähdään aivan huikeaa sakkia.”

Helsingin Sanomat 5.4.2014 - Lauri Meri


 ”Riemukkaassa tyyppigalleriasta parhaiten mieliin jäävät tappohauska Taneli Mäkelä jäyhänä ökyisäntänä, joka ampuu ja klähmii kaikkea mikä liikkuu, mainittu Riitta Havukainen edustusvaimona, joka Glumovin flirttaillessa kokee uuden nuoruudenhuuman, sekä Sanna-June Hyde somana siideripissiksenä, unelmien Mashenkana.”

Demari.fi 8.4.2014 - Rolf Bamberg


”Anarkiaa, sketsiä, sarjakuvaa, kommentteja suomalaiseen päivänpolitiikkaan, viitteitä ja lainaa lukemattomista lähteistä, huippuluokan ammattitaitoa ja irrottelua.”

Apu 10.4.2014 - Raila Kinnunen


Näytelmä on sanalla sanoen nerokas! Yksinkertaisesti nerokas.”

XL Elämää -blogi - 8.5.2014


”Suhteilla saa ja reittä pitkin pääsee (...) HKT:n hulvaton satiiri tyrkkii pätkätyöhipstereitä kaikin keinoin uraputkeen.”

Etelä-Suomen Sanomat 5.4.2014 - Ilkka Kuosmanen


”Supliikkimiehillä tuntuu olevan tilausta yhteiskunnan eri tasoilla...”

Aamulehti 5.4.2014 - Soila Lehtonen


 ”Nopeasti etenevä tarina ja värikkäät ihmishahmot vievät tarinaa eteenpäin ja heissä riittää ääntä, näköä ja vauhtia.”

YOT-inetti 11.4.2014 - maija Kääntä


 ”Huijari hurmaa”

Eeva 5/2014 - Minna Hujanen