Lee Hall - Elton John

Billy Elliot

Vuoden 2015 musikaalitapaus

Peacock-teatteri, Tivolikuja 1

▶ Tarkista esiintyjät täältä

Rooleissa mm. Henrik Björklund / Amos Brotherus / Lassi Hirvonen, Luka Haikonen / Luca Elshout / Kasperi Virta, Siiri Kaskilahti / Ella Ingraeus / Nicole Karlsson, Jonna Järnefelt / Helena Haaranen, Risto Kaskilahti / Kari Mattila, Leena Uotila / Leenamari Unho, Petrus Kähkönen, Antti Keinänen / Elias Girod, Sofia Hilli, Pekka Hiltunen, Juha Jokela, Kirsi Karlenius, Ilkka Kokkonen, Jukka Kontusalmi, Tuukka Leppänen, Kai Lähdesmäki, Unto Nuora, Emilia Nyman, Sami Paasila, Tiina Peltonen, Raili Raitala, Inka Tiitinen, Antti Timonen, Panu Vauhkonen, Mikko Vihma

Suomennos Mikko Koivusalo
Ohjaus ja koreografia Markku Nenonen
Kapellimestari Risto Kupiainen
Lavastus Jani Uljas ja Jari Ijäs
Puvut Elina Kolehmainen
Valosuunnittelu William Iles
Äänisuunnittelu Kirsi Peteri, Jori Tossavainen

Ensi-ilta 27.8.2015

Peacock-teatteri

Kesto noin 2 t 45 min

billyelliot.fi

 

Billy Elliot -teatterilipulla merimaailma SEA LIFE -pääsylippu puoleen hintaan. Tarjous voimassa näytöspäivänä ja viikon ajan sen jälkeen.

 

Billy Elliot, musikaalina huikean menestyksen saavuttanut ja elokuvanakin tunnettu koskettava tarina nuoresta pojasta, jolla on unelma, on häikäissyt yleisöä Lontoon West Endissä vuodesta 2005 alkaen. Ainutlaatuinen tarina on ensi-iltansa jälkeen valloittanut teatteriyleisöt ympäri maailmaa, ja nyt jo lähes 10 000 000 katsojaa on kokenut tämän upean musikaalielämyksen. Musikaalin tarina sijoittuu 1980-luvulle englantilaiseen kaivoskaupunkiin, jossa perheiden toimeentulo on vaarassa pitkittyvän kaivosalan lakon takia. Äiti on kuollut ja Billy asuu isänsä, isoveljensä ja isoäitinsä kanssa. Tämä raju tausta on kehyksenä inspiroivalle tarinalle nuoren pojan taistelusta oman unelmansa puolesta. Kuinka nyrkkeilykehä vaihtuu balettitunteihin, ja nuorukaisen intohimo tanssiin inspiroi lopulta vastustelevan perheen ja koko karuun elämään turtuneen työläisyhteisön. Elton Johnin unohtumaton musiikki, henkeäsalpaavat tanssikohtaukset ja koskettavan vahva tarina, huumori ja kauneus tekevät Billy Elliotista ikimuistoisen musikaalielämyksen. Ikäsuositus 10-vuotiaasta ylöspäin.


HUOM! VIIMEINEN ESITYS 17.12.2015

Median kommentit

”Hurmaava, voimaannuttava, fantastinen.”

Savon Sanomat 29.8.2015


”Billy Elliot on alusta asti mahtaavaa tunteitten tykistystä!”

Pilkkuun asti -blogi - 3.9.2015


Billy Elliot on esitys, jota ei voi olla rakastamatta.”

Demokraatti 3.9.2015 - Annikki Alku


”Billy Elliot on aseista riisuva ja sydämeen käypä musikaali.”

Kaleva 29.8.2015 - Eeva Kauppinen


”Billy tanssii nyt myös suomalaisten sydämiin”

Keskipohjanmaa 30.8.2015 - Jussi Kareinen


”Billy Elliot viihdyttää, koskettaa ja antaa voimaa”

Yle Kulttuuri 10.9.2015 - Tuula Viitaniemi


”Huumori ja taidot valloittavat.”

Aamulehti 31.8.2015 - Soila Lehtonen


”Billy Elliotin joukkovoima hurmaa (...) Tanssin ja riemun lisäksi se tarjoaa katsojille monia liikuttavia hetkiä, joten herkimpien katsojien kannattaa varata nenäliinat mukaan.”

Helsingin Sanomat 29.8.2015 - Kaisa Paavolainen


Jos haluaa nauttia täysipainoisimmasta suuren mittakaavan musiikkiteatterista mitä kotimaassa on tarjolla, kannattaa hankkia liput. Ja kunnon pinkka nenäliinoja.”

Riffi 1.9.2015 - Tommi Saarela


”Lassi Hirvonen on hurmannut minut Billynä täysin, tanssinut ja laulanut itsensä suoraan sydämeeni. Haluaisin saman tien nähdä lavalla vuorotellen kaikki Billyt ja Michaelit myös.”

Teatterikärpäsen puraisuja -blogi - 28.8.2015


 ”Esitys kyllä teki tehtävänsä ja sinkautti minut taas sille musikaalien ja tanssin siivittämälle lentoradalle, jolla jalat eivät hetkeen osu lattiaan.”

Ihan tavallisena päivänä -blogi 29.8.2015


Voimaannuttava Billy Elliot (...) Mikäli ensi-iltayleisön lukuisista väliaplodeista ja -huudahduksista sekä seisaaltaan annetuista loppusuosionosoituksista voi jotain päätellä, musikaalin liput menevät kuin kuumille kiville.”

Turun Sanomat 31.8.2015 - Irmeli Haapanen


Kaupunginteatteri osoittaa jälleen musiikkia, tanssia, puvustusta ja lavastusta myöten osaamisensa musikaalien saralla.”

Kirkko & kaupunki 1.9.2015 - Marjo Kytöharju


Tee itsellesi palvelus ja raahaa peppusi Peacockiin.”

Thoughts of a Ticket Holder -blogi - 12.9.2015


Billy Elliot koskettaa syvästi ja liikuttaa kyyneliin asti, koska se on totta.”

Apu blogit, Liisa Talvitie - 14.9.2015


”Tämä riemullinen esitys koskettaa jokaista, joka on edes joskus uskonut unelmiin.”

Anna 10.9.2015 - Sanna Wirtavuori


 ”Nuoret loistavat Billy Elliotissa”

Kotiliesi 16.9.2015 - Essi Salonen


”Billy Elliot on vetävä ja tavallista fiksumpi musikaali”

Kotimaa 10.9.2015 - Olli Seppälä


Billy Elliot – syksyn paras musikaali”

Me Viisi -matkailublogi - 1.10.2015


”Musikaali oli huikea kokemus.”

Lukupino-blogi - 10.10.2015


”Tanssin riemu. Lapsinäyttelijöissä on vahvaa energiaa.”

Eeva 10/2015 - Pirjo Houni


”Tanssi antaa siivet”

Rondo Classic 10/2015 - Harri Kuusisaari


Helsingin Kaupunginteatteri on tehnyt loistavaa työtä menestysmusikaalin kanssa ja tarjoaa korkeatasoista viihdettä koko rahan edestä. Ihanat ja taitavat lapsinäyttelijät ovat tuotannon sydän ja sielu, ja heillä on varmasti edessään loistava tulevaisuus.”

la mia Grande Avventura -blogi - 27.10.2015


 Suosittelen kokemaan tämän kulttuurinautinnon, josta tulee hyvälle tuuella ja koko musikaalilla on sellainen jännä voimaannuttava vaikutus.”

Marjon matkassa -blogi - 29.11.2015


 Se oli alusta loppuun tunteita ja ajatuksia herättävää, kaunista ja hurjaa, hauskaa, koomista, traagista, tragikoomista, se oli aivan kaikkea. Ja mitkä näyttelijät! En voi kuin ihailla pääosan esittäjää: noin nuori ihminen osaa sekä näytellä, laulaa että tanssia ja vielä noin hyvin ja kaikkea yhtä aikaa. Aivan huikeaa.”

Pitkospuut -blogi - 29.11.2015