Ajankohtaista

Vuoden 2015 musikaalitapaus

Huikean menestyksen saavuttanut Billy Elliot -musikaali tulee Helsingin Kaupunginteatteriin. Elton Johnin säveltämän musikaalin käsikirjoituksesta ja laulujen sanoituksesta vastaa Lee Hall, joka käsikirjoitti myös musikaalin taustalla olevan elokuvan (2000).

Lukuisia palkintoja voittanut musikaali on häikäissyt yleisöä Lontoon West Endissä vuodesta 2005 alkaen ja valloittanut teatteriyleisöt ympäri maailmaa. Lähes 10 miljoonaa katsojaa on kokenut tämän upean musikaalielämyksen.

Suomen ensi-iltansa Billy Elliot saa 27. elokuuta Peacock-teatterissa. Mikko Koivusalon suomentaman musikaalin ohjaajana ja koreografina on Markku Nenonen ja kapellimestarina Risto Kupiainen. Musikaalin lavastavat Jani Uljas ja Jari Ijäs, ja puvut suunnittelee Elina Kolehmainen.

Billy Elliot on kertomus nuoresta pojasta, joka unelmoi tanssijan urasta. Tarina sijoittuu 1980-luvulle brittiläiseen kaivoskaupunkiin, jossa perheiden toimeentulo on vaarassa pitkittyvän kaivosalan lakon takia. Äiti on kuollut, ja Billy asuu isänsä, isoveljensä ja isoäitinsä kanssa. Tämä raju tausta on kehyksenä unohtumattomalle tarinalle nuoren pojan taistelusta oman unelmansa puolesta. Se miten nyrkkeilykehä vaihtuu balettitunteihin ja nuorukaisen intohimo tanssiin, vakuuttaa ja innoittaa lopulta vastustelevan perheen ja koko karuun elämään turtuneen työläisyhteisön. 

Tunnetun englantilaisen laulajan, pianistin, lauluntekijän ja säveltäjän Sir Elton Johnin unohtumaton musiikki, näyttävät tanssikohtaukset ja koskettavan vahva tarina, huumori ja kauneus tekevät Billy Elliotista ikimuistoisen musikaalielämyksen.

Billy Elliot -musikaalin ensi-ilta 27.8.2015 Peacock-teatterissa, joka toimii Helsingin Kaupunginteatterin musiikkiteatterinäyttämönä teatteritalon peruskorjauksen aikana.

HUOM: Esityksiä vain rajoitetun ajan 17.12. sakka!

Billy Elliot -musikaalin lipunmyynti aloitettiin 8. tammikuuta 2015. Lippuvaraukset numerosta 09-3940 22 tai Lippupiste 0600-900 900 (1,98 €/min + pvm). Varaukset ja lunastukset myös lippumyymälöistämme Ensi linja 2 tai Eerikinkatu 2 tai kaikista lippupisteen myyntipisteistä. Lippuja voi ostaa myös verkkokaupasta www.lippu.fitänään esitämme

10:00 Pieni näyttämö LÄMPIÖ

SIIRI JA SOTKUINEN KERTTU

 

 
 

19:00 Arena-näyttämö

OTETAAS TOISET!

 
 

19:00 Studio Pasila

PIKAVOITTO

 
 

19:00 Suuri näyttämö

LADYKILLERS - SARJAHURMAAJAT

 
 

19:00 Pieni näyttämö

VIELÄ EHTII

 
 
In English ПО-РУССКИ