“Dramaattinen ja vauhdikas alku rauhoittuu sitten sairaalamiljööseen. Hyvin sekoitettua komediaa ja draamaa, osa jutuista hymyilyttää varmasti vielä pitkään. Pysyin hyvin samaistumaan Rautalan hahmoon ja tunteisiin, johtuisiko siitä että Sveholm on niin hyvä roolissaan. Hyvin onnistunut lavastus varmastikin haasteelliselle näyttämölle. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa! Ja muistakaa maksaa veronne!!”     “Hotakaisen loistava teksti ajankohtaisine aiheineen ja loistavat näyttelijät @hktfi. #Luonnonlaki nauratti ja melkein itketti #kultaposse/@twitter/hktfi”     “Arkipäivän realismia huumorilla höystettynä. Pertti Sveholm kuin tehty rooliinsa. Hiukan veden tippuminen ärsytti etupenkissä istuessa.”     “Tämä on näytelmä, joka ei päästä helpolla. Se on viiltävän ajankohtainen, jonka vaikeita aiheita hienolla huumorilla kevennettiin. Pelkästään jo Pertti Sveholmin näyttelijäsuorituksen vuoksi kannattaa Luonnon laki mennä katsomaan. T: Häkeltynyt ja melkein sanaton Kultaposselainen ”     “Suomi muuttuu, mutta ihmisille se tekee kipeää. Kannanotto hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämisen puolesta.”    

Kari Hotakainen

Luonnon laki

Tuiman vakava ja jumalallisen humoristinen

Ajankohtaista

Aktuell svart komedi på Lilla Teatern

För årets första premiär på Lillan står den svarta komedin Faster och jag (Auntie and Me 2002), skriven av den kanadensiska pjäsförfattaren Morris Panych. Pjäsen behandlar ständigt aktuella teman som ensamhet, åldrande och familjeförhållanden, där det också skrattas åt svåra saker.

En bitter och självupptagen ungkarl (Sampo Sarkola) kommer för att ta hand om sin döende faster (Ulla Tapaninen) som han inte träffat sedan barndomen. Men mannens förhoppningar om ett snabbt arv förverkligas ändå inte och hans visit blir längre än väntat. Och medan tiden går och årstiderna byts, utvecklas deras relation på ett oväntat sätt.

Faster och jag regisseras av Lilla Teaterns konstnärliga ledare, Raila Leppäkoski, som översatte och regisserade den finska versionen på Helsingfors Stadsteater (Täti ja minä 2006). Jan Nåls har översatt pjäsen till svenska. Premiären äger rum den 21 januari.Ajankohtainen musta komedia Lilla Teaternissa

Lilla Teaternin kevätkauden ensimmäinen ensi-ilta on kanadalaisen Morris Panychin kirjoittama Faster och jag (Auntie and Me 2002) 21. tammikuuta 2016.

Nelikymppinen poikamies (Sampo Sarkola) saapuu saattohoitamaan vanhaa, kuolemansairasta tätiään (Ulla Tapaninen), jota hän ei ole tavannut kolmeenkymmeneen vuoteen. Tilanteeseen nähden yllättävän hyvinvoivalta vaikuttava täti ei kuitenkaan ota kuollakseen. Kaksi yksinäistä kohtaa näytelmässä, jossa uskalletaan nauraa vaikeimmillekin asioille.

Jatkuvasti ajankohtaisen näytelmän ohjaa Raila Leppäkoski, joka suomensi ja ohjasi sen nimellä Täti ja minä Helsingin Kaupunginteatterissa vuonna 2006. Näytelmän on kääntänyt ruotsiksi Jan Nåls.

tänään esitämme

11:00 Studio Pasila, Satulämpiö

BABYSAUNA

 

 
 

13:00 Lilla Teatern

MAANMITTARIN TARINA

 
 

13:00 Peacock-teatteri, Linnanmäki

VAMPYYRIEN TANSSI

 
 

14:00 Pengerkadun näyttämö

LUONNON LAKI

 
 

18:00 Lilla Teatern

FASTER OCH JAG

 
 

19:00 Arena-näyttämö

KAKTUKSEN KUKKA

 

 
 

19:00 Pengerkadun näyttämö

LUONNON LAKI

 
 

19:00 Studio Pasila

VAKAVUUSONGELMA

 
 

19:00 Peacock-teatteri, Linnanmäki

VAMPYYRIEN TANSSI

 
 

22:00 Studio Pasila LÄMPIÖ

CLUB ACT!ONE