“vauhtia piisaa, hauska :)”     “Jos on suruja, murheita, turhia toiveita niin tätä katsoessa ne kaikki unohtuvat. Tykkäsin, rakastin ja nauroin makeasti. Ja niin taisivat muutkin kanssakatsojat nauttia, remakoista naurunpyrskähdyksistä päätellen. Heidi Herala oli aivan hillitön, Esko Roine niin ihana velikulta, Asko Sarkolan esittämä erityisavustaja mitä mielettömin hahmo. Kiitoksen ansaitsevat kaikki muutkin, erityiskiitos Santeri Kinnuselle; on se vaan kova ;) Tämä oli piristystä parhaimmillaan, kaikille nauruterapian tarpeessa oleville syksyn must! T: Iloinen Kultaposselainen”     “Näytelmä oli taattua HKL:n työtä farssin saralla. Jälleen kerran on ihmeteltävä, kuinka ihmisen pieninkin lihas taipuu esittämään luonteita, tyyppejä jne. On kuin koko ihmisen elämä taustoineen tulisi piirretyksi muutaman ensisekunnin aikana ja kestää koko näytelmän ajan. Kaikki olivat hyviä, ja Heralalle ja Kinnuselle olen menettänyt sydämeni jo aiemmin. Puvustus oli erittäin osuva ja onnistunut. Uusittu teksti on ehkä hieman konstaileva ja esim. sellainen epäjohdonmukaisuus on, että samalla kun yksi henkilö on Peacockin kesäteatterissa, toinen on laskettelemassa Sveitsissä. En tiedä, onko se oikeasti mahdollista. Toivon, että uuden Kaupunginteatterin kaikki esitykset olisivat hajuttomia. Kategorisesti kaikki! Jos joku haluaa haista hajuvesille, haiskoon kotonaan. Miksi tulla teatteriin myrkyttämään toisten ihmisten elämää. Jokainen on kuitenkin maksanut lipustaan täyden hinnan ja oikeutettu yhtäläisesti nauttimaan esityksestä. Kiitos onnistuneesta illasta!”     “Ministeriä viedään -näytelmä on hulvattoman hauska kuvaus erään ministerin toilailuista. Näyttelijät onnistuivat roolisuorituksissaan erinomaisesti ja esitystä katsoessa vatsalihakset saivat hyvän treenin kaikesta nauramisesta!”     “Kerta kaikkiaan nautittava ja naurettava kunnon kohellusfarssi. Antti Mattila oli saanut aikaan Arena-näyttämölle pyörön,, joka toimi kitkatta! Ihmeiden ihme. Näyttelijät olivat pelkästään loistavia. Yhdessä he loivat sellaisen draivin, että ei voi kun ihailla. Erikseen täytyy mainita Asko Sarkola, joka teki ministerin erityisavustajasta niin mielenkiintoisen tyypin, että olisi kiva tutustua. Ja Heidi Herala näyttelijäntyö on vertaansa vailla. Jokaista voi kehua yhdessä ja erikseen. Sain nauraa oikein kunnolla. Lystiä oli.”    

Ray Cooney

Ministeriä viedään

Maailmanluokan munauksia

Ajankohtaista

Yksinäinen susi on tilausesitys nuorille

Mitä yksinäisyys on? Jos yksinäisyys olisi paikka, millainen paikka se olisi? Mikä sadun tai tarinan hahmo on yksinäisin?

 

Yksinäisen suden lähtökohtana on ollut yläkoululaisille ja lukiolaisille teetetty kyselytutkimus yksinäisyydestä, sekä aiheesta tehdyt tutkimukset ja lehtiartikkelit, internetin keskustelupalstat ja haastattelut. Esitys tuo kaikille jollain tavalla tutun aiheen lähemmäksi sekä ymmärrettävämmäksi ja puhuu myös nuorten äänellä.

Helsingin Kaupunginteatterin kiertävä esitys Yksinäinen susi tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen tuoreella tavalla. Yksinäinen susi pohtii yksinäisyyttä teatterin keinoin ja käsittelee aihettaan useasta näkökulmasta. Esitys herättää kysymyksiä ja houkuttelee katsojan pohtimaan vastauksia niihin.

Yksinäinen suden lavastus muodostuu monipuolisista videoprojisoinneista, joissa myös nuoret puhuvat suoraan toisille nuorille. Videoiden käyttö oleellisena osana teatteriesitystä luo dynaamista vuoropuhelua näyttämölle ja pitää katsojan mielenkiinnon yllä.

Esityksen muotoon puetut yksinäisyyden kokemukset antavat mahdollisuuden kehittää empatiakykyä ja ymmärrystä toisten tunteista. Näin esitys voi toimia yhteisöllisenä kokemuksena koulussa.

Katso Yksinäisen suden teaser-video .

Esitys ja työpaja tilattavissa 40–120 henkilön ryhmille. Hinta 7 €/ henkilö. Hintaan sisältyy esitys (kesto 60 min.), esityksen jälkeen pidettävä työpaja (kesto 30 min.) sekä materiaalipaketti opettajille. Materiaalipaketti tarjoaa opettajalle ideoita aiheen jatkotyöstämiseen.

Ilmoittautumiset, lisätietoja esityksestä ja työpajasta: yleisötyövastaava Mirja Neuvonen mirja.neuvonen@hkt.fi, puh. 040 352 3969.

Yksinäisen suden myynti: Tiina Björn tiina.bjorn@hkt.fi, puh. 09 3940 445.

Rooleissa: Elisa Salo, Leena Rapola ja Matti Rasila.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Jarkko Suhonen

Projisointisuunnittelu: Iiro Peltonen

Äänisuunnittelu: Aleksi Saura

tänään esitämme

11:00 Studio Pasila LÄMPIÖ

SIIRI JA SOTKUINEN KERTTU

 

 
 

13:00 Studio Pasila

KIMALLUKSEN KAUPUNKI

 
 

13:00 Peacock-teatteri, Linnanmäki

BILLY ELLIOT

 
 

13:00 Arena-näyttämö

PALVELIJA

 

 
 

19:00 Pengerkadun näyttämö

ONNELLINEN VELI

 
 

19:00 Arena-näyttämö

MINISTERIÄ VIEDÄÄN

 
 

19:00 Peacock-teatteri, Linnanmäki

BILLY ELLIOT

 
 

19:00 Studio Pasila

CLUB ACT!ONE