Ajankohtaista

Eeva Muilun Kaikelle katoavalle avaa Helsinki Dance Companyn kauden Stoassa

 

Helsinki Dance Companyn syksyn koreografivieraan Eeva Muilun Kaikelle katoavalle kantaesitetään 23. lokakuuta Itäkeskuksen Stoassa, joka toimii ryhmän tanssiteatterituotantojen pääasiallisena esitystilana Helsingin Kaupunginteatterin peruskorjauksen aikana 2015–2017.

Katoavaisuuden teemasta syntynyt teos kysyy, miten antautua kaiken pysymättömyydelle? Miten olla oman katoavaisuutensa kanssa? Kaikelle katoavalle on huomionosoitus sille mitä on nyt.

”Ymmärtäminen muuttuu, kun ajattelee kaiken katoavaisuutta. Tavallaan se on ihan perusasia, mutta usein se ohitetaan itsestäänselvyytenä. Se on se olemisen järkyttävä pohja. Tanssin pohja on siinä nyt-hetkessä olemisessa”, Muilu kertoo.

Kaikelle katoavalle muodostuu Eeva Muilun koreografisista runoista, jotka luodaan vuoropuhelussa äänisuunnittelija, muusikko Tuomas Norvion kanssa. Ensimmäistä kertaa yhdessä työskenteleviä Muilua ja Norviota yhdistää kiinnostus ihmisäänen.

”Teoksen äänimaailma pohjautuu tanssijoiden omaan ääneen. Esiintyjä on kokonainen henkilö, jolla on myös ääni. Tämä ei tarkoita pelkästään puhetta ja laulua, vaan on myös kaikkea välimaastoa, joka ilmentää kutakin henkilöä. Äänen väriä syventämällä esiintyjien äänistä saadaan vielä enemmän irti. Ääni soi ja tila soi esiintyjien kautta”, Norvio sanoo.

Kaikelle katoavalle -teoksessa esiintyy upea, uudistunut Helsinki Dance Company: Jyrki Kasper, Aksinja Lommi, Heidi Naakka, Kaisa Niemi ja Mikko Paloniemi. Lavastuksen on Stoan näyttämölle suunnitellut Tuomas Antikainen ja puvut Elina Kolehmainen. Valosuunnittelusta vastaa Vesa Ellilä.

Koreografi, tanssija Eeva Muilu on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 2007 ja opiskellut myös Amsterdamin teatterikoulussa Uuden tanssin linjalla. Hän on luonut näyttämöteoksia vuodesta 2003 lähtien; sooloja, ryhmäteoksia, yhteisohjauksia muiden alojen taiteilijoiden kanssa sekä työskennellyt useasti myös taidekentän ulkopuolelta tulevien ihmisten kanssa. Hänen teoksiaan on esitetty laajasti kansainvälisesti ja kotimaassa. Muilu vieraili Helsinki Dance Companyssa 2007 Teos siitä mitä on -teoksellaan kuuden koreografian illassa Riemukupla. Muilun viimeisimmät teokset ovat Nature Dances (kollektiiviohjaus, 2014), Passage - Tanssija maailman läpimenemisen paikkana (2013) ja Kvintetto (2012). Muilu toimi Zodiakin house koreografina 2007–2009. Hänelle on myönnetty Kritiikin kannukset 2008 ja Prix Jardin d'Europe 2012.

Kaikelle katoavalle -tanssiteoksen ensi-ilta 23.10.2015 Stoassa (Turunlinnantie 1)
Vain seitsemän esitystä 23. - 30.10.2015

Liput: 15 €

tänään esitämme

19:00 Studio Pasila

KUMMITUSJUNA

 
 

19:00 Lilla Teatern

OM KÄRLEKEN

 
 

19:00 Arena-näyttämö

MINISTERIÄ VIEDÄÄN

 
 

19:00 Pengerkadun näyttämö

ONNELLINEN VELI