“Todella hyvä esitys! Vaikuttava ja omaa ennakkoajatusta (vaikka odotinkin hyvää teatteria) vielä huomattavasti parempi. Koskettava, naurattava ja tunteisiin muutenkin vetoava. Pistää myös miettimään sitä miten kaikki nämä säästöt, kilpailutukset, ihmisten loppuunpalamiset niiden vuoksi vaikuttavat yhteiskuntaamme./@facebook/hktfi”     “Hieno ja mukanaan pitävä, monitasoinen , viihdyttävä komediallinen draama. Loistoensemble karakterisoi roolit mehukkaasti ja todesti ! t. yx-posselainen, joka possemahkusta kiittää ja kumartaa - tackar o plockar !”     “Humoristinen näytelmä ”     “Raakaa työtä ja rakkautta, muutosahdistuneisuutta ja pohdintoja elämästä. Pientä takeltelua vuorosanoissa, mutta tarina eteni sutjakkaasti eikä junnannut paikoillaan. Kaikkia meitä tarvitaan ja kaikki me halutaan olla hyödyllisiä, tarpeellisia ja rakastaa, myös höpöttäviä työmaamestareita on hyvä olla. Hyvät näyttelijäsuoritukset. Suosittelen katsomaan. Kultapossesta kiitos!”     “Pertti Koivulan Esko oli ihana. Sympaattinen hahmo toi keveyttä näytelmään.”    

Mika Ripatti

Vakavuusongelma

Leveäharteinen duunarikomedia

Ajankohtaista

Duunarikomediassa rakennetaan ja rakastetaan

Studio Pasilan kevätkauden aloitti kotimainen kantaesitys, Mika Ripatin Vakavuusongelma 28. tammikuuta. Pentti Kotkaniemen ohjaama Vakavuusongelma on komedia rakkaudesta ja unelmista, nuoruuden varmuudesta elämän edessä. Se on myös tarina työstä ja ruumiillisen työn tekijöistä, ihmisistä, joiden olemassaolostakaan ei tunnu olevan yksimielisyyttä.


Kaupungin rakentamispalvelun työntekijät rakentavat kaupunkitekniikkaa Lintupuiston tulevalle asuinalueelle. Jostain syystä kaikki Lintupuistossa tökkii. Viemärikaivot eivät asetu kohdalleen, putket painuvat ja linjat ovat pielessä. Kunnallistekniikan rakentaja Pete (Jari Pehkonen) on täyttämässä 50, kun yksikönjohtaja Anja (Heidi Herala) tuo hänelle oppipojaksi nuoren putkenlaskijan, Laurin (Eppu Pastinen). Pete on kärsinyt unettomuudesta ja alkaa nähdä kaivannossa pakertaessaan asioita ja ihmisiä, joiden piti jäädä kauas menneisyyteen.

Duunarikomedian muissa rooleissa näyttelevät Annika Aapalahti, Rauno Ahonen, Pertti Koivula, Eppu Salminen ja Emilia Sinisalo.

Vakavuusongelman lavastuksen on suunnitellut Antti Mattila ja puvut Anne Kotola. Valosuunnittelusta vastaa Teppo Saarinen ja äänisuunnittelusta Miikka Ahlman. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Aino Hyttinen.

Mika Ripatin edellinen komedia There’s no Harri (2012) oli menestys studio Pasilassa. Hänet tunnetaan myös useista tv- ja elokuvakäsikirjoituksista, mm. elokuvasta Nousukausi ja tv-sarjoista Sydänjää ja Tappajan näköinen mies. Kirjoittajantyönsä ohella Mika Ripatti on kaupunkitekniikan rakentamisen ammattilainen.

Seuraavaksi esitämme 09.02.2016

10:00 Studio Pasila, Satulämpiö

BABYSAUNA

 
 

11:30 Studio Pasila, Satulämpiö

BABYSAUNA

 
 

19:00 Peacock-teatteri, Linnanmäki

VAMPYYRIEN TANSSI

 
 

19:00 Pengerkadun näyttämö

LUONNON LAKI

 
 

19:00 Arena-näyttämö

KAKTUKSEN KUKKA