“Hulvattoman hauska, käsittämättömän taidokkaat näyttelijäsuoritukset ! Kiitos :D”     “Ai että tykkäsin!! Oopperanrakastajan ykköskomedia. Ihania suorituksia kaikki, mutta kyllä se venetsialainen gondolimies oli paras.”     “Hauska esitys ja nauraa sai ihan kunnolla. Erinomaisen hyvät näyttelijät rooleissa. Loppuun asti tuli uusia yllätyksiä ja naurua riitti. Pidin tästä esityksestä paljon. ”     “Erinomainen illan piristys - aivan upeasti toteutettuja "aarioita" - ja Eero Saarinen aivan mahtava. Myös muut roolitukset täsmälleen nappiin. Kannattaa mennä: erityisen hyvä oopperan ystäville.”     “Tenorit olivat liemessä erilaisten väärinkäsitysten takia. Oli hauskaa ja hyvät näyttelijät. Erityisesti lopun "pysäytyskuvat" esityksestä oli hauska idea. Suosittelen”    

Ken Ludwig

Tenorit liemessä

Komediaa korkealta ja kovaa

Ajankohtaista

Kirka ohjelmistossa enää kolme viikkoa

 

Helsingin Kaupunginteatterin kevään musiikkiteatteriuutuus Kirka – Surun pyyhit silmistäni on ollut menestys. Laulaja Kirill ”Kirka” Babitzinin elämään pohjautuvaan esitykseen on myyty ja varattu yli 36 000 lippua. Peacock-teatterissa 2. helmikuuta kantaesitetyn näytelmän nimiroolissa vuorottelevat Kalle Lindroth ja Heikki Ranta.

”Kirka-esitysten täyttöaste on ollut huikeat lähes 90 prosenttia. Nyt kannattaa pitää kiirettä, sillä suosittu esitys jatkaa ohjelmistossamme enää 22. huhtikuuta saakka”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Matti Laineen kirjoittaman näytelmän on ohjannut Kari Rentola. Suomalaisen rock-iskelmän ikonin elämää 1950-luvun lopulta 1980-luvun lopulle seuraavassa näytelmässä nähdään monia tuttuja henkilöitä Kirkan elämästä ja kuullaan kappaleita artistin pitkän uran varrelta, mm. hitit Hetki lyö, Leijat, Daa-da daa-da, Hengaillaan ja Surun pyyhit silmistäni.

Esityksessä nähdään Lindrothin ja Rannan lisäksi mm. Sammyn roolissa vuorottelevat Sami Hokkanen ja Juha Lagström, Muskana Raili Raitala, Remuna Petrus Kähkönen ja Dannynä Jon-Jon Geitel.

”Tarkoitus on ollut alusta asti kunnioittaa Kirkaa ja hänen ainutlaatuista uraansa, mutta turhia koreilematta ja varjoja kiillottamatta. Emigranttiperheen vesana Kirka oli lähtökohdiltaan altavastaaja, mutta onnistui silti lahjakkuutensa sekä valoisan ja periksi antamattoman persoonansa avulla voittamaan ennakkoluulot ja raivaamaan tiensä artistien eturiviin”, sanoo kirjailija Matti Laine.

Koreografiat yli 30-henkiselle ensemblelle on suunnitellut Mindy Lindblom, ja 7-henkisen orkesterin kapellimestari-pianistina on Risto Kupiainen. Vahvasti Helsinkiin sijoittuvan näytelmän on lavastanut Antti Mattila ja puvut on suunnitellut Elina Kolehmainen. Valosuunnittelusta vastaa William Iles ja äänisuunnittelusta Janne Brelih ja Aleksi Saura. Naamioinnin ja kampaukset ovat suunnitelleet Henri Karjalainen, Anu Laaksonen, Jaana Nykänen ja Aino Hyttinen.

Musiikkivideo: Kirka - Leijat
Kirka Teaser
Kirka - Surun pyyhit silmistäni

Kirka – Surun pyyhit silmistäni, Helsingin Kaupunginteatterin esitykset 22.4.2017 saakka Peacock-teatterissa Liput: 24,50 – 49 € (sis. pm)

tänään esitämme

19:00 Studio Pasila

CLUB ACT!ONE

 
 

19:00 KAAPELITEHDAS, Pannuhalli

JEMINA - THE GREAT AMERICAN SHOW

 
 

19:00 Peacock-teatteri, Linnanmäki

KIRKA - SURUN PYYHIT SILMISTÄNI

 
 

19:00 Lilla Teatern

RETRO

 
 

19:00 Arena-näyttämö

TENORIT LIEMESSÄ