Ajankohtaista

Ihanat naisemme avasi uuden Pengerkadun näyttämön

Helsingin Kaupunginteatterin uuden Pengerkadun näyttämön avasi ranskalaisen Eric Assous’n Ihanat naisemme (Nos femmes, 2013) suomenkielisellä kantaesityksellään 5. maaliskuuta. Tekijäkaarti koostuu samassa tilassa Ryhmäteatterin aikaan vaikuttaneista suomalaisen teatteritaiteen monitaitureista. Näytelmän on suomentanut Timo Torikka, ja ohjaajana on Kari Heiskanen. Rooleissa nähdään edellisten lisäksi Pertti Sveholm.

Lavalla on kolme miestä ja luvassa paljon puhetta naisista. Miesten peli-ilta saa uuden käänteen, kun yksi kaveruksista paljastaa tehneensä jotain peruuttamatonta, ja kaksi muuta joutuvat pohtimaan suojellako ystävää vai ilmiantaa hänet. Mihin asti 35 vuotta kestänyt ystävyys venyy? Mitä meistä paljastuu vakavan rikoksen edessä? Ja miksei elämästä tule mitään ilman naisia?

Pariisiin sijoittuvan näytelmän lavastajana ja pukusuunnittelijana vierailee Pengerkadun tilaan monia lavastuksia suunnitellut Janne Siltavuori. Valo- ja äänisuunnittelijana ovat ohjaaja Heiskasen luottoammattilaiset Kaupunginteatterista, Mika Ijäs ja Eradj Nazimov.

Palkittu ranskalaiskirjailija Éric Assous (s. 1956) on kirjoittanut vuodesta 1983 alkaen radionäytelmiä, komedia- ja poliisisarjoja, elokuvakäsikirjoituksia ja yhteensä kahdeksantoista näytelmää. Assous’n näytelmien toistuvana teemana ovat pariskunnat, heidän valheensa ja petoksensa.

Ihanat naisemme -ensi-ilta 5.3.2015 Helsingin Kaupunginteatterin Pengerkadun näyttämöllä (Pengerkatu 11)

Liput 19 - 36 €

tänään esitämme

18:30 Suuri näyttämö

PEPPI PITKÄTOSSU

 

 
 

19:00 Pieni näyttämö

EINSTEININ RIKOS

 
 

19:00 Studio Pasila

TROIKKA

 
 

19:00 Arena-näyttämö

FLIRTTIKURSSI 55+

 

 
 

19:00 Pengerkadun näyttämö

IHANAT NAISEMME

 
 
In English ПО-РУССКИ