“Mieletön ohjelma. Hauska viihdyttävä.Kiitos”     “Ohhoh, onko joku käynyt kuuntelemassa meidän oven takana?! Näytelmä voisi olla tositapahtumiin perustuva, toki pienellä twistillä höystettynä. Terapeutin metodi on mieletön. Tästä näytelmästä kaikki pitkään yhdessä olleet tunnistavat itsensä. Siksi suosittelen yhteistä teatteri-iltaa pariskunnille. Ja jokaisesta pihasta pitäisi löytyä esityksen keinu, hieno kohtaus. Kiitos #kultaposse”     “Hauska näytelmä, hyvät näyttelijät, sujuva teksti. Parani loppua kohden”     “Aivan loistava esitys. En muista milloin olisin nauranut näin paljon.”     “Kuvattu parisuhteen nurjia puolia hauskasti - jopa sitä vyönalle lyömistä. Stereotypialta ei voinut välttyä terapeutin roolia seuratessa, mutta loppumetrit hänen roolissa toivat mukanaan mukavia yllätyksiä :-).”    

Daniel Glattauer

Mieletön metodi

Parasta pariterapiaa

Ajankohtaista

Kimaltava vastaisku tämän ajan öykkäreille

   

Helsinki Dance Company ja Zodiak – Uuden tanssin keskus ylpeänä esittävät: Jemina – The Great American Show! Jyrki Karttusen ideoima räävitön tanssiteatteriesitys iskee ilkikurisesti ja leikkisästi tämän ajan öykkäreitä vastaan suurieleisellä ja kimaltavalla showlla.

Jemina – The Great American Show on esitys tämän ajan hirviöistä ja öykkärimäisyyksistä. Samalla se on nimensä mukaisesti Suuri Show: Pannuhallin lavalle nousee ennen näkemätön kymmenen tanssijan nykytanssishow, jossa puvut vaihtuvat vinhaan tahtiin eikä irtoripsissä säästellä. Helsingin Kaupunginteatterin ja Uuden tanssin keskus Zodiakin yhteistuotantona syntyvä teos saa ensi-iltansa Kaapelitehtaan Pannuhallissa 22. maaliskuuta.

Uusi teos on jatko-osa Karttusen sooloteokselle Jeminan monta elämää (2012). Alun perin Zodiakin ja Karttusen silloisen ryhmän Karttunen Kollektiivin yhteistuotantona esitetty teos on jatkanut elämäänsä Kaupunginteatterin ohjelmistossa ja kerännyt vankan fanijoukon. Samalla itse Jeminasta on muodostunut rakastettu kulttihahmo. Jemina – The Great American Show kuitenkin pyöräyttää Jemina-hahmon uuteen valoon ja rooliin.

- Jos ensimmäisen Jeminan päähenkilö muuttui esityksen aikana rakastettavaksi symboliksi keskeneräisyyden tärkeydestä, kakkososan lukuisat Jemina-hahmot ovat symboli jollekin aivan muulle. Teos on rehellisen humanistinen, mikä tänä päivänä tarkoittaa usein samaa asiaa kuin feministinen, Karttunen selventää.

Hyvän ja huonon maun välisellä rajalla flirttailevan esityksen ikäraja on K-18, mikä johtuu sisällön lisäksi myös esitystilassa olevasta baarista.

Lavalla nähdään Karttusen itsensä lisäksi viisi tanssijaa Helsinki Dance Companystä ja neljä Zodiakin kautta palkattua vierailevaa tanssijaa.  Esityksessä tanssivat Auri Ahola, Anne Hiekkaranta, Jyrki Karttunen, Jyrki Kasper, Aksinja Lommi, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Justus Pienmunne, Kalle Pulkkinen (TeaK) ja Kaisa Torkkel.

Teoksen taiteelliseen suunnitteluryhmään kuuluvat Karttusen lisäksi ohjaaja Heidi Räsänen, säveltäjä ja äänisuunnittelija Tuomas Fränti, valosuunnittelija ja lavastaja Jukka Huitila sekä pukusuunnittelija Karoliina Koiso-Kanttila.

Jemina – The Great American Show 22.3.–8.4.2017 Kaapelitehtaan Pannuhallissa (Tallberginkatu 1)

Liput 15 – 30 € (sis. pm)

  

tänään esitämme

19:00 Studio Pasila

CLUB ACT!ONE

 
 

19:00 KAAPELITEHDAS, Pannuhalli

JEMINA - THE GREAT AMERICAN SHOW

 
 

19:00 Peacock-teatteri, Linnanmäki

KIRKA - SURUN PYYHIT SILMISTÄNI

 
 

19:00 Lilla Teatern

RETRO

 
 

19:00 Arena-näyttämö

TENORIT LIEMESSÄ