“Puhutteleva ajankohtainen aihe, joka koskee meitä kaikkia. Onneksi Hotakaisen teksti ei ollut liian raskas vaan antoi myös naurun aihetta. Näyttelijäsuoritukset todella hyviä.”     “Näytelmä ylitti odotukseni. Moneen kertaan kalutut kliseetkin avasivat uudenlaisessa kontekstissa loistavien näyttelijäsuoritusten kautta uusia näkökulmia. Sairaalamaailman arkinen realismi oli suoruudessaan pelottavaakin. Näytelmässä pohdittiin kevyellä ja helposti seurattavalla tavalla suuria ihmiselämän ja yhteiskunnan kysymyksiä. Huumori kevensi sopivasti vakavaa pohdintaa/@facebook/hktfi”     “Tämä on näytelmä, joka ei päästä helpolla. Se on viiltävän ajankohtainen, jonka vaikeita aiheita hienolla huumorilla kevennettiin. Pelkästään jo Pertti Sveholmin näyttelijäsuorituksen vuoksi kannattaa Luonnon laki mennä katsomaan. T: Häkeltynyt ja melkein sanaton Kultaposselainen ”     “Taattua Hotakaista, ajankohtainen tarina, hieno esitys ja loistava roolisuoritus erityisesti Pertti Sveholmilta. Alun tehosteet ehkä liian rajut näin pieneen tilaan, mutta antaa kyllä hyvän kuvan onnettomuudesta... ”     “eipä käynyt aika pitkäksi.kyllä näyttelijän ammatti on vaativa.mahtavia roolisuorituksia.sairaanhyviä sairaanhoitajia ,ja tytär sanna jude hyde,oli todella mahtava roolissaan. rautala oli aito potilas suuret kiitokset kaikille. t,pappa ja mummi ”    

Kari Hotakainen

Luonnon laki

Tuiman vakava ja jumalallisen humoristinen

Ajankohtaista

Raikkaasti helmeilevää komediaa

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämön kevätkauden avasi 4. helmikuuta elegantti ranskalaiskomedia Kaktuksen kukka (Fleur de cactus). Pierre Barilletin ja Jean-Pierre Grédyn kirjoittaman romanttisen komedian ohjasi Arn-Henrik Blomqvist, jonka edellinen Arena-näyttämön ohjaus Otetaas toiset oli yleisömenestys.

Elokuvanakin tunnettu, 1960-luvun Pariisiin sijoittuva Kaktuksen kukka kertoo keski-ikäisestä hammaslääkäristä Julienista (Santeri Kinnunen), jolla on suhde nuoren Antonian (Vappu Nalbantoglu) kanssa. Julien ei halua vakiintua, joten hän on kertonut tyttöystävälleen olevansa naimisissa ja kolmen lapsen isä. Ongelmiahan ”pikkuvalheesta” tietysti seuraa, mutta onneksi Julienin vastaanotolla vuosikaudet työskennellyt uskollinen Stéphanie (Satu Silvo) lupaa auttaa. Lämminhenkisessä komediassa näyttelevät myös Frans Isotalo, Jouko Klemettilä, Ilona Chevakova, Eero Saarinen ja Eija Vilpas.

1960-luvun Pariisi nousee Arena-näyttämölle lavastaja Jyrki Sepän suunnittelemana. Epookissa olevat puvut on suunnitellut Riitta Anttonen-Palo ja naamioinnin kampaukset Anne Gorlewski-Leino ja Taina Tervo. Kuvitteellisen 60-luvun muotitanssin on esitykseen suunnitellut Helsinki Dance Companyn taiteellinen johtaja, koreografi Jyrki Karttunen. Valosuunnittelija on Kari Leppälä ja äänisuunnittelija Mauri Siirala.

Pierre Barillet (s. 1923) ja Jean-Pierre Gredy (s. 1920) ovat kirjoittaneet yhdessä noin kolmekymmentä näytelmää, joista monista on tullut ympäri maailmaa esitettyjä teatteriklassikkoja. Suomessa niistä on eniten esitetty Kaktuksen kukkaa, joka nähtiin ensimmäistä kertaa Lilla Teaternissa (1966). Gene Saksin ohjaamaa elokuvasovitusta (1969) tähdittivät Ingrid Bergman, Walter Matthau ja Goldie Hawn, joka teki Oscarin arvoisen debyyttinsä Antoniana.

Kaktuksen kukka, ensi-ilta 4.2.2016 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput 33 - 39 €

 

 

tänään esitämme

19:00 Studio Pasila

VAKAVUUSONGELMA

 
 

19:00 Pengerkadun näyttämö

LUONNON LAKI

 
 

19:00 Peacock-teatteri, Linnanmäki

VAMPYYRIEN TANSSI

 
 

19:00 Lilla Teatern

FASTER OCH JAG