Ajankohtaista

Billy Elliotin kysyntä käy kiivaana

Helsingin Kaupunginteatterin Billy Elliot -musikaali kiinnostaa yleisöä.  Esitykseen on myyty ja varattu jo 20 000 lippua. Elton Johnin säveltämä, maailmalla huikean menestyksen saavuttanut Billy Elliot (2005) saa Suomen ensi-iltansa 27. elokuuta Linnanmäen Peacockissa.

Elokuvanakin tunnettu (2000), Lee Hallin käsikirjoittama Billy Elliot kertoo nuoresta, tanssijan urasta unelmoivasta pojasta. Mikko Koivusalon suomentaman musikaalin ohjauksesta ja koreografiasta vastaa Markku Nenonen, ja kapellimestarina on Risto Kupiainen.

Äitinsä menettänyt Billy asuu isänsä, isoveljensä ja isoäitinsä kanssa brittiläisessä kaivoskaupungissa. Eletään 1980-lukua, ja perheiden toimeentulo on vaarassa pitkittyvän kaivosalan lakon takia. Tämä raju tausta on kehyksenä unohtumattomalle tarinalle nuoren pojan taistelusta oman unelmansa puolesta. Se miten nyrkkeilykehä vaihtuu balettitunteihin ja nuorukaisen intohimo tanssiin, vakuuttaa ja innoittaa lopulta vastustelevan perheen ja koko karuun elämään turtuneen työläisyhteisön. 

Ammattinäyttelijöiden ja -tanssijoiden lisäksi Billy Elliotin työryhmässä vuorottelee 36 lasta ja nuorta, jotka on valittu mukaan monivaiheisten koe-esiintymisten kautta.

Nimiroolissa vuorottelevat Henrik Björklund, Amos Brotherus ja Lassi Hirvonen. Billy parhaan ystävän, Michaelin, roolissa vuorottelevat Luka Haikonen, Luca Elshout ja Kasperi Virta. Tanssinopettajan tyttären, Debbien, roolissa vuorottelevat Siiri Kaskilahti, Ella Ingraeus ja Nicole Karlsson. Musikaalin muissa rooleissa nähdään mm. Jonna Järnefelt, Helena Haaranen, Risto Kaskilahti, Kari Mattila, Leena Uotila, Leenamari Unho, Petrus Kähkönen, Sami Paasila, Emilia Nyman, Raili Raitala, Panu Vauhkonen, Mikko Vihma, Unto Nuora, Pekka Hiltunen sekä aikuisen Billyn roolissa vuorottelevat tanssijat Antti Keinänen, Elias Girod ja Jukka Kontusalmi.

Billy Elliotin visuaalisen ilmeen Peacock-näyttämölle suunnittelevat lavastajat Jani Uljas ja Jari Ijäs sekä valosuunnittelija William Iles. Musikaalin kaikkiaan 300 pukua suunnittelee Elina Kolehmainen.

Lukuisia palkintoja voittanut musikaali on häikäissyt yleisöä Lontoon West Endissä vuodesta 2005 alkaen ja valloittanut teatteriyleisöt ympäri maailmaa. Lähes 10 miljoonaa katsojaa on jo nähnyt tämän upean tarinan.

Musikaalin omat nettisivut osoitteessa billyelliot.fi.

Musikaalin ennakkotraileri.

Billy Elliot -musikaalin ensi-ilta 27.8.2015 Peacock-teatterissa, joka toimii Helsingin Kaupunginteatterin musiikkiteatterinäyttämönä teatteritalon peruskorjauksen aikana.

Liput: aikuiset 54 €, nuorisolippu 38 €            

tänään esitämme

11:00 Pieni näyttämö LÄMPIÖ

SIIRI JA SOTKUINEN KERTTU

 

 
 

13:00 Pieni näyttämö

VIELÄ EHTII

 

 
 
 
 

18:00 Lilla Teatern

GÅ PÅ VATTEN

 
 

19:00 Suuri näyttämö

LADYKILLERS - SARJAHURMAAJAT

 
 

19:00 Studio Pasila

PIKAVOITTO

 
 

19:00 Pieni näyttämö

VANJA-ENO

 
 

19:00 Arena-näyttämö

OTETAAS TOISET!

 

 
 

22:00 Studio Pasila LÄMPIÖ

CLUB ACT!ONE

 
 

Lipunmyynnin aukioloajat

ENSI LINJA 2

Pääsiäisen aukioloajat

ma 30.3. - to 2.4. klo 10-17

pe 3.4. - ma 6.4. suljettu

EERIKINKATU 2

Pääsiäisen aukioloajat

ma 30.3. - to 2.4. klo 12 - 17

pe 3.4. - ma 6.4. suljettu

Lippupisteen myyntipalvelusta voi lippuja varata joka päivä klo 07 - 22 numerosta 0600 900 900 (1,98 €/min + pvm)

Lippujen lunastukset Lippupisteen myyntipisteistä (mm. Stockmann-tavaratalot ja R-kioskit kautta maan).

In English ПО-РУССКИ