“Vakavuusongelma kuvaa upeasti tämän ajan monelle tuttuja ongelmia työelämässä. Varsinkin esityksen toinen puoliaika oli rautaa ja loppu nosti palan kurkkuun. Hersyvää huumoria, katkeransuloisia hetkiä, ja näytelmän ehdoton valopilkku; Pertti Koivulan herkän hienosti tulkitsema herkullinen hahmo, vastaava mestari Esko. Suosittelen suurella sydämellä, Kultaposselainen”     “Pertti Koivulan Esko oli ihana. Sympaattinen hahmo toi keveyttä näytelmään.”     “Viihdyttävä esitys. Pertti Koivulan roolisuoritus oli aiwan paras! Tunnistin hänestä oman työkaverini :D”     “Oikein hyvä nykynäytelmä. Se oli kertomus työuran arjesta ja ihmisten vuorovaikutuksesta. Näytelmä oli kepeästi toteutettu eikä sortunut pitkävetisyyteen. Suosittelen näytelmää lämpimästi niin tarinan kuin näyttelijäsuoritustenkin osalta. Kaikki osat natsasi hyvin. Jäi hyvä mieli.”     “Tosi hyvä ja viihdyttävä sekä koskettava esitys.Niin toden mukainen tätä päivää työelämässä. Näytteliöitä hyvin toteutettu. Suosittelen.”    

Mika Ripatti

Vakavuusongelma

Leveäharteinen duunarikomedia

Ajankohtaista

Kulttimusikaali hurmaa Peacockissa

Kulttimaineen saavuttanut musikaali Vampyyrien tanssi sai Helsingin Kaupunginteatterin ensi-iltansa Peacock-teatterissa 3. helmikuuta. Roman Polanskin parodiseen vampyyrielokuvaan Vampyyrintappajat (1967) perustuvan musikaalin on sanoittanut ja käsikirjoittanut mm. Rebecca-musikaalista tunnettu Michael Kunze ja säveltänyt Jim Steinman. Helsingin Kaupunginteatterissa Vampyyrien tanssin ohjauksesta ja koreografiasta vastaa Billy Elliotista tuttu Markku Nenonen, ja kapellimestarina toimii Eeva Kontu.

Vampyyritutkimukseen vihkiytynyt professori Abronsius (Antti Timonen/Tuukka Leppänen) ja hänen nuori assistenttinsa Alfred (Petrus Kähkönen/Miiko Toiviainen) saapuvat transilvanialaiseen kylään etsiessään vampyyreja. Alfred ihastuu majatalonomistajan tyttäreen Sarahiin (Raili Raitala/Anna Victoria Eriksson), mutta tyttöön on iskenyt silmänsä myös vaarallisen viettelevä vampyyrikreivi von Krolock (Mikko Vihma/Jonas Saari).

Dramaattisia säveliä ja suuria tunteita tulvivan musikaalin muissa rooleissa nähdään mm. Sanna Majuri, Laura Alajääski, Vuokko Hovatta, Leenamari Unho, Kari Mattila, Risto Kaskilahti, Samuel Harjanne ja Juha Jokela.

Musikaalissa kuullan useita säveltäjä Jim Steinmanin hittejä ja hittiteemoja, joita ovat ikimuistoisesti levyttäneet mm. Bonnie Tyler (Total Eclipse of the Heart), Meat Loaf ja Pandora’s Box.

Visuaalisesti vaikuttavaan Vampyyrien tanssiin ovat lavastuksen suunnitelleet Jari Ijäs ja Jani Uljas. Musikaalin kaikkiaan noin 200 pukukokonaisuutta on suunnitellut Elina Kolehmainen, ja esityksen silmiä hivelevästä valomaailmasta vastaa William Iles. Naamioinnin ja kampaukset musikaalin kaikkiaan 130:lle veret seisauttavalle hahmolle ovat suunnitelleet Jutta Kainulainen, Henri Karjalainen, Anu Laaksonen, Milja Mensonen ja Jaana Nykänen. Äänisuunnittelusta vastaavat Kirsi Peteri ja Jori Tossavainen.

Wienissä vuonna 1997 kantaesiesitetty musikaali on saanut 7,4 miljoonaa katsojaa ympäri maailman. Kauhuelementtejä monisyiseen komediaan yhdistävä musikaali on kerännyt omistautuneita ja hurmioituneita faneja missä ikinä sitä onkaan esitetty.

Vampyyrien tanssi, Helsingin Kaupunginteatterin ensi-ilta 3.2.2016 Peacock-teatterissa (Tivolikuja 1)
Liput 48 - 54 €

Seuraavaksi esitämme 10.02.2016

19:00 Studio Pasila

VAKAVUUSONGELMA

 
 

19:00 Pengerkadun näyttämö

LUONNON LAKI

 
 

19:00 Peacock-teatteri, Linnanmäki

VAMPYYRIEN TANSSI

 
 

19:00 Lilla Teatern

FASTER OCH JAG